ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σίβασπορ-Ολυμπιακός 1-3

Σίβασπορ-Ολυμπιακός 1-3
ντουντου ομαδικη πανηγυρικο

Με ηγέτη τον Ντουντού που πέτυχε χατ τρικ, ο ΟΣΦΠ νίκησε 3-1 την Σίβασπορ. Εξαιρετικοί Σοϊλέδης,Τόρο(pics)

Οι "ερυθρόλευκοι" στο πιο δύσκολο τεστ μέχρι στιγμής παρουσιάσαν ένα πολύ καλό πρόσωπο με συνεχή κυκλοφορία της μπάλας, γρήγορους συνδυασμούς και εξαιρετικά στημένα.
Το... βραβείο του κορυφαίου μοιράζονται οι Ντουντού που έβαλε τρία γκολ και ήταν ο ηγέτης του Ολυμπιακού, αλλά και ο Βασίλης Τοροσίδης. Ο Έλληνας αμυντικός "όργωνε" όλη την δεξιά πλευρά ήταν εξαιρετικός τόσο στα αμυντικά όσο και στα επιθετικά του καθήκοντα, ενώ για μια ακόμη φορά ο Σοϊλέδης (είχε μια ασίστ) έδειξε πως έχει πλούσιο ταλέντο και δεν αποκλείεται την φετινή χρονιά να είναι βασικό μέλος των "ερυθρολεύκων".

Θετικός και πολύ κινητικός ο Γιάννης Παπαδόπουλος, εντυπωσιακός με πολύ καλές επεμβάσεις ο Πάρντο (αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος), ενώ το δίδυμο Μέλμπεργκ-Αβραάμ Παπαδόπουλος αντιμετώπισε κάποια προβλήματα, όμως είναι λογικό αφού για πρώτη φορά αγωνίστηκαν μαζί.

Ο αγώνας

Στο τέταρτο και πιο δυνατό τεστ των Πειραιωτών ο Τιμούρ Κετσπάγια παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα αφού τα προκριματικά του Champions League πλησιάζουν και οι πολλές δοκιμές μπαίνουν στην άκρη.

Οι απουσίες που έπρεπε να αντιμετωπίσει ο τεχνικός των νταμπλούχων Ελλάδας, ήταν τέσσερις και μάλιστα σημαντικές. Ντάρμπισιρ, Γκαλέτι, Μαρέσκα και Ντομί ακολούθησαν ατομικό, με τους πρώτους δύο να ανεβάζουν ρυθμούς όσο περνούν οι μέρες και δεν αποκλείεται να αγωνιστούν και στο φιλικό με την Μπόχουμ.

Το γήπεδο είχε αρκετό κόσμο με την πλειονότητα να ανήκει στους Τούρκους, όμως δεν έλειψαν και φίλαθλοι του Ολυμπιακού που ταξίδεψαν από την Γερμανία.

Οι... στρατιώτες του Τιμούρ



Ο Γεωργιανός τεχνικός προτίμησε το σύστημα 4-2-3-1, επιλέγοντας παίκτες που θα έχουν φανέλα βασικού στα περισσότερα παιχνίδια την επόμενη σεζόν. Την εστία του Ολυμπιακού υπερασπίστηκε ο Ούργκο Πάρντο, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν για πρώτη φορά μαζί οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ, δεξιά ήταν ο Τοροσίδης και στο αριστερό άκρο ο Λεονάρντο.

Στα χαφ ήταν το... δυνατό δίδυμο Λεντέσμα, Ντουντού, λίγο πιο μπροστά ο Γιάννης Παπαδόπουλος, στην δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής ήταν ο Νικλητσιώτης (αφού ο Γκαλέτι συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα), αριστερά ο Ζαϊρί και στην κορυφή της επίθεσης ο... μοναχικός Ντιόγκο.

Μέλμπεργκ... σε ρόλο φορ


Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν ορεξάτοι παρά την κούραση της προετοιμασίας και με καλούς συνδυασμούς πάτησαν γρήγορα την αντίπαλη περιοχή. Πρώτη φάση για τους νταμπλούχους Ελλάδας ήταν μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ύστερα από κάθετη του Ντουντού, Γιάννης Παπαδόπουλος και Ντιόγκο έπαιξαν έξυπνα το 1-2 όμως το σουτ του Έλληνα μέσου κατέληξε άουτ.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν στο εξαιρετικό τέμπο και στο 8' έφτασαν κοντά στο 1-0, όταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος έβγαλε μια γλυκιά σέντρα από τα δεξιά, ο Μέλμπεργκ σε ρόλο σέντερ φορ πήρε τη κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Κατεβασμένα τα ρολά ο Πάρντο αλλά...


Τα επόμενα λεπτά οι Τούρκοι ανέβασαν στροφές, η "ερυθρόλευκη" άμυνα αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, όμως ο Πάρντο είχε κέφια.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας εξουδετέρωσε εντυπωσιακά μια κεφαλιά του Ερσέν στο 10ο λεπτό, ενώ λίγο αργότερα (στο 16') νίκησε στο τετ α τετ τον Καμαράν.

... ο Ερσέν έσπασε το ρόδι


Παρά τις εξαιρετικές επεμβάσεις του Πάρντο οι Τούρκοι κατάφεραν ν' ανοίξουν το σκορ στο 19ο λεπτό χάρις σε πέναλτι που δεν θα έπρεπε να δοθεί, όμως αυτό λίγη σημασία έχει στα φιλικά. Ο Ερσέν ανέλαβε την εκτέλεση και ο Ισπανός πορτιέρο λίγο έλειψε να σώσει κι αυτό τον κίνδυνο, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε την γραμμή αργά και βασανιστικά με αποτέλεσμα οι "ερυθρόλευκοι" να δεχτούν το πρώτο γκολ σε φιλική αναμέτρηση.

Απάντησε ο αρχηγός


Το γκολ της Σίβασπορ "αφύπνισε" τους παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια που πάτησαν γκάζι και απάντησαν άμεσα με τον αρχηγό, Ντουντού Σεαρένσε. Συγκεκριμένα στο 22ο λεπτό ο Ζαϊρί έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά, ο Βραζιλιάνος μέσος κέρδισε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Από 'κει και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την μπάλα να παίζεται στο κέντρο και τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν ευκαιρίες.

Ο Ντιόγκο ήταν απελπιστικά μόνος και παρά τους γρήγορους συνδυασμός, οι "ερυθρόλευκοι" δεν πατούσαν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή και το 1-1 έμεινε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου.

Τριαξονικός Ντουντού


Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους "ερυθρολεύκους" καθώς ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 47ο λεπτό. Ο Ντιόγκο κέρδισε το πέναλτι και ο Ντουντού το μετέτρεψε σε γκολ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα των Τούρκων.

Η είσοδος του Σοϊλέδη έδωσε... ζωή στην αριστερή πτέρυγα του Ολυμπιακού ενώ παρά τις πολλές αλλαγές οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν επηρεάστηκαν και συνέχισαν να κυριαρχούν. Στο 53ο λεπτό μάλιστα οι Πειραιώτες πέτυχαν το 3-1 με σκόρερ τον "καπιτάνο" τους Ντουντού Σεαρένσε.

Όλα ξεκίνησαν από το "μαγικό" πόδι του Σοϊλέδη που εκτέλεσε άψογα ένα φάουλ αρκετά έξω από την περιοχή, ο Ντουντού κέρδισε την κεφαλιά από τον τερματοφύλακα των Τούρκων και πέτυχε το τρίτο προσωπικό του γκολ αλλά και της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός του μέλλοντος

Τα λεπτά περνούσαν και οι πολλές αλλαγές ήταν η αιτία του μέτριου θεάματος, με τους "ερυθρολεύκους" βέβαια να έχουν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής.

Ο Ολυμπιακός του Βασιλόγιαννη, του Σοϊλέδη, του Κατσικογιάννη, του Κυριάκου Παπαδόπουλου αλλά και του Μήτρογλου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγωνιστικό ρόλο και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα γκολ.

Στο 77' το σουτ του Μήτρογλου πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ντουντού λίγο έλειψε να πετύχει και τέταρτο γκολ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια εύκολη νίκη με πολύ καλή εμφάνιση.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Τιμούρ Κετσπάγια):

Πάρντο (46΄ Κόβατς), Τοροσίδης, Μέλμπεργκ (63' Πάντος), Α. Παπαδόπουλος, Λεονάρντο, Νικλητσιώτης (57΄ Όσκαρ), Ντουντού, Λεντέσμα (60΄ Κατσικογιάννης), Ζαϊρί (46΄ Σοϊλέδης), Γ. Παπαδόπουλος (57΄ Ζεβλάκοφ), Ντιόγο (63΄Μήτρογλου).

Σίβασπορ (Μπουλέντ Ουιγκούν): Πέτκοβιτς, Ουγκούρ, Χαϊρετίν, Σεντάτ, Εμπεμπά, Νταγκασάν, Μουσά, Ονούρ, Ερμάν, Καμανά, Ερσέν.

"Πρόβλημα στα στημένα"

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στις στημένες φάσεις των αντιπάλων του, κάτι το οποίο παρατήρησε ο Τιμούρ Κετσπάγια με δηλώσεις του μετά το ματς: "Ήταν ακόμη ένα ματς, σαφώς πιο δύσκολο από τα προηγούμενα που είχαμε δώσει. Εγιναν κάποια λάθη στο πρώτο ημίχρονο, αφού δεν είχαμε καλή κυκλοφορία και κίνηση.

Στο δεύτερο, όμως, οι παίκτες που μπήκαν ήταν πιο ορεξάτοι και πολύ καλοί. Είναι δύσκολο να αλλάξεις κάτι τώρα. Δώσαμε δύο ματς σε τέσσερις ημέρες, έχουμε άλλο ένα και μετά επιστρέφουμε στην Αθήνα. Υπήρχαν προβλήματα στις στημένες φάσεις, αλλά ελπίζουμε να τα λύσουμε. Παίξαμε γρήγορα έκτοτε με την μπάλα, κάναμε κίνηση μπροστά και βελτιωθήκαμε. Με λίγα λόγια κινηθήκαμε σαφώς περισσότερο".



* Το Νο 25, τον αριθμό δηλαδή που φόραγε ο Φερνάντο Μπελούτσι, θα έχει στην πλάτη του το νέο μεταγραφικό απόκτημα των "ερυθρολεύκων", Έντζο Μαρέσκα.

Για να δείτε εικόνες από το φιλικό με την Σίβασπορ πατήστε εδώ





























































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ