ΤΟΤΕΝΑΜ

Σον: "Δέχθηκα ρατσισμό στη Γερμανία, πήρα την εκδίκησή μου όταν τους αποκλείσαμε στο Μουντιάλ"

Ο Σον με τη φανέλα της Τότεναμ
Ο Σον με τη φανέλα της Τότεναμ 2021 LEILA COKER / AP PHOTO

Ο Σον αποκάλυψε για πρώτη φορά πως όταν αγωνιζόταν στις ακαδημίες του Αμβούργου είχε πέσει θύμα ρατσισμού, εξηγώντας πως πήρε την εκδίκησή του όταν η Νότια Κορέα νίκησε τη Γερμανία στους ομίλους του Παγκόσμιου

Ο Σον ήταν μόλις 16 χρονών όταν άφησε τη Νότια Κορέα και μετακόμισε στη Γερμανία για να ενσωματωθεί στις ακαδημίες του Αμβούργου.

Το 2010 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα και τρία χρόνια αργότερα αποχώρησε με προορισμό τη Λεβερκούζεν. Η φιλοξενία όμως, των Γερμανών δεν ήταν και η καλύτερη για τον Σον, όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε εκδήλωση στη Σεούλ, όπου παρευρέθηκε.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος σκόρερ της Τότεναμ στην Premier League αποκάλυψε πως δέχθηκε ρατσιστικές επιθέσεις, γεγονός που του δημιούργησε αρνητικά συναισθήματα για τη χώρα και τον κόσμο της.

Ωστόσο, πήρε την εκδίκησή του, όταν η Νότια Κορέα επικράτησε 2-0 της Γερμανίας στο Μουντιάλ του 2018, αφήνοντάς την εκτός συνέχειας. Μάλιστα, το δεύτερο τέρμα το είχε σημειώσει ο Σον.

"Μετακόμισα στη Γερμανία όταν ήμουν νέος και πέρασα πολλές δύσκολες και ασύλληπτες στιγμές. Αντιμετώπισα πολλές ρατσιστικές συμπεριφορές. Και ενώ περνούσα μια τόσο δύσκολη στιγμή, είχα πολλές σκέψεις στο μυαλό μου, όπως ότι πρέπει να πάρω την εκδίκησή μου μια μέρα.

Όταν οι άνθρωποι κλαίνε συνήθως θέλω να τους παρηγορήσω και να τους πάρω μια αγκαλιά. Όμως, βλέποντας τους Γερμανούς να κλαίνε (στο Μουντιάλ), ένιωσα ότι μπόρεσα να τους εκδικηθώ, κάνοντας αυτό που μου αρέσει".

TAGS ΤΟΤΕΝΑΜ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ