CONFERENCE LEAGUE

Σλόβαν Μπρατισλάβας - Κοπεγχάγη 1-3: Επιβλητικο πέρασμα για την ομάδα του Ζέκα

Σλόβαν Μπρατισλάβας - Κοπεγχάγη 1-3: Επιβλητικο πέρασμα για την ομάδα του Ζέκα
PRINT SCREEN GLOMEX/COSMOTE TV

Η Κοπεγχάγη πήρε σπουδαία νίκη με 3-1 επί της Σλόβαν στην Μπρατισλάβα και άρχισε ιδανικά την παρουσία της στον 6ο όμιλο του Europa Conference League, όπου μοιράζεται την κορυφή με τον ΠΑΟΚ μετά την ολοκλήρωση της 1ης αγωνιστικής.

Η εντυπωσιακή πορεία της Κοπεγχάγης στην εκκίνηση της φετινής σεζόν σε Δανία και Ευρώπη συνεχίστηκε και το βράδυ της Πέμπτης (16/9), με την ομάδα του Ζέκα να περνάει νικηφόρα με 3-1 από την Μπρατισλάβα επικρατώντας 3-1 της τοπικής Σλόβαν.

Οι Δανοί πήραν δύο φορές το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο και το διεύρυναν στο δεύτερο, για να καθαρίσουν την νίκη χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και να ανέβουν στην κορυφή του 6ου ομίλου του Europa Conference League μαζί με τον ΠΑΟΚ, που την ίδια ώρα επιβλήθηκε 2-0 της Λίνκολν στο Γιβραλτάρ.

Το ματς

Η αναμέτρηση της Μπρατισλάβας κινήθηκε σε χαμηλό τέμπο στο πρώτο τέταρτο όμως δεν άργησε να πάρει φωτιά καθώς μέσα σε λίγα λεπτά οι δύο ομάδες βρήκαν αμφότερες το δρόμο προς τα δίχτυα με γκολ-καρμπόν.

Πρώτη έσυρε το χορό η Κοπεγχάγη στο 18ο λεπτό, με τον Μπιέλ να εκτελεί κόρνερ από τα δεξιά και τον Βιντ να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι, για να νικήσει με κεφαλιά τον Τσόβαν από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η απάντηση ήρθε τρία λεπτά αργότερα από τους γηπεδούχους, με τον Γκριν να εκτελεί κόρνερ από τα αριστερά και τον Χέντι να προλαβαίνει στο πρώτο δοκάρι τον Ζέκα, για να κάνει το 1-1 με γυριστή κεφαλιά που έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της δανικής εστίας.

Λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, η Κοπεγχάγη πήρε για δεύτερη φορά κεφάλι στο σκορ, μέσα από μία πολύ όμορφη ομαδική προσπάθεια. Κάθετη πάσα για τον Μπιελ που βγήκε στο κενό χώρο και τη γύρισε στον Στάγκε, με τον τελευταίο να εκτελεί τον κίπερ της Σλόβαν και να γράφει το 2-1.

Το γκολ αυτό έδωσε πλεονέκτημα όχι μόνο στο σκορ και στην ψυχολογία για την ομάδα του Ζέκα και στο 68ο λεπτό βρήκε και τρίτο γκολ που την έβαλε για τα καλά στη θέση του οδηγού, καθώς κέρδισε πέναλτι που το μετέτρεψε σε γκολ ο Βιντ φτάνοντας τα δύο προσωπικά τέρματα στο ματς.

Με αυτό το γκολ η Κοπεγχάγη "κοίμισε" ουσιαστικά το ματς και πήρε δικαίως το τρίποντο, για να βρεθεί έτσι με το καλημέρα στην κορυφή του 6ου ομίλου του Conference League μαζί με τον ΠΑΟΚ.

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ: Τσόβαν, Πάουτσεκ, Κάσια, Μποζίκοφ, Ζμραλ, Τσάβριτς, Άγκμπο, Κανκάβα, Γκριν, Μραζ, Χέντι

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Γκράμπαρα, Ντικς, Τσοκολάβα, Μπόιλεσεν, Κρίστιανσεν, Στάγκε, Ζέκα, Λεράγκερ, Μπιέλ, Βιντ, Μπόβινγκ

Το αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΠΑΟΚ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ