ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, σοκ στο Κατάρ: Κατέρρευσε και πέθανε ο δημοσιογράφος Γκραντ Γουόλ, είχε φορέσει rainbow shirt για τον γκέι αδελφό του

Μουντιάλ 2022, σοκ στο Κατάρ: Κατέρρευσε και πέθανε ο δημοσιογράφος Γκραντ Γουόλ, είχε φορέσει rainbow shirt για τον γκέι αδελφό του

Σοκ στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, καθώς ο διάσημος Αμερικανός δημοσιογράφος Γκραντ Γουόλ κατέρρευσε και πέθανε το βράδυ της Παρασκευής. Πρόσφατα του απαγορεύθηκε η είσοδος σε γήπεδο επειδή φορούσε rainbow shirt για να τιμήσει τον γκέι αδελφό του.

Δεν το χωράει ο νους... Ο διάσημος Αμερικανός δημοσιογράφος Γκραντ Γουόλ κατέρρευσε το βράδυ της Παρασκευής (9/12) στη διάρκεια του προημιτελικού Ολλανδία - Αργεντινή και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 48 ετών, με τον αδελφό του να ανακοινώνει την άσχημη είδηση μέσω του λογαριασμού του στο Instagram.

Ο Γκραντ Γουόλ ήταν ο σημαντικότερος ποδοσφαιρικός ρεπόρτερ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ενώ πριν από μερικές ημέρες του απαγορεύθηκε η είσοδος σε στάδιο επειδή φορούσε rainbow shirt πριν από τον αγώνα ΗΠΑ - Ουαλία.

Ο Γουόλ ήταν ένας από τους ανθρώπους που κατέκριναν συνεχώς το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, με καθημερινό ρεπορτάζ από την Ντόχα.

Μουντιάλ 2022, σοκ στο Κατάρ: Κατέρρευσε και πέθανε ο δημοσιογράφος Γκραντ Γουόλ, είχε φορέσει rainbow shirt για τον γκέι αδελφό του
Ο Γκραντ Γουόλ με το rainbow shirt πριν από τον αγώνα ΗΠΑ - Ουαλία GRANT WAHL

"Είμαι ο Έρικ Γουόλ, είμαι ο αδελφός του Γκραντ Γουόλ, είμαι γκέι και είμαι ο λόγος για τον οποίο φόρεσε αυτή τη μπλούζα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο αδελφός μου ήταν υγιής, μου είπε ότι έλαβε απειλές θανάτου και δεν μπορώ να πιστέψω ότι μόλις πέθανε. Πιστεύω ότι τον σκότωσαν και σας ικετεύω για βοήθεια" ήταν τα λόγια του ανθρώπου που έχασε τον αδελφό του από τη μια στιγμή στην άλλη, με το ποστάρισμα πάντως να κατεβαίνει λίγο αργότερα.

Ο Γκραντ Γουόλ είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Twitter πως "με συνέλαβαν και με κράτησαν για 25 λεπτά επειδή φορούσα ένα μπλουζάκι για να υποστηρίξω τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας. Μου πήραν με τη βία το κινητό και απαίτησαν με αγριότητα να αλλάξω την μπλούζα μου πριν μπω στο γήπεδο", ενώ γι' αυτή την εμπειρία έγραψε και σχετικό κείμενο το οποίο είχε γίνει viral.

Ο θάνατός του έχει επιβεβαιωθεί από την Αμερικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και από το NPR, ενώ τις προηγούμενες ημέρες ο Γκραντ Γουόλ αντιμετώπισε κάποια ασθένεια, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει σε podcast.

Την Παρασκευή (9/12) δημοσιεύθηκε στη σελίδα του κείμενο με πρόλογο "Απλώς δεν τους ενδιαφέρει. Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ δεν κρύβουν την απάθειά τους για τον θάνατο εργατών, μετά και από τον τελευταίο που συνέβη. Απλώς δεν τους νοιάζει".

"Έχουμε δύο ημέρες χωρίς αγώνες και το σώμα μου, μου λέει "φίλε, δεν κοιμάσαι αρκετά". Επισκέφθηκα δύο φορές το ιατρικό κέντρο του media center, αισθάνομαι καλύτερα σήμερα, κοιμήθηκα, δεν είμαι στο 100%, βήχω αρκετά, άλλωστε όλοι βήχου εδώ πέρα. Δεν υπάρχει πολύς covid εδώ, θα είμαι έτοιμος για τους αγώνες της Παρασκευής" είχε πει στο τελευταίο του FUTBOL podcast.

Ο Γουόλ ήταν παντρεμένος με την Σελίν Γκουντέρ, μία Αμερικανίδα λοιμωξιολόγο/παθολόγο/επιδημιολόγο με ειδικότητα στην παγκόσμια υγεία, την οποία τοποθέτησε σε ειδική ομάδα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ