EUROPA LEAGUE

Σισέ:"Θα φύγω από το γήπεδο αν δεχθώ ρατσιστική επίθεση"

Σισέ:"Θα φύγω από το γήπεδο αν δεχθώ ρατσιστική επίθεση"

Ο Τζιμπρίλ Σισέ στο περιθώριο της αναμέτρησης ανάμεσα στη Σουόνσι και την Κουμπάν Κρασνοντάρ (1-1) μίλησε στην κάμερα του Skysports για το νέο κρούσμα ρατσιστικής συμπεριφοράς εις βάρος του Γιαγιά Τουρέ αλλά για το πως θα έπραττε εκείνος σε ανάλογη περίπτωση.

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού του με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στη ρωσική ομάδα (1-1) απέναντι στη Σουόνσι.

Ο Γάλλος στράικερ μετά τη λήξη του αγώνα μίλησε για την ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν με αποδέκτη τον Γιαγιά Τουρέ στο ματς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ ξεκαθάρισε πως δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη του κάτι ανάλογο επί ρωσικού εδάφους, ωστόσο ξεκαθάρισε πως αν αυτό συμβεί τότε θα εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο.

"Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως το ποδόσφαιρο είναι ένα κράμα από φυλές. Θα πρέπει το αποδεχθεί αυτό. Το περίεργο είναι πως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μαύρος. Δεν μπορώ να το καταλάβω ακόμα.

Οι οπαδοί τους δεν σκέφτηκαν ή δεν δεν συνειδητοποιούν τι κάνουν. Νομίζω πως αυτό είναι ηλίθιο", τόνισε ο 32χρονος άσος για να συμπληρώσει:

"Στο πρωτάθλημα όπως φαίνεται δεν συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά επειδή γνωρίζουν πως θα υποστούν κυρώσεις. Ελπίζω η FIFA να κάνει κάτι τώρα. Ελπίζω πως θα τιμωρηθούν.

Δεν είμαι εγώ αυτός που θα τους πει τι θα κάνουν. Οι FIFA και UEFA θα πρέπει να είναι ισχυρές και να τους τιμωρήσουν. Για παράδειγμα να μην ξαναπαίξουν με τους οπαδούς τους μέχρι να ολοκληρωθεί η διοργάνωση. Κάτι τέτοιο.

Αν θέλουν να κριτικάρουν εμένα ή τον Γιαγιά δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δείξεις πως δεν σου αρέσει κάποιος, όμως αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα".

Ο Τζιμπρίλ Σισέ ήταν σαφής στο ερώτημα αν θα αποχωρούσε από το γήπεδο σε περίπτωση που δεχόταν ρατσιστική επίθεση.

"Ναι θα έφευγα. Προσωπικά θα έφευγα".

Δείτε την συνέντευξη του στο Skysports.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ