LA LIGA

Σεβίλλη - Ρεάλ 0-1: Επέστρεψαν τα χαμόγελα με διπλό στην Ανδαλουσία

Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στη Σεβίλλη
Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στη Σεβίλλη AP

Η Ρεάλ Μαδρίτης παρουσιάστηκε βελτιωμένη και πήρε ένα σημαντικό διπλό στην έδρα της Σεβίλλης επικρατώντας με 1-0 για την 12η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι μερένγκες έβαλαν ένα τέλος σε αρνητικό σερί τριών παιχνιδιών στη La Liga επικρατώντας 1-0 εκτός έδρας της Σεβίλλης στο Σάτσεθ Ραμόν Πιθχουάν. Η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στους 20 πόντους και ανέβηκε στην τρίτη θέση, ενώ θα υποδεχθεί με καλή ψυχολογία την Γκλάντμπαχ για το Champions League. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι σημειώθηκε στο 55ο λεπτό με αυτογκόλ του τερματοφύλακα των γηπεδούχων Μπούνου.

Η Ρεάλ ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του Πιθχουάν. Μόλις στο πρώτο λεπτό σημείωσε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Ο Ροντρίγκο τροφοδότησε τον Βινίσιους, ο οποίος πάτησε περιοχή, πλάσαρε, με την μπάλα να περνάει παράλληλα με την εστία και να καταλήγει άουτ.

Στο 5' οι μερένγκες απείλησαν εκ νέου, όταν είδαν να κερδίζουν την μπάλα έπειτα από πίεση στον Μπούνου. Όμως ο Μπενζεμά δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά. Στο 21' ο Κρόος δοκίμασε ένα σουτ, το οποίο πέρασε δίπλα από την εστία της Σεβίλλης, ενώ στο 38' ο Μπενζεμά ξανά δεν μπόρεσε με πλασέ να ανοίξει το σκορ.

Έτσι, το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς κάποιο γκολ, με τους γηπεδούχους μάλιστα να ισορροπούν κάπως το παιχνίδι μετά το 30ο λεπτό.

Η Σεβίλλη ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος. Μάλιστα, στο 52ο λεπτό απείλησε με ένα ανάποδο ψαλίδι του Ντε Γιονγκ, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Κουρτουά.

Η Ρεάλ ωστόσο ήταν εκείνη που πήρε το προβάδισμα στο 55'. Οι μερένγκες αναπτύχθηκαν από τα αριστερά, ο Μεντί έψαξε τον Βινίσιους, ο οποίος βρήκε την μπάλα, τόσο ώστε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και να γράψει το 0-1. Χρεώθηκε όμως ως αυτογκόλ στον Μπούνου, καθώς είχε επαφή τελευταίος.

Στη συνέχεια η Ρεάλ Μαδρίτης οπισθοχώρησε με την Σεβίλλη να κρατάει κατοχή και να πιέζει. Στο 75ο λεπτό ο Γκούντελ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ με την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του Κουρτουά. Στο 80' οι Ανδαλουσιανοί έκαναν ξανά αισθητή την παρουσία τους με τον Σούσο, ο οποίος αστόχησε. Η Ρεάλ άντεξε έως το τέλος στην πίεση των γηπεδούχων και πανηγύρισαν ένα σημαντικό διπλό.

Σεβίλλη: Μπούνου, Νάβας, Κουντέ, Κάρλος (80' Ιντρίσι), Βιντάλ, Χορδάν (64' Γκούντελι), Φερνάντο, Ράκιτιτς (64' Εν Νεσίρι), Οκάμπος, Ντε Γιόνγκ (64' Σούσο), Ελ Χαντάντι (46' Τόρες)

Ρεάλ: Κουρτουά, Μεντί, Φερνάντες, Βαράν, Βάθκεθ, Μόντριτς, Κασεμίρο, Κρόος, Βινίσιους, Μπενζεμά, Ροντρίγκο (66' Ασένσιο)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 12ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου

Μπιλμπάο - Θέλτα 0-2 (61' Μάγιο, 78' Άσπας)

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου

Λεβάντε - Χετάφε 3-0 (5' Μαρτί, 17' Γκόμεθ, 57' Σεμπαστιάν)

Σεβίλλη - Ρεάλ 0-1 (Μπούνου αυτ.)

(19:30) Ατλέτικο - Βαγιαδολίδ

(22:00) Καντίθ - Μπαρτσελόνα

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου

(15:00) Γρανάδα - Ουέσκα

(17:15) Οσασούνα - Μπέτις

(19:30) Βιγιαρεάλ - Έλτσε

(22:00) Αλαβές - Σοθιεδα΄δ

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

(22:00) Έιμπαρ - Βαλένθια

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ