ΒΟΛΟΣ

Σκελότο στο SPORT24: "Ο Μπουρδίσο ιδανικός να εκτοξεύσει το Βόλο"

Ο Νικολάς Μπουρδίσο σε εκδήλωση της Μπόκα Τζούνιορς
Ο Νικολάς Μπουρδίσο σε εκδήλωση της Μπόκα Τζούνιορς AP PHOTO/GUSTAVO GARELLO

Ο πρώην προπονητής της Μπόκα, Γκιγέρμο Σκελότο, μιλά στο SPORT24 για τον Νικολάς Μπουρδίσο, ο οποίος θα αναλάβει κομβική θέση στους Θεσσαλούς σε περίπτωση που πέσουν οι υπογραφές ανάμεσα στο αργεντίνικο fund και τον Αχιλλέα Μπέο.

Ο Νικολάς Μπουρδίσο έφτασε την Κυριακή (10/1) στο Βόλο συνοδευόμενος από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν το fund που θέλει ν' αγοράσει την ομάδα για τις τελικές συζητήσεις.

Ακόμη δεν έχουν πέσει οι υπογραφές με τον Αχιλλέα Μπέο αν και από την πλευρά των Αργεντινών επικρατεί αισιοδοξία ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.

Ο Αργεντινός πρώην παίκτης των Ίντερ, Ρόμα και Μπόκα, Νικολάς Μπουρδίσο, είναι ο εκλεκτός για επικεφαλής του fund - σε ρόλο γενικού διευθυντή - σε περίπτωση που σφραγιστεί η συμφωνία.

Το SPORT24 συνομίλησε με τον πρώην προπονητή της Μπόκα - συνυπήρξε τους πρώτους μήνες με τον Νικολάς Μπουρδίσο στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή - αλλά και των Παλέρμο και Λος Άντζελες Γκάλαξι.

Ο 47χρονος Αργεντινός τεχνικός μιλά για τον πρώην συμπαίκτη και πρώην συνεργάτη του και θεωρεί ότι είναι ο ιδανικός για να εκτοξεύσει το Βόλο.

"Τον Νίκο τον ξέρω από παιδί. Θυμάμαι ένα πράγμα. Πάντα ήξερε τι θέλει να γίνει όταν σταμάτησει το ποδόσφαιρο. Ήθελε να γίνει τεχνικός διευθυντής, το έκανε αμέσως στην Μπόκα. Κάθισε μόνο μία σεζόν. Δεν κάθισε παραπάνω όχι γιατί δεν τα πήγε καλά, αλλά γιατί άλλαξε ο πρόεδρος. Είναι πολύ επαγγελματίας και πολύ σοβαρός.

Το κύριο προτέρημά του είναι η εντιμότητά του. Είναι ξεκάθαρος, σου λέει ό,τι έχει να σου πει στα ίσα. Πιστεύω θα παρουσιάσει ένα εξαιρετικό πρότζεκτ στην Ελλάδα. Είναι ιδανικός να εκτοξεύσει μια ομάδα τέτοια. Τον Δεκέμβριο που βρεθήκαμε στην Αργεντινή και μου είχε πει ότι θα αναλάμβανε ένα πρότζεκτ στην Ελλάδα. Έχει τρομερές επαφές, φανταστείτε πέρασε την ποδοσφαιρική του ζωή στην Ιταλία σε κορυφαίο επίπεδο. Είναι απαιτητικός. Είναι ο ιδανικός γι' αυτή τη θέση. Στην Μπόκα όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια γι' αυτόν".

Η ομάδα της Μαγνησίας τα πηγαίνει εξαιρετικά με τον Άνχελ Λόπεθ στην τεχνική ηγεσία. Θα ενδιέφερε άραγε τον Γκιγέρμο Σκελότο να δουλέψει στην Ελλάδα ως προπονητής; Πόσο μπορεί να δουλέψει το αργεντίνικο πείραμα στην Ελλάδα;

"Φυσικά θα ήθελα να δουλέψω στην Ελλάδα. Ήμουν κοντά στον ΠΑΟΚ στο παρελθόν. Τελικά πήγα στην Παλέρμο. Θα ήθελα να εργαστώ στην Ελλάδα. Είναι μεγάλη ευκαιρία για κάθε ποδοσφαιριστή και προπονητή. Όλοι στον κόσμο γνωρίζουν τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ.

Νομίζω ότι όχι μόνο το ποδόσφαιρο της Αργεντινής, αλλά και της Ουρουγουάης, της Βραζιλίας έχει κατακτήσει την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Το βλέπετε από τις επενδύσεις κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων σε ταλέντα της Νοτίου Αμερικής".

Photo credits: AP Photo/Gustavo Garello

TAGS ΒΟΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ