ΑΕΚ

Σιμόες: "Με το νέο προπονητή είδαμε αρκετή βελτίωση σε λίγες μέρες"

Οι Σιμόες - Τζούμπερ πριν την έναρξη του αγώνα της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό | 3 Οκτωβρίου 2021
Οι Σιμόες - Τζούμπερ πριν την έναρξη του αγώνα της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό | 3 Οκτωβρίου 2021 IN TIME SPORTS

Ο Αντρέ Σιμόες με δηλώσεις που έκανε στη συνδρομητική τηλεόραση ενόψει του αγώνα της Κυριακής (24/10) με το Βόλο μίλησε για την παρουσία του Γιαννίκη και τα όσα κατάφερε να αλλάξει μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

Ο Αντρέ Σιμόες, εκ των αρχηγών της ΑΕΚ, μίλησε στην Cosmote TV ενόψει του αγώνα της Κυριακής με το Βόλο και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την παρουσία του Γιαννίκη στην ομάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες και πόσα πράγματα έχουν αλλάξει.

Ο Πορτογάλος ουσιαστικά με τις δηλώσεις του άφησε αιχμές και για τη δουλειά που γινόταν με τον Μιλόγεβιτς καθώς πως αλλιώς να εισπ΄ραξει κανείς την ατάκα του: "Είδαμε αρκετή βελτίωση μέσα σε λίγες ημέρες με το νέο προπονητή" και "Το ποδόσφαιρο, έτσι κι αλλιώς, έχει να κάνει με την ένταση, με το πρέσινγκ, με το να κερδίζεις τη μπάλα και να τη δίνεις γρήγορα. Αυτά είναι τα βασικά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Αυτά είναι τα πράγματα για τα οποία μιλούσα και μάθαμε μέσα σε λίγες ημέρες".

Χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος μέσος είπε:

Πως αξιολογείτε την εικόνα σας απέναντι στον Ατρόμητο;

"Πετύχαμε το πιο σημαντικό πράγμα, που είναι η νίκη, οι τρεις βαθμοί. Ήταν το πρώτο ζητούμενο σε αυτό το παιχνίδι. Επίσης, είδαμε αρκετή βελτίωση μέσα σε λίγες ημέρες με τον νέο προπονητή. Συνειδητοποιήσαμε, ότι μπορούμε να μάθουμε πολλά πράγματα μαζί του. Ήμασταν μια σταθερή ομάδα, με κάποια νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας, που μάθαμε μέσα σε λίγες ημέρες. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα".

Έκανες λόγο για νέα στοιχεία. Αναφέρεσαι στην ένταση, στο πρέσινγκ;

"Έχουν να κάνουν με την ένταση. Το ποδόσφαιρο, έτσι κι αλλιώς, έχει να κάνει με την ένταση, με το πρέσινγκ, με το να κερδίζεις τη μπάλα και να τη δίνεις γρήγορα. Αυτά είναι τα βασικά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Αυτά είναι τα πράγματα για τα οποία μιλούσα και μάθαμε μέσα σε λίγες ημέρες. Θέλουμε να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε και να γινόμαστε καλύτεροι σε αυτά τα βασικά πράγματα".

Έχετε μπροστά σας τον Βόλο, μια ομάδα πολύ επικίνδυνη και εξαιρετική στο transition.

"Σίγουρα έχουν καλό transition, αλλά όχι μόνο αυτό. Έχουν συνολικά πολύ καλή ομάδα, πολύ δύσκολη ειδικά στην έδρα της. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Είδα το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και ο Βόλος έπαιζε καλά από το ξεκίνημα του αγώνα. Για το δικό μας παιχνίδι θέλουμε να μην… εκπλαγούμε, να μη σκεφτόμαστε τίποτε άλλο. Μόνο το ματς, που είναι και το πιο σημαντικό. Όπως πάντα, θα πάμε εκεί για να νικήσουμε, με σεβασμό στον Βόλο, που είναι μια πολύ κακή ομάδα. Είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ, τρέχουν σαν… τρελοί!.

Παλεύουν, πιέζουν, παίζουν καλά. Είναι μια ολοκληρωμένη ομάδα, δεν είναι μόνο οι αντεπιθέσεις, είναι ολοκληρωμένοι. Θέλουμε να είμαστε καλύτεροι σε αυτό το ματς την Κυριακή. Κι έχουμε δουλέψει πολύ καλά όλη την εβδομάδα για να είμαστε καλύτεροι από αυτούς και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς".

Οι παίκτες κοιτάτε σε αυτό το σημείο της σεζόν τη βαθμολογία;

"Ο προπονητής έδωσε την κατάλληλη απάντηση. Δεν «αγωνιούμε» να είμαστε τώρα πρώτοι ή δεύτεροι. Η απόσταση είναι μικρή από τον πρώτο και για εμένα δεν έχει σημασία αν παίζουν μεταξύ τους ή όχι. Φυσικά, θα δούμε μετά το ματς τι θα γίνει, αλλά τώρα δεν ανησυχώ γι’ αυτό. Σκέφτομαι μόνο το παιχνίδι μας, το πιο σημαντικό είναι να επικεντρωθούμε στο δικό μας ματς. Όχι στο άλλο παιχνίδι, όχι στο να παρακολουθούμε γενικώς τα άλλα παιχνίδια. Όχι στο να «ανησυχούμε» για τα άλλα ματς. Το παιχνίδι μας είναι αυτό, οπότε αυτός είναι ο στόχος μας , πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό το ματς.

Να παίξουμε με τον τρόπο που θέλουμε, όχι με τον τρόπο που θέλει ο Βόλος. Και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς γιατί αυτοί θα μας κάνουν τη διαφορά, όχι το ντέρμπι".

Τα στοιχεία παιχνιδιού σου, η ένταση, η πίεση, τα τρεξίματα είχαν λείψει από την ΑΕΚ. Πως αισθάνεσαι τώρα που επέστρεψες και πως νιώθεις τον εαυτό σου στον αγωνιστικό χώρο;

"Κι εμένα μου είχε λείψει όλο αυτό. Νιώθω καλά. Αυτός ο τραυματισμός ήταν δύσκολος γιατί έμεινα αρκετούς μήνες εκτός ομάδας. Και ήταν η πρώτη φορά που είχα τέτοιου είδους εμπειρία. Αλλά κάποιος μου είχε πει ότι μετά από αυτό θα είμαι πιο δυνατός και είναι πραγματικά αλήθεια. Γιατί έχεις ξεπεράσει τις δυσκολίες πια και τώρα είναι όλα καλά. Όλα είναι όπως σου αρέσουν. Μοιάζουν τέλεια στα μάτια σου. Επίσης, βλέπεις καλύτερα και πιο καθαρά τα πράγματα.

Τώρα αρχίζω να έχω τον ίδιο ρυθμό με τους υπόλοιπους παίκτες. Γιατί νωρίτερα προσπαθούσα, αλλά ήταν δύσκολο για εμένα, ήμουν πολλούς μήνες έξω. Τα παιχνίδια με έχουν βοηθήσει, γιατί το τέμπο τους είναι αυτό που σου δίνει ρυθμό. Όλα αυτά τώρα ανήκουν στο παρελθόν. Αυτό που θέλω τώρα είναι να ανταποδώσω στον κόσμο που με εμπιστεύτηκε, στους συμπαίκτες μου που με υποστήριξαν όλο αυτό το διάστημα. Θέλω να ανταποδώσω με τρεξίματα, με πάθος, με τα ποδοσφαιρικά μου χαρακτηριστικά".

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ