ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σιόβας: "Koμβικό το ματς με την Μονπελιέ"

Σιόβας: "Koμβικό το ματς με την Μονπελιέ"
INTIME SPORTS

O Δημήτρης Σιόβας δηλώνει ότι με νίκη επί της Μονπελιέ ο Ολυμπιακός μπορεί να ελπίζει για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην εφημερίδα "Stadio By Metro" μίλησε ο Δημήτρης Σιόβας και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον αποψινό αγώνα με την Μονπελιέ (21:45).

Εξέφρασε την πίστη του ότι μπορεί να κερδίσει ο Ολυμπιακός και να διατηρήσει τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Επέστρεψες στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο ματς με τον ΟΦΗ και τώρα αναμένεται να καλύψεις το κέντρο της άμυνας και στη Μονπελιέ. Οι σκέψεις σου;

" Σίγουρα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που επέστρεψα στην ενεργό δράση και μάλιστα πήρα θέση ξανά στην ενδεκάδα, για το ματς με τον ΟΦΗ. Ακόμη περισσότερο, όμως, επειδή η ομάδα μου κέρδισε το συγκεκριμένο ματς, πήρε άλλους τρεις βαθμούς στο πρωτάθλημα της Superleague και μαζί όλοι συνεχίζουμε το αήττητο σερί μας στη σεζόν μέχρι τώρα".

Ο Ολυμπιακός πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε απέναντι στον ΟΦΗ χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, κατά την γνώμη σου;

" Σίγουρα πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα. Κατά τη γνώμη μου, ο ΟΦΗ είναι μια καλή ομάδα, γεγονός που κάνει τη νίκη μας ακόμη πιο σημαντική. Ο αντίπαλος στηρίχθηκε πολύ στις αντεπιθέσεις, αλλά εμείς δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Όταν φέραμε το σκορ εκεί που θέλαμε, μπορέσαμε να κάνουμε και κατανομή δυνάμεων. Φάνηκε αυτό μέσα στο παιχνίδι. Με αυτό τον τρόπο καταφέραμε να φτάσουμε σε μία, κατά τη γνώμη μου πάντα, εύκολη νίκη".

Ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Έχει παίξει σημαντικό ρόλο η άμυνα; Πώς βλέπεις την δουλειά που γίνεται καθημερινά στην αμυντική λειτουργία;

" Σίγουρα γίνεται πολύ καλή δουλειά σε ό,τι αφορά την αμυντική λειτουργία της ομάδας μας. Ο προπονητής μάς δίνει διαρκώς οδηγίες και σε αυτό το κομμάτι, όπως και σε όλα όσα δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις. Κάνουμε ασκήσεις ειδικά για να βελτιώσουμε αυτό τον τομέα. Βλέπουμε ότι παιχνίδι με παιχνίδι δείχνουμε καλύτερο πρόσωπο στην άμυνα, η οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να κρατήσουμε αυτό το αήττητο σερί -κάτι που όλοι μέσα στην ομάδα θέλουμε να κάνουμε".

Ποια είναι κατά την άποψή σου τα στοιχεία που δείχνει ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν και τα οποία τον διατηρούν στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα;

" Κατά τη γνώμη μου, παίζει μεγάλο ρόλο το ότι προσπαθούμε να είμαστε συμπαγείς στην άμυνα, αλλά και να παίζουμε καλά και στην επίθεση. Το ότι υπάρχει ισορροπία, δηλαδή. Προσπαθούμε εμείς, από την πλευρά μας, οι αμυντικοί, να έχουμε μια καλή αμυντική στάση στα παιχνίδια μας, κάτι το οποίο μετράει πολύ.

Ένα στοιχείο το οποίο μέχρι στιγμής παίζει καταλυτικό ρόλο στο ότι παραμένουμε στην πρώτη θέση, παίρνοντας συνεχώς τα αποτελέσματα που θέλουμε, είναι οι στημένες φάσεις. Τα κόρνερ και τα φάουλ. Βλέπουμε ότι έχουμε πετύχει πολλά γκολ με αυτό τον τρόπο, πάνω από το 50% αυτών. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για όλη την ομάδα".

Πιστεύεις πως το ματς με τον ΟΦΗ είναι παράδειγμα του πώς μπορεί να φτάνει ο Ολυμπιακός σε νίκες χωρίς να πιέζεται ιδιαίτερα;

" Θεωρώ ότι πιεστήκαμε στα πρώτα λεπτά του αγώνα από τον ΟΦΗ. Ως πιο μεγάλη ομάδα που είμαστε, νομίζω ότι γενικά καταφέρνουμε να ελέγχουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και έτσι κερδίζουμε τα ματς και ρυθμίζουμε και τις δυνάμεις που χρειάζεται να ξοδεύουμε κατά τη διάρκειά τους".

Θεωρείς πως όντως η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τους αντιπάλους του είναι τόσο μεγάλη όσο φαίνεται;

" Σίγουρα. Θεωρώ πως η ομάδα μας είναι μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες του ελληνικού πρωταθλήματος και αυτό το βλέπουμε ξεκάθαρα σε κάθε ματς που δίνουμε".

Πρώτος στόχος είναι το 40ό Πρωτάθλημα και φυσικά, κατ' επέκταση, το νταμπλ. Τώρα όμως, η ομάδα μπαίνει σε διαδικασία Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλάζει καθόλου η καθημερινότητά σας πριν από τέτοια ματς;

" Σίγουρα βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα. Τα ζεις διαφορετικά. Όπως και μέσα στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, έτσι και πριν από αυτά. Σου δίνει ένα έξτρα κίνητρο να πετύχεις και έναν άλλο στόχο. Αυτό που θέλουμε πρώτιστα είναι το νταμπλ, όπως το πετυχαίνει ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο, και από εκεί και πέρα σκεφτόμαστε ότι θέλουμε να κάνουμε και μία καλή παρουσία στην Ευρώπη. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε τώρα είναι να κερδίσουμε το ματς με τη Μονπελιέ, ώστε να πετύχουμε και αυτό τον δύσκολο στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ".

Οι προπονήσεις; Διαφοροποιούνται;

" Όχι, δεν θα έλεγα ότι διαφοροποιούνται. Η δουλειά του προπονητή μας είναι ίδια. Η φιλοσοφία του είναι ίδια, δεν την αλλάζει. Μπορεί να δουλεύουμε διαφορετικά στον τομέα της ψυχολογίας. Ωστόσο, από εκεί και πέρα, δεν διαφοροποιούμε πολλά πράγματα. Κάθε προπόνηση είναι σαν μία πρόβα για το πώς θα παρουσιαστούμε στον αγώνα και τι θα κάνουμε στο γήπεδο. Για το πώς θα μπορέσουμε να κερδίσουμε τον αντίπαλό μας".

Είναι και αυτό το ματς, απέναντι στη Μονπελιέ, κομβικό; Όπως ήταν και εκείνο στη Γαλλία;

" Σίγουρα είναι κομβικό. Το είχα πει και πριν, όταν είχαμε ηττηθεί στο Λονδίνο από την Άρσεναλ, ότι αν πάρουμε αυτά τα δύο ματς με τη Μονπελιέ, θα μπορέσουμε να αλλάξουμε λίγο τα πράγματα και να κοιτάξουμε την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ".

Με ενδεχόμενη νίκη και έξι βαθμούς, ο Ολυμπιακός μπορεί όντως να βλέπει τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ τι σας λέει επ’ αυτού;

" Σίγουρα ο κόουτς πιστεύει ότι αν κερδίσουμε, μπορούμε να κοιτάξουμε και πιο ψηλά. Το έχει πει κιόλας κατά το παρελθόν. Αυτό πιστεύω και εγώ. Συμφωνώ απόλυτα με όσα μας λέει καθημερινά σχετικά με αυτό το ματς. Με μία νίκη απέναντι στη Μονπελιέ μπορούμε να πετύχουμε αυτό τον πολύ σημαντικό στόχο".

Βλέπουμε ότι διαρκώς αυξάνεται το ελληνικό στοιχείο στον Ολυμπιακό. Η γνώμη σου για τις κινήσεις του συλλόγου προς αυτή την κατεύθυνση;

" Πάντα έλεγα ότι οι ομάδες πρέπει να στηριχτούν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές. Βλέπουμε ότι υπάρχει πολύ ταλέντο στις τάξεις των Ελλήνων παικτών. Είναι πραγματικά σπουδαίο αυτό που γίνεται φέτος στον Ολυμπιακό και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί και θα μεγαλώσει. Ως πλάνο, ως ιδέα, ως πράξη. Οι Έλληνες δείχνουν ότι μπορούν να σταθούν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το έχουν αποδείξει πάρα πολλές φορές".

Πώς αισθάνεσαι εσύ, προσωπικά, ως κομμάτι αυτού του σχεδίου της διοίκησης του Ολυμπιακού;

" Νιώθω πραγματικά όμορφα που είμαι κι εγώ μέρος αυτής της ελληνοποίησης που προσπαθεί να κάνει η διοίκηση στον Ολυμπιακό. Μου αρέσει πάρα πολύ που αντιλαμβάνομαι ότι οι άνθρωποι του συλλόγου θέλουν ουσιαστικά να περάσουν πλήρως το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα και αυτό μού δίνει και έξτρα ώθηση να καθιερωθώ στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και το μέλλον μου να συμβαδίσει με τον Ολυμπιακό!".

Τι αλλάζει στην ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή πριν από ένα ματς Τσάμπιονς Λιγκ;

" Εγώ κοιτάζω το κάθε ματς ξεχωριστά. Ο στόχος μου δεν αλλάζει, είναι πάντα ο ίδιος: Η νίκη. Αυτό παραμένει σταθερό. Πρέπει ένας ποδοσφαιριστής να νιώθει έτοιμος για κάθε αναμέτρηση, να μπαίνει στο γήπεδο και να δίνει το 100% των δυνάμεών του, σωματικά και ψυχολογικά. Αυτό κάνουμε εμείς στον Ολυμπιακό: Βλέπουμε με ταπεινότητα το κάθε ματς, με σεβασμό προς τον αντίπαλο, και έτσι καταφέρνουμε να κερδίζουμε".

Στο Τσάμπιονς Λιγκ το κίνητρο είναι μεγαλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή;

" Σίγουρα είναι σημαντικό το να έχεις στραμμένα επάνω σου τα φώτα όλης της Ευρώπης. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η κορυφαία διοργάνωση συλλόγων παγκοσμίως! Όλοι οι φίλαθλοι ανά την Ευρώπη παρακολουθούν αυτά τα παιχνίδια και οι ποδοσφαιριστές σίγουρα έχουν διαφορετική ψυχολογία, ώστε να δείξουν περισσότερα πράγματα και, πάνω από όλα, ότι μπορούν να κερδίσουν τις πιο μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, και όχι μόνο εκείνες του ελληνικού πρωταθλήματος".

Θα έλεγες ότι η νίκη στο Μονπελιέ ήταν ένα σπουδαίο παράδειγμα του χαρακτήρα που διαθέτει ο Ολυμπιακός; Της στόφας μεγάλης ομάδας, η οποία δεν τα παρατάει;

" Έτσι πιστεύω, ναι. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και ψάχναμε το αποτέλεσμα που επιθυμούσαμε. Εκεί που φαινόταν ότι δεν μπορούμε να αντιδράσουμε, όμως, έγιναν κάποιες αλλαγές.

Η ομάδα αντέδρασε, διεκδίκησε αυτό που μπορούσε να πάρει από το ματς. Ο κάθε παίκτης δίνει μία έξτρα βοήθεια και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όποιος μπαίνει σε κάθε ματς βοηθά την ομάδα και αυτό δείχνει πόσο μεγάλος είναι ο Ολυμπιακός!".

Πού οφείλεται το πάθος, το πνεύμα του νικητή που αποπνέει αυτή η ομάδα, η οποία δεν τα παρατάει ακόμη και αν βρεθεί πίσω στο σκορ;

" Στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Έχουμε παίκτες που θέλουν να είναι πάντα νικητές και αυτό το στοιχείο, επίσης, κάνει τον Ολυμπιακό πρωταθλητή όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην ομάδα θέλουν πάντα να κερδίζουν αγώνες και τίτλους. Δεν υπάρχει πιο σημαντικό στοιχείο από αυτό!".

Η ατμόσφαιρα που συναντάς στο Καραϊσκάκη σε ένα ματς Τσάμπιονς Λιγκ είναι διαφορετική από εκείνη σε ένα ματς ελληνικού πρωταθλήματος;

" Σίγουρα είναι πιο θερμός ο κόσμος. Το ζει και εκείνος πολύ διαφορετικά και το εισπράττουμε και εμείς. Το γήπεδο "βράζει" και αυτό που καταλαβαίνω είναι πως, όπως και εμείς οι ποδοσφαιριστές έχουμε διαφορετική ψυχολογία σε ένα ματς Τσάμπιονς Λιγκ, το ίδιο συμβαίνει και με τον κόσμο. Νιώθουμε ότι όλοι όσοι βρίσκονται στις εξέδρες "γουστάρουν" περισσότερο".

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού για το ματς με τη Μονπελιέ, αλλά και για την συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη;

" Να είναι κοντά μας σε κάθε λεπτό του παιχνιδιού με τη Μονπελιέ! Εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και που δεν είναι άλλο από τη νίκη.

Να χαρούν και εκείνοι πολύ για το ότι βρέθηκαν στο γήπεδο και τραγούδησαν για εμάς. Από εκεί και πέρα, αυτό δεν θα ήθελα να αλλάξει -όπως και όλα τα παιδιά στην ομάδα. Θέλουμε να βλέπουμε τον κόσμο εκεί, στην εξέδρα. Να τραγουδά, να πανηγυρίζει τα γκολ που πετυχαίνουμε, να χαίρεται με την αγαπημένη του ομάδα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ