LA LIGA

Σεβίλλη - Οσασούνα 2-0: Έπιασε στην κορυφή της La Liga Ρεάλ και Ρεάλ Σοσιεδάδ

Ο Λούκας Οκάμπος της Σεβίλλης σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Μπέτις για τη La Liga 2020-2021 στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν", Σεβίλλη | Κυριακή 14 Μαρτίου 2021
Ο Λούκας Οκάμπος της Σεβίλλης σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Μπέτις για τη La Liga 2020-2021 στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν", Σεβίλλη | Κυριακή 14 Μαρτίου 2021 © 2021 MATEO VILLALBA/ASSOCIATED PRESS

Η Σεβίλλη έβαλε τέλος στο αήττητο σερί της Οσασούνα και πάτησε στην κορυφή της La Liga, ισόβαθμη με Ρεάλ και Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ο Τζούλεν Λοπετέγκι κατέρριψε ρεκόρ του Μανόλο Χιμένεθ.

Η Σεβίλλη ακολούθησε το παράδειγμα της Ρεάλ και με τη νίκη της έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας της La Liga την πρωτοπόρο Ρεάλ Σοσιεδάδ. Το 2-0 επί της Οσασούνα διέκοψε ένα σερί πέντε αγώνων δίχως ήττα των Βάσκων, που προέρχονταν από τη "λευκή" ισοπαλία στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου".

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και το μόνο που τους έλειπε ήταν η κατοχή της μπάλας και οι μεγάλες ευκαιρίες. Αυτά ήταν με το μέρος των Ανδαλουσιάνων, που προηγήθηκαν στο 40' με τον Ντιέγκο Κάρλος. Μία κακή συνεννόηση στο 60' για την Οσασούνα ανάγκασε τον Χουάν Πέρεθ να βγει από την περιοχή του και τον Λούκας Οκάμπος να κάνει το 2-0. Ο Ισπανός τερματοφύλακας έκανε ορισμένες σωτήριες επεμβάσεις στη συνέχεια και κράτησε σε χαμηλά επίπεδα το σκορ.

Με τη νίκη αυτή ο Τζούλεν Λοπετέγκι έγινε ο προπονητής της Σεβίλλης που φτάνει τις 50 νίκες στο πρωτάθλημα πιο γρήγορα από ποτέ (86 αγώνες), ξεπερνώντας το ρεκόρ του Μανόλο Χιμένεθ (σε 91 αγώνες).

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής στη La Liga

Η βαθμολογία της La Liga

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στη La Liga

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕΒΙΛΛΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ