EURO 2020

Σμάιχελ: "Η UEFA έδωσε τρεις επιλογές στη Δανία, η μια ήταν να χάσει 3-0 στα χαρτιά αν δεν κατέβαινε να παίξει"

Το τείχος των Δανών την στιγμή της κατάρρευσης του Έρικσεν
Το τείχος των Δανών την στιγμή της κατάρρευσης του Έρικσεν © 2021 WOLFGANG RATTAY/POOL VIA AP

Ο Πίτερ Σμάιχελ δίνει μια διαφορετική εκδοχή στην απόφαση που πάρθηκε να συνεχιστεί το παιχνίδι της Δανίας με τη Φινλανδία, υποστηρίζοντας πως αν οι Δανοί δεν κατέβαιναν να παίξουν, θα έχαναν 3-0 στα χαρτιά.

Ο Πίτερ Σμάιχελ, μιλώντας στην εκπομπή "Good Morning Britain" στο ITV, έδωσε μια διαφορετική διάσταση στην συνέχιση του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία λίγες ώρες μετά το περιστατικό με την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στο γήπεδο.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και πατέρας του Κάσπερ Σμάιχελ, του γκολκίπερ της Λέστερ και της εθνικής ομάδας, είπε πως στο... τραπέζι υπήρχε και το σενάριο να χάσει 3-0 το ματς στα χαρτιά η Δανία αν δεν κατέβαινε να αγωνιστεί.

Ο ίδιος μια ημέρα μετά το συμβάν ξέσπασε κατά της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, κάνοντας λόγο για γελοία απόφαση και πως έπρεπε να ενεργήσει διαφορετικά και όχι να βάλει ξανά τους ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο έπειτα από ένα τέτοιο σοκαριστικό περιστατικό.

"Eίδα ένα επίσημο απόσπασμα από την UEFA χθες λέγοντας ότι ακολουθούσαν τις συμβουλές του παίκτη, ότι οι ποδοσφαιριστές επέμειναν να παίξουν, αλλά ξέρω ότι δεν πρέπει να είναι η αλήθεια. Ή είναι το πώς βλέπεις την αλήθεια.

Έμειναν με τρεις επιλογές. Η μία ήταν να παίξουν αμέσως και να αγωνιστούν για τα τελευταία 50 λεπτά. Η άλλη ήταν να αγωνιστούν την επόμενη μέρα στις 12 το μεσημέρι και να τελειώσουν τα 50 λεπτά και η τρίτη επιλογή ήταν να χάσει η Δανία το παιχνίδι, 3-0, αν δεν κατέβαινε να παίξει.

Λοιπόν, επεξεργαστείτε το μόνοι σας. Ήταν η επιθυμία των παικτών να παίξουν; Είχαν πραγματικά κάποια επιλογή; Δεν νομίζω ότι είχαν. Όπως μπορείτε να ακούσετε από τη συνέντευξη τύπο, τον προπονητή, λυπάται σοβαρά για την επιστροφή των παικτών στο γήπεδο".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΕΡΙΚΣΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ