EURO 2020

Σμάιχελ: "Ποιο it's coming home; Ποτέ δεν ήταν σπίτι"

Ο Κάσπερ Σμάιχελ κατά τη διάρκεια του Δανία - Ρωσία για τη φάση των ομίλων του Euro 2020
Ο Κάσπερ Σμάιχελ κατά τη διάρκεια του Δανία - Ρωσία για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 @ 2021 JONATHAN NACKSTRAND/AP IMAGES

Δημοσιογράφος επιχείρησε να προβοκάρει τον Κάσπερ Σμάιχελ με την έκφραση "It's coming home" ενόψει του ημιτελικού της Αγγλίας με την Δανία και πήρε αφοπλιστική απάντηση από τον κίπερ των Σκανδιναβών.

Μετά από τα τέσσερα γκολ στην Ουκρανία και τον θρίαμβο στην Ρώμη, η Αγγλία είναι πλέον στα ημιτελικά του Euro 2020 και με δεδομένο πως αντιμετωπίζει την Δανία στα ημιτελικά βρίσκεται απέναντι σε μία μεγάλη πρόκληση: να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό και μάλιστα να αγωνιστεί μπροστά στο κοινό της.

Όπως είναι δεδομένο, το σύνθημα "It's coming home" ακούγεται σε απ'άκρη σ'άκρη στο Νησί, με τους φανς των τριών λιονταριών να ελπίζουν πως η χώρα στην οποία γεννήθηκε η ασπρόμαυρη στρογγυλή Θεά θα ανταμειφθεί σε λίγα 24ωρα φτάνοντας στην κορυφή της Ευρώπης.

Βέβαια, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει αρχικά να ξεπεράσει το εμπόδιο της Δανίας, μίας ομάδας που όχι απλά έχει εντυπωσιάσει στο φετινό τουρνουά αλλά και η οποία είναι ήδη εστεμμένη, έχοντας θριαμβεύσει στα γήπεδα της Σουηδίας το 1992.

Όταν μάλιστα ένας δημοσιογράφος έκανε το λάθος να ρωτήσει τον Κάσπερ Σμάιχελ για το τι θα σήμαινε για αυτόν να σταματήσει το ποδόσφαιρο από το να επιστρέψει σπίτι του, πήρε πληρωμένη απάντηση.

Ο κίπερ της Λέστερ απόρησε με την διαδεδομέμη έκφραση, τονίζοντας πως η Αγγλία δεν έχει κατακτήσει το τουρνουά ώστε να "νομιμοποιείται" να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο σύνθημα.

Όταν δε υπήρχε δευτερολογία από πλευράς του δημοσιογράφου που έκανε λόγο για την κατάκτηση του τίτλου το 1966, ο Σμάιχελ τον διόρθωσε, υπενθυμίζοντας πως εκείνη η επιτυχία των λιονταριών δεν ήταν για το Euro, όπου παραμένει ακόμα χωρίς τρόπαιο, αλλά για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δείτε το διάλογο δημοσιογράφου - Σμάιχελ:

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ