PREMIER LEAGUE

Σοκ στο 90' και... 4-4 για Τσέλσι!

Σοκ στο 90' και... 4-4 για Τσέλσι!
Άστον Βίλα-Τσέλσι-πανηγυρικό

Ε-κπλη-κτι-κό ματς στο Λονδίνο, με την Τσέλσι να υποχρεώνεται σε ισοπαλία, 4-4 με την Άστον Βίλα!

Ο... κακός δαίμονας της Τσέλσι στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ είναι χωρίς αμφιβολια η Άστον Βίλα. Μετά το 2-0 στο "Άπτον Παρκ" στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου (πρώτη ήττα για τους "μπλε" στο πρωτάθλημα όταν ήταν ακόμα στον πάγκο τους ο Ζοσέ Μουρίνιο), οι "χωριάτες" έκαναν νέα "ζημιά" στους Λονδρέζους, καθώς τους υποχρέωσαν σε ισοπαλία 4-4 στο "Στάμφορντ Μπριτζ", σε αναμέτρηση για την 19η αγωνιστική.
Το παιχνίδι ήταν ε-κπλη-κτι-κό σε διακυμάνσεις και σασπένς, με την ομάδα του Μάρτιν Ο'Νιλ να προηγείται με 2-0 λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους και να απειλεί την Τσέλσι με την πρώτη της ήττα εντός έδρας στο πρωτάθλημα μετά από 3,5 χρόνια (και 71 σερί ματς), και την Τσέλσι να φέρνει τούμπα το ματς, πετυχαίνοντας τρία τέρματα και έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα σε όλο το δεύτερο μέρος.

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν είκοσι λεπτά πριν το τέλος, η ομάδα του Άβραμ Γκραντ έκανε το 4-3 στο 88' με τον Μπάλακ και φάνηκε να "κλειδώνει" το ματς, όμως στις καθυστερήσεις (αγωνιζόταν από το 80' και αυτή με με δέκα παίκτες) ήρθε το... τελειωτικό χτύπημα, με την Βίλα να κερδίζει πέναλτι σε φάση διαρκείας στην αντίπαλη περιοχή, και να κάνει το 4-4 με τον αρχηγο της Γκάρεθ Μπάρι να νικάει από την άσπρη βούλα τον Πετρ Τσεχ.

Με τους Άσλεϊ Γιανγκ και Γκάμπριελ Αγκμπονλαχόρ να ξεκινούν πολύ καλά, η Άστον Βίλα πήρε δίκαια το προβάδισμα μόλις στο 14'.Ο Αγκμπονλαχόρ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κάριου πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να στρώνεται στον Μαλόνι, και αυτός να "εκτελεί" από κοντά τον Τσεχ.

Η Τσέλσι είχε εμφανές πρόβλημα στην ανάπτυξη και τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα για αυτή, όταν στο 26'ο Λάμπαρντ αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού στον μηρό, με τον Μίχαελ Μπάλακ να παίρνει τη θέση του, κάνοντας την επανεμφάνισή του στα γήπεδα μετά τον μετά από οκτώ μήνες απραξίας.

Στο 44' ήρθε και νέα ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους, με το μακρινό σουτ του Μαλόνι να είναι φαινομενικά εύκολη υπόθεση για τον Τσεχ, με τη μπάλα όμως να του φεύγει μέσα από τα χέρια και να γίνεται το 0-2.

Οι "μπλε" ήταν με την πλάτη στον τοίχο όμως λίγο πριν μπουν στα αποδυτήρια δέχτηκαν ένα... χριστουγεννιάτικο δώρο.

Ο Μπάλακ κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους από τον Νάιτ, και μαζί την αποβολή του παίκτη της Βίλα, με τον Σεβτσένκο να είναι εύστοχος απέναντι στον Κάρσον για να δώσει άλλη τροπή στο ματς.

Με το σκορ στο 1-2 αλλά με παίκτη περισσότερο, η Τσέλσι μπήκε πολύ επιθετική στο δεύτερο μέρος και κατάφερε σχετικά γρήγορα να ολοκληρώσει την ανατροπή, με τον "Σέβα" να κάνει το 2-2 με σουτ στο 50' και τον Άλεξ να σημειώνει το 3-2 στο 66', αξιοποιώντας ασίστ του Ουκρανού φορ.

Η Άστον Βίλα δεν είχε παρατήσει όμως το παιχνίδι και έξι λεπτά αργότερα έκανε το 3-3, με ωραίο γυριστό σουτ του Λάουρσεν μετά από εκτέλεση φάουλ του Γιανγκ.

Στο 80' το ματς ήρθε σε απόλυτη ισορροπία, με τον Καρβάλιο να αντικρύζει απευθείας κόκκινη κάρτα για τάκλιν με τα δύο πόδια στον Αγκμπονλαχόρ, και να αφήνει και αυτός την ομάδα του με 10 παίκτες.

Στο 87' ο Μπάλακ σφράγισε την επιστροφή του στα γήπεδα με τη φανέλα της Τσέλσι, πανηγυρίζοντας το 4-3 με απεθείας εκτέλεση φάουλ, όμως δεν ήταν γραπτό αυτό το γκολ να χαρίσει το "τρίποντο" στους Λονδρέζους.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Άσλεϊ Κόουλ απέκρουσε πάνω στη γραμμή κεφαλιά του Αγκμπονλαχόρ, οι παίκτες των "χωριατών" διαμαρτυρήθηκαν για χέρι, με τον διαιτητή να δείχνει την εσχάτη των ποινών αποβάλλοντας μάλιστα με κόκκινη κάρτα τον Άγγλο διεθνή αμυντικό.

Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο αρχηγός της Βίλα, Μπάρι, ο οποίος νίκησε τον Τσεχ για να γράψει το τελικό 4-4 και να αναγκάσει την Τσέλσι να χάσει πολύτιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Η σύνθεση της Τσέλσι: Τσεχ, Φερέιρα, Άλεξ, Καρβάλιο, Άσλεϊ Κόουλ, Καλού, Εσιέν, Λάμπαρντ (26' Μπάλακ) Τζο Κόουλ, Πιζάρο (85' Όμπι Μίκελ), Σεβτσένκο (82' Ράιτ-Φίλιπς)

"Πεντάρα" για την ανεβασμένη Τότεναμ
Στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" η Τότεναμ ήταν καταιγιστική και σκόρπισε στους... πέντε άνεμους (5-1) τη Φούλαμ, δείχνοντας ότι η πολύ καλή εμφάνισή της στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου με την Άρσεναλ (ήττα με 2-1) δεν ήταν τυχαία, αλλά οφείλεται στον άνεμο αλλαγής που έχει φέρει από την Ισπανία ο Χουάντε Ράμος.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τα "σπιρούνια" οι Ρόμπι Κιν και Τομ Χάντλεστοουν που σημείωσαν από δύο τέρματα έκαστος, ενώ το "κερασάκι στην τούρτα" της πρόσθεσε στο τελευταίο λεπτό του ματς ο Ντεφόε.

Από την πλευρά της, η Φούλαμ είχε μειώσει προσωρινά με τον Ντέμπσεϊ, με τους "κότατζερς" να μένουν στους 14 πόντους μετά από 19 αγώνες και να κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ότι ο Ρόμπι Κιν έφτασε (με το δεύτερο τέρμα που πέτυχε) τα 100 προσωπικά γκολ στην Πρέμιερ ΛΙγκ, ενώ πριν την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον παλιό παίκτη της Τότεναμ, Τόμι Χάρμερ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την ημέρα των Χριστουγέννων σε ηλικία 79 ετών.

Μοιρασιά στο "Άπτον Παρκ"

Παλληκαρίσιο βαθμό εκτός έδρας βαθμό στο Λονδίνο "τσίμπησε" η Ρέντινγκ, η οποία κατάφερε να έρθε ισόπαλη 1-1 με τη Γουέστ Χαμ παρά το γεγονός ότι αναγκάστηκε να αγωνιστεί με 10 παίκτες από το 29' λόγω αποβολής του Γκούναρσον με κόκκινη κάρτα (μαρκάρισμα με τα δύο πόδια στον Μάλινς).

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 42' με τον Σολάνο, όμως οι "ρόαγιαλς" κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με ένα εξαιρετικό δυνατό σουτ του Κίτσον στο 60.

Τα "σφυριά" πίεσαν, είχαν δύο δοκάρια με τους Σπέκτορ και Άστον, όμως η Ρέντινγκ είχε σε ημέρα και τον γκολκίπερ της, Μάρκους Χάινεμαν, ο οποίος όποτε χρειάστηκε κατέβασε τα ρολά κρατώντας το 1-1.

Tα χρειάστηκε η Λίβερπουλ

H Λίβερπουλ προηγήθηκε νωρίς κόντρα στη Ντέρμπι στο Πράιντ Παρκ μετά από πολύ όμορφη ατομική προσπάθεια του Τόρες που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με άπιαστο πλασέ έκανε το 1-0. Οι κόκκινοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του αγώνα, όμως δεν έφτιαξαν πολλές κλασσικές ευκαιρίες και έτσι το δεύτερο γκολ δεν ήρθε, με την ομάδα του Μπενίτεθ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το ισχνό προβάδισμα του 1-0.

Στην επανάληψη η Λίβερπουλ έπαιζε με τη φωτιά αφού παρουσιάστηκε εντελώς άνευρη και δεν έκανε καμιά ευκαιρία, με τα κριάρια να αρχίζουν σταδιακά να πιστεύουν πως θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι από το ματς. Η ομάδα του Τζούελ κατάφερε να ισοφαρίσει 20 περίπου λεπτά πριν το τέλος και το ματς πήρε φωτιά. Ο αρχηγός της Λίβερπουλ πήρε την κατάσταση στα χέρια του, είχε δοκάρι 3 λεπτά πριν το τέλος αλλά κατάφερε λίγο αργότερα να κάνει το 2-1 και να βγάλει τους κόκκινους από μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Σάντερλαντ στο Στάντιουμ οφ λαιτ αφού από το ημίχρονο προηγούνταν ήδη με 3-0 χάρις τα γκολ των Ρούνεϊ, Σαχά και Ρονάλντο με τον Πορτογάλο να σκοράρει με ασύλληπτο χτύπημα φάουλ. Στην επανάληψη ο Σαχά και πάλι εκμεταλλεύτηκε το πέναλτι που κέρδισε ο Νάνι για να γράψει το τελικό 4-0.

Η λευκή ισοπαλία το βράδυ στο Φράτον Παρκ έφερε την ομάδα του Φέργκιουσον στην κορυφή της Premier League. Η Άρσενα προσπάθησε είχε τις ευκαιρίες προς το τέλος του ματς με την Πόρτσμουθ, όμως με τους Γκαλάς και Ροσίτσκι να αστοχούν απο πλεονεκτικές θέσεις οι κανονιέρηδες έχασαν την πρωτιά στην Premier League παραχωρόντας λευκή ισοπαλία στην Πόρτσμουθ.

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

Γουέστ Χαμ-Ρέντινγκ 1-1 (42' Σολάνο / 60' Κίτσον)

Τότεναμ-Φούλαμ 5-1 (27, 62' Κιν, 45', 71' Χάντλεστοουν, 90' Ντεφόε / 60' Ντέμπσεϊ)

Τσέλσι-Άστον Βίλα 4-4 (45' (πεν), 50' Σεβτσένκο, 66' Άλεξ, 88' Μπάλακ / 14, 44' Μαλόνι, 72' Λάουρσεν, 90' (πεν.) Μπάρι)

Γουίγκαν-Νιούκαστλ 1-0 (Τέιλορ 65')

Έβερτον-Μπόλτον 2-0 (Νέβιλ 51', Κάχιλ 70')

Μπέρμιγχαμ-Μίντλεσμπρο 3-0 (Ντάουνινγ αυτ. 22', Φορσέλ 45', Μακ Σέφρεϊ πεν. 90'_

Ντέρμπι-Λίβερπουλ 1-2 (Τόρες 12', Τζέραρντ 90' - Μακ Ίβλεϊ 67')

Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-4 (Ρούνεϊ 20', Σαχά 30', πεν. 86', Ρονάλντο 45')

Πόρτσμουθ-Άρσεναλ 0-0

Tσέλσι-Άστον Βίλα 4-4



Το υπέροχο γκολ του Τόρες






















































































TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ