ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Σεβίλλη: Θυμήθηκε τα δύο γκολ του Τσιάρτα κόντρα στη Βιγιαρεάλ στα μπαράζ ανόδου του 1999

Ο Βασίλης Τσιάρτας σε συνέντευξη στο επίσημο κανάλι της Σεβίλλης στο Youtube
Ο Βασίλης Τσιάρτας σε συνέντευξη στο επίσημο κανάλι της Σεβίλλης στο Youtube PHOTO CREDITS: PRINT SCREEN / YOUTUBE _ SEVILLA FC

Η Σεβίλλη θυμήθηκε τους αγώνες μπαράζ για την άνοδο κόντρα στη Βιγιαρέαλ το 1999, με τον μεγάλο πρωταγωνιστή αυτών των παιχνιδιών, Βασίλη Τσιάρτα, να παραχωρεί συνέντευξη στο επίσημο κανάλι των Ανδαλουσιανών, με αφορμή αυτά τα παιχνίδια.

Η Σεβίλλη θυμήθηκε τα μπαρά ανόδου με τη Βιγιαρεάλ το 1999, στα οποία ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Σεβιγιάνους, ήταν ο Βασίλης Τσιάρτας, ο οποίος με δύο γκολ στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα του "κίτρινου υποβρυχίου" και μια ασίστ στον επαναληπτικό, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτή τη σειρά.

Ο Τσιάρτας σε συνέντευξή του στο επίσημο κανάλι των Ανδαλουσιανών στο YouTube, ανέφερε ότι αυτά τα γκολ ήταν τα πιο σημαντικά που πέτυχε με την ομάδα, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον τότε προπονητή του, Μάρκος Αλόνσο, αλλά και για τον Μόντσι, ο οποίος αναμόρφωσε τη σύγχρονη ιστορία των Ανδαλουσιανών.

Συγκεκριμένα ο Τσάρτας ανέφερε στο επίσημο κανάλι της Σεβίλλης: "Είναι ένα παιχνίδι το οποίο δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου, όταν ακούω το όνομα της Βιγιαρεάλ, γιατί αυτό σήμαινε πολλά για εμάς, έπρεπε να τα δώσουμε όλα".

"Ήμασταν έτοιμοι γι' αυτό, καθώς όλη η ομάδα ήθελε τη νίκη. Έτσι όπως έγινε, «καθαρίσαμε» τη σειρά από το πρώτο παιχνίδι. Θεωρώ ότι έχω σκοράρει πολύ καλύτερα γκολ, σε λιγότερο σημαντικά παιχνίδια, είτε ήταν για το πρωτάθλημα είτε για το κύπελλο. Άλλα από άποψη σημασίας, πιστεύω ότι αυτά τα δύο γκολ ήταν σημαντικά για να πετύχει η ομάδα το στόχο της".

Γιατον προπονητή του Μάρκος Αλόνσο: "Πιστεύω ότι τα Χριστούγεννα, πριν από την έλευση του Μάρκος Αλόνσο, ο οποίος ήταν ο καλύτερος προπονητής που είχα, νομίζω ήμασταν δέκατοι στη βαθμολογία και πριν έρθει είχε πετύχει τέσσερα γκολ".

"Μετά από την άφιξή του, αν θυμάμαι καλά, η ομάδα άρχισε να ρολάρει μετά από ένα μήνα και βελτιώθηκε πολύ. Πάντα μας ενθάρρυνε και μας βοήθουσε. Μας έλεγε «πάμε παιδιά, μπορούμε να το κάνουμε, παιχνίδι με το παιχνίδι». Όταν ήρθε ήμουν αποθαρρημένος και άρχισε να μου δίνει κίνητρο".

"Άριχσε να μου λέει ότι είναι «πόνος» που παίζω στη Δεύτερη εθνική, πρέπει να πάρεις την ομάδα και να την οδηγήσεις. Το να είσαι στη δωδέκατη θέση είναι σαν βουνό, όμως και τα μεγαλύτερα βουνά μπορούν να κατακτηθούν".

Για τον Μόντσι: "Ο Μόντσι δεν τα παρατάει ποτέ. Αυτό του έδωσε την ευκαιρία να πετύχει αυτά που πέτυχε τα τελευταία 20 χρόνια. Είκοσι χρόνια πριν, αν έλεγες τον πιο αισίοδοξο οπαδό της ομάδας, ότι η ομάδα θα κατακτούσε το UEFA και θα ήταν μέσα στις τέσσερις ή πέντε μεγαλύτερες ομάδες της Ισπανίας, δεν νομίζω ότι θα το πίστευε κανείς ότι θα συνέβαινε".

Για το ότι τον θυμάται ο κόσμος της Σεβίλλης: "Με κάνει πολύ περήφανο ότι ο κόσμος της Σεβίλλης με θυμάται. Είναι κοινό το συναίσθημα που υπάρχει ανάμεσα στους φίλους και σε εμένα.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΕΒΙΛΛΗ LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ