ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σημαντική η νίκη του Ολυμπιακού, όμως ο Μαρτίνς ακόμα ψάχνεται

Ο Πέδρο Μαρτίνς πανηγυρίζει το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού
Ο Πέδρο Μαρτίνς πανηγυρίζει το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μία νίκη που την είχε μεγάλη ανάγκη, που θα του προσφέρει μία γερή ώθηση για την πρόκριση, η εικόνα του όμως προβλημάτισε τους φίλους του. Γράφει ο Τσάρλυ.

Στο ποδόσφαιρο είναι σημαντικό να υπάρχει ουσία και το να κερδίζεις. Έχει πάντα την σημασία του. Το να μάθεις να νικάς. Η ομάδα του Μάρτινς χτίζεται. Την Αντβέρπ την νίκησε κυρίως χάρη στο πνεύμα νικητή που απέκτησε τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Είναι όμως δεδομένο, πως για να υπάρχει διάρκεια χρειάζεται βελτίωση. Ο κόσμος έφυγε με την χαρά της νίκης από το Καραϊσκάκης, αλλά και προβληματισμένος για την εικόνα που είδε.

Σοβαρή, πειθαρχημένη ομάδα η Αντβέρπ

Ο Ολυμπιακός πήρε μία νίκη, που από την πρώτη αγωνιστική, τον φέρνει μόνο πρώτο στον όμιλο. Μην πιστέψει κανείς πως δεν έγινε και τίποτα επειδή κέρδισε την πιο αδύναμη ομάδα στον όμιλο. Αυτό δεν ισχύει.

Η Αντβέρπ είναι υπολογίσιμη αντίπαλος, δεν υπάρχει καμία περίπτωση, να αποτελέσει σάκος του μπαξ, θα κάνει κηδείες στην συνέχεια. Πειθαρχημένη ομάδα, είχε μόνιμα κοντά τις γραμμές της και κατάφερε σε όλο το παιχνίδι, να περιορίσει την κατοχή μπάλας του Ολυμπιακού στο 45,9%, να μην του δώσει χώρους για να τρέξει, να τον κρατήσει σε χαμηλό ποσοστό ευστοχίας στις μεταβιβάσεις του, μόλις 78%. Συνολικά έκανε πολλά πράγματα καλά στο γήπεδο και άξιζε να φύγει με τον βαθμό.

Προβάδισμα χάρη στην ατομική ικανότητα δύο παικτών του

Ο Ολυμπιακός, ήταν πολύ τυχερός, που κατάφερε να κερδίσει ένα παιχνίδι που σε κανένα του διάστημα, δεν πήγαινε όπως θα έπρεπε. Στο πρώτο ημίχρονο, δεν υπήρχε δημιουργία, ο Ονιεκούρου που είχε κάνει καλό ημίχρονο με τον Ατρόμητο, δεν μπήκε στο παιχνίδι, τα μπακ δεν έπαιρναν την μπάλα ποτέ πάνω στο τρέξιμο τους, για να μπορέσουν να φθάσουν ψηλά, δημιουργώντας συνθήκες για να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα, η μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, δεν έμπαινε ούτε με συνεργασία, ούτε με ατομική ενέργεια.

Μοναδικός τρόπος απειλής, ήταν από σέντρα σε στημένο, είτε να πάει η μπάλα στον Καμαρά και να σεντράρει για τον Ελ Αραμπί. Είναι τόσο ραγδαία η βελτίωση της τεχνικής κατάρτισης του Καμαρά και τόσο σπουδαία η κλάση του Ελ Αραμπί, που χωρίς να υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού να εμπλέκεται με αυτόν τον τρόπο, οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν δύο τέρματα.

Ο Καμαρά ντύθηκε Φορτούνης και έκανε δύο σέντρες ξυραφιές, ο Ελ Αραμπί, έβαλε δύο τέρματα που τα βάζει αυτός, ο Λουκάκου και άλλοι δύο-τρεις στράικερ σε όλο τον κόσμο με τόσο μεγάλη συχνότητα. Δυστυχώς για τον ίδιο, στο πρώτο ήταν ελάχιστα πιο μπροστά από τον αντίπαλο στόπερ.

Ο Ολυμπιακός βρήκε προβάδισμα, στο 52ο λεπτό, χάρη στην ατομική ικανότητα, δύο ποδοσφαιριστών του, σε διάστημα, που σαν σύνολο δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει προβλήματα στον αντίπαλο του.

Ο Μαρτίνς σώθηκε από το τέρμα του Ρέαμπτσουκ

Το χειρότερο του όμως κομμάτι, ήταν από το 52ο μέχρι το 75ο λεπτό που ήρθε η ισοφάριση. Ο Μαρτίνς είναι τυχερός που σκόραρε ο Ρέαμπτσουκ, γιατί θα συγκέντρωνε πολύ γκρίνια, μεγαλύτερη από ότι θα άξιζε, αλλά όχι εντελώς αδικαιολόγητη αν έμενε το 1-1.

Ο Ολυμπιακός, μέχρι στιγμής δεν παίζει καλά, δεν ήταν δημιουργικός με την Αντβέρπ και, όταν πήρε η ομάδα του προβάδισμα, έβλεπε άπραγος τους παίκτες του, να χάνουν μέτρα.

Άργησε τις αλλαγές, παρότι το παιχνίδι φώναζε, πως δεν πηγαίνει καλά

Με όποιον μίλησα που ήταν στο γήπεδο μου είπε το ίδιο ακριβώς πράγμα. "Στις εξέδρες όλοι καταλαβαίναμε πως το τέρμα της Αντβέρπ έρχεται". Σε αυτό το διάστημα, δεν έκανε τίποτα καλά ο Ολυμπιακός. Κανονικά θα περίμενε κανείς, από την στιγμή που ο Ολυμπιακός βρήκε προβάδισμα να αξιοποιήσει, τα μέτρα που θα προσπαθούσαν να κερδίσουν οι Βέλγοι. Ούτε μία φορά δεν κατάφεραν να βγουν σωστά σε αντεπίθεση όμως.

Υπήρχαν πολλές και εύκολες απώλειες κατοχής μετά από διωξίματα της τελευταίας γραμμής άμυνας που κράταγαν χαμηλά την άμυνα του Ολυμπιακού. Η Αντβέρπ, δεν έκανε τίποτα εντυπωσιακό, είχε καταφέρει όμως να βρίσκεται γύρω από την μεγάλη περιοχή. Ο Μαρτίνς δεν αντέδρασε. στην αδυναμία των παικτών του να ελέγξουν τις συνθήκες του παιχνιδιού. Έφτασε το 75ο λεπτό και ο Ολυμπιακός δέχτηκε την ισοφάριση, δίχως να έχει πραγματοποιήσει καμία αλλαγή.

Μόλις δέχτηκε την ισοφάριση αρχικά έβαλε τον Βαλμπουενά στην θέση του Εμβιλά και στο 81ο λεπτό. Πέρασε τρεις αλλαγές για να τελειώσει το παιχνίδι με δίδυμο στην επίθεση και τους Βρουσάι, Βαλμπουενά στα άκρα. Δεν άσκησε καμία ιδιαίτερη πίεση, ευτύχησε στην μοναδική φάση που έβαλε πολλούς παίκτες μέσα στην περιοχή να πετύχει το πρώτο του τέρμα με την φανέλα του Ολυμπιακού ο Ρέαμπτσουκ.

Ο Μαρτίνς ακόμα ψάχνεται

Σημαντική νίκη, όμως ήταν μία συγκυριακή νίκη, σκληρή για τον αντίπαλο, που πέτυχε πολλές νίκες στο γήπεδο. Είναι φανερό, πως ο Μαρτίνς ψάχνεται. Το ρόστερ έχει συγκεκριμένα κενά, σε χώρους που τα δύο προηγούμενα χρόνια έδιναν σημαντικές λύσεις στην ομάδα.

Δεν υπάρχει ποιοτικό χτύπημα από στάση όταν δεν είναι ο Βαλμπουενά στο γήπεδο και δεν μπορεί να το προσφέρει, σε κάθε παιχνίδι ο Καμαρά. Οι μπακ, δεν έχουν την ποιότητα ώστε τα ανεβάσματα τους να δημιουργούν συνθήκες για να ανοίξει η αντίπαλη άμυνα, Ο Ονιεκούρου είχε ένα καλό ημίχρονο με τον Ατρόμητο, αλλά δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι με την Αντβέρπ. Δραστήριος αλλά φλύαρος και χωρίς ποιότητα στην τελική επιλογή ο Ακιμπού.

Το γεγονός, πως ο Μαρτίνς στις 16 Σεπτεμβρίου χρησιμοποίησε ενδεκάδα που είχε μέσα τόσα στοιχήματα αναδεικνύει και το γεγονός πως ακόμη ψάχνεται. Η νίκη με την Αντβέρπ του προσφέρει ηρεμία και μία καλή αφετηρία στον όμιλο. Η εικόνα όμως του Ολυμπιακού, φωνάζει πως χρειάζεται άμεση βελτίωση.

Δείτε την χθεσινή Game Night με τους Παντελή Βλαχόπουλο, Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ