ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Σισέ των μεγάλων αγώνων

Eurokinissi
Ο Πάπε Αμπού Σισέ πανηγυρίζει γκολ του Ολυμπιακού

Μπορεί να μην είναι πάντα βασικός, αλλά όποτε τον καλεί το καθήκον, είναι πάντα έτοιμος και στην πρώτη γραμμή. Ο Παπέ Σισέ είναι έτοιμος να κάνει και στο Πόρτο ό,τι έκανε πριν από μερικούς μήνες στο 1-2 του Λονδίνου κόντρα στην Άρσεναλ.

Διανύει την τέταρτη σεζόν του στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό. Πλέον είναι από τους πιο “παλιούς” στο ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας. Δεν είναι πάντα βασικός, αλλά όποτε το καθήκον τον καλεί, είναι πάντα εκεί, πρώτη γραμμή για να κάνει σωστά τη δουλειά, όσο δύσκολη κι αν είναι. Ο Παπέ Αμπού Σισέ λατρεύει το παρατσούκλι “βράχος” που κουβαλά από τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Σενεγάλη, αλλά και από τη δεύτερη πατρίδα του, τη Γαλλία.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες συμπλήρωσε 75 επίσημα παιχνίδια με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ένα περισσότερο απ’ όσα είχε ιδρώσει τη φανέλα της Αζαξιό (74). Απόψε στο Πόρτο, σε ένα ακόμη ματς που η μπάλα θα καίει, ο θηριώδης στόπερ (197 εκατ.) θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά πλάι στον Ρούμπεν Σεμέδο και απέναντι στον επίσης δυνατό φορ των “δράκων” Μούσα Μαρεγκά.

Ο ΙΟΣ ΤΟΝ ΦΕΡΝΕΙ ΒΑΣΙΚΟ

Αν κάτι ξεχωρίζει τον Σισέ από πολλούς άλλους ποδοσφαιριστές είναι η εξαιρετική του ετοιμότητα. Είτε παίζει σε σερί ματς, είτε έρχεται από τον πάγκο είναι πάντα εκεί. Μοιάζει, μάλιστα, να τρέφεται από αγώνες όπως ο αποψινός. Πριν από ενάμιση μήνα κλήθηκε να αγωνιστεί βασικός στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, για τον ίδιο λόγο που θα αγωνιστεί και απόψε.

Τότε ο Covid 19 είχε χτυπήσει την πόρτα του Σεμέδο, τώρα συνέβη το ίδιο με τον συμπατριώτη και κολλητό του, Ουσεϊνού Μπα, αλλά και στον ομόσταυλο Μαντί Καμαρά.

Για τον Σισέ όλα αυτά έχουν μικρή σημασία. Ασφαλώς μικρότερη απ’ όση έχει για το κλαμπ το γεγονός ότι χάνει για δεύτερο στη σειρά σημαντικό παιχνίδι βασικά του όπλα λόγω του φονικού ιού. Το αν είναι θέμα απροσεξίας, ανευθυνότητας ή απλής ατυχίας, θα το βρουν οι αρμόδιοι. Εκείνο που μετράει είναι ότι ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αγωνιστεί απόψε χωρίς τον έναν από τους δύο βασικούς του κεντρικούς αμυντικούς, αλλά και χωρίς μια σημαντική εναλλακτική λύση για την επίθεση όπως είναι ο Χιλάλ Σουντανί, για τον ίδιο λόγο.

ΔΕΝ... ΜΑΣΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

Το καλό της ιστορίας είναι πως ο διεθνής πλέον με τη Σενεγάλη Σισέ, δεν… μασάει πουθενά. Το απέδειξε και πριν από λίγο καιρό στην ιστορική πρόκριση του Λονδίνου σε βάρος της Άρσεναλ. Έπαιξε για 120 λεπτά, σκόραρε στο 53ο και ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές μιας πρόκρισης που έγραψε ιστορία.

Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Πέδρο Μαρτίνς του δίνει χρόνο σχεδόν σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια του Ολυμπιακού, είτε τον έχει στην ενδεκάδα, είτε τον φέρνει από τον πάγκο.

Ο Σισέ έχουν υπάρξει αγώνες όπως πρόπερσι με τη Μίλαν που αγωνίστηκε ακόμη και σέντερ φορ, προκειμένου να βοηθήσει για να φτάσει η ομάδα στον στόχο της. Πέρυσι έπαιξε κόντρα σε όλους τους μεγάλους αντιπάλους, σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Playoffs και στάθηκε στο ύψος του. Μπορεί ο κόουτς να θεωρεί ότι το δίδυμο Σεμέδο – Μπα είναι πιο ταιριαστό, αλλά ο Παπέ μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί δίπλα σε κάθε συμπαίκτη, απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

Πιο πολύ απ’ όλους, ζορίστηκε με αντίπαλο τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην πρόσφατη αναμέτρηση του Μαρόκου με τη Σενεγάλη, όταν ο συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό κατάφερε να σκοράρει και να οδηγήσει την ομάδα του στην εντός έδρας νίκη με σκορ 3-1. Aπόψε, ωστόσο, ο Ελ Αραμπί θα είναι στο πλάι του Σισέ κι όχι απέναντί του, προκειμένου να πανηγυρίσουν παρέα μια ακόμη επιτυχία στον όμιλο μετά το νικηφόρο ντεμπούτο κόντρα στη Μαρσέιγ.

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, αν οι “ερυθρόλευκοι” καταφέρουν απόψε να βάλουν από κάτω και την Πόρτο ή έστω να μη χάσουν, θα αποκτήσουν αυτόματα πολύ σημαντικό αβαντάζ για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Κι αυτό ο Σισέ που το καλοκαίρι η διοίκηση αρνήθηκε τουλάχιστον δύο προτάσεις για παραχώρησή του, το έχει καλά στο μυαλό του, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού.

Τα υπόλοιπα θα τα δούμε σε λίγες ώρες στο χορτάρι του “Ντραγκάο”, ενώ στις εξέδρες του θα βρίσκονται και περί τις 4.000 οπαδοί της Πόρτο. Από το τίποτα κάτι είναι κι αυτό και για τους γηπεδούχους και για τη διοργάνωση…

Για την ιστορία να επαναλάβουμε ότι οι “ερυθρόλευκοι” αναμένεται να παραταχθούν απόψε με τους Σα- Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας- Εμβιλά, Μπουχαλάκη- Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά, Μασούρα- Ελ Αραμπί, τους δέκα από τους έντεκα που υποδέχθηκαν τη Μαρσέιγ δηλαδή, με σκοπό να παραμείνουν στην πρώτη θέση του ομίλου. Τόσο απλά...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΡΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ