ΝΑΠΟΛΙ

Σιμεόνε: "Ο Μαραντόνα δεν είναι πια εδώ αλλά άφησε για πάντα το σημάδι του στην Νάπολι"

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε πανηγυρίζει γκολ της Νάπολι κόντρα στον Άγιαξ στο Champions League | 4 Οκτωβρίου 2022
Ο Ντιέγκο Σιμεόνε πανηγυρίζει γκολ της Νάπολι κόντρα στον Άγιαξ στο Champions League | 4 Οκτωβρίου 2022 @2022 PETER DEJONG/AP IMAGES

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι από την Βερόνα στην Νάπολι και αισθάνεται ήδη δικαιωμένος για την επιλογή του, με τον Αργεντινό φορ να αναφέρεται σε συνέντευξή του για τη σφραγίδα του Μαραντόνα στο dna των παρτενοπέι.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ντιέγκο Σιμεόνε άφησε την Βερόνα και μετακόμισε στην Νάπολι με τη μορφή δανεισμού (και υποχρεωτική οψιόν αγοράς) και στους πρώτους μήνες της παρουσίας του στον ιταλικό νότο είναι καθόλα ικανοποιημένος, με τον Αργεντινό στράικερ να υποστηρίζει πως οι παρτενοπέι έχουν κάτι το μοναδικό ελέω... Ντιέγκο Μαραντόνα.

"Είναι υπέροχα. Όλοι εδώ μιλούν για τον Ντιέγκο. Όλοι σου λένε πως βίωσαν κάτι με τον Ντιέγκο. Στο διηγούνται με πάθος, σαν να συνέβη σε αυτούς χθες και ενώ έγινε πιθανότατα πριν 30 χρόνια.

Ο Ντιέγκο δεν είναι εδώ αλλά είναι σαν να βρίσκεται ανάμεσά μας", τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της πατρίδας του "La Nacion", για να προσθέσει:

"Ο κόσμος υποφέρει ακόμα από τη διαφορά μεταξύ βορρά και νότου. Ο Ντιέγκο τούς έσωσε από τη λήθη. Είναι μία πόλη γεμάτη πάθος και είναι τίτλος υπερηφάνειας για αυτούς να έχουν τον Μαραντόνα.

Είναι εκείνος που τους έδωσε φως, ελπίδα, τους έπεισε ότι μπορούν να τα βάλουν με τον δυνατό ιταλικό βορρά. Αυτό σου λένε κάθε μέρα. Άφησε το σημάδι του παντού.

Τώρα υπάρχει κόσμος που μου λέει "Από τη στιγμή που δεν θα είναι η Ιταλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα είμαστε όλοι με την Αργεντινή".

Όσον αφορά στο πώς αισθάνεται ο ίδιος που αγωνίζεται για λογαριασμό της Νάπολι, είπε: "Υπήρχε κάτι μέσα μου που μου έλεγε να πάω στην Νάπολι έπρεπε να έρθω εδώ.

Οι διαπραγματεύσεις είχαν κολλήσει κάποια στιγμή αλλά δεν κουνήθηκα ούτε ίντσα από την επιθυμία μου, ήθελα να πάω στην Νάπολι".

Σημειώνεται πως ο 27χρονος γιος του Ντιέγκο Σιμεόνε μετράει μέχρι στιγμής 8 εμφανίσεις και 3 γκολ με τη φανέλα της Νάπολι, με το πιο πρόσφατο να είναι απέναντι στον Άγιαξ στην "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα" την περασμένη Τρίτη (04/10) που ήταν και το πρώτο του σε επίπεδο Champions League.

TAGS ΝΑΠΟΛΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ