SERIE A

Serie A: Το πρόγραμμα για Μίλαν, Ίντερ και Νάπολι στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές

Μονομαχία των Ζιρού και Ντε Φράι σε ματς της Μίλαν με την Ίντερ | 1 Μαρτίου 2022
Μονομαχία των Ζιρού και Ντε Φράι σε ματς της Μίλαν με την Ίντερ | 1 Μαρτίου 2022 @2022 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Η Νάπολι έμεινε στο 1-1 με την Ρόμα στο "Μαραντόνα" και έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη του τίτλου, ούσα πλέον στο -4 από την Μίλαν και στο -2 από την Ίντερ. Το πρόγραμμα των τριών διεκδικητών στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές.

Το θρίλερ για την κατάκτηση του φετινού σκουντέτο καλά κρατεί, αφού όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις ομάδες κυνηγούν με πάθος το πολυπόθητο πρωτάθλημα και φιλοδοξούν να κόψουν πρώτες το νήμα στο φινάλε. Αυτές είναι οι Μίλαν, Ίντερ και Νάπολι, που έχουν φροντίσει όλες τους, τόσο με μεγάλες νίκες όσο και με απρόβλεπτες γκέλες, να διεξάγεται φέτος μία από τις πιο συναρπαστικές σεζόν στην ιστορία της Serie A.

Οι δύο Μιλανέζες έκαναν το καθήκον τους για την 33η αγωνιστική αφού επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί στις αναμετρήσεις τους με Τζένοα (2-0 εντός) και Σπέτσια (3-1 εκτός) αντίστοιχα, όχι όμως και η Νάπολι που απέναντι στην φορμαρισμένη Ρόμα άφησε δύο βαθμούς στο Ντιέγκο Μαραντόνα (1-1) και δεν είναι πλέον σε απόσταση βολής από την κορυφή.

Αυτή τη στιγμή, με πέντε αγωνιστικές να απομένουν, Μίλαν και Ίντερ δείχνουν έτοιμες για ένα σκληρό μπρα ντε φερ που θα καθηλώσει το ποδοσφαιρικό Μιλάνο, την ώρα που η ομάδα του ιταλικού Νότου παρακολουθεί και... ελπίζει.

Η Μίλαν έχει μεν βαθμολογικό αβαντάζ σε σχέση με τις έτερες συνδιεδικήτριες του σκουντέτο αλλά ταυτόχρονα και το ομολογουμένως πιο δύσκολο πρόγραμμα, με την ομάδα του Στέφανο Πιόλι να έχει ακόμα να αντιμετωπίσει τη Λάτσιο εκτός, την Φιορεντίνα εντός, την Βερόνα εκτός, την Αταλάντα εντός και τη Σασουόλο εκτός, σε πέντε σερί παιχνίδια απέναντι σε ομάδες που διεκδικούν ευρωπαϊκό πλασάρισμα.

Η πρωταθλήτρια Ίντερ θα βρει απέναντί της ομάδες που προέρχονται κυρίως από το δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα και η πιο επικίνδυνη αποστολή είναι απέναντι στην Ρόμα του Ζοζέ Μουρίνιο που υποδέχεται στο Μεάτσα, ενώ έχει και το ματς που εκκρεμεί στην έδρα της Μπολόνια όπου αν το πάρει θα προσπεράσει στη βαθμολογία τη συμπολίτισσά της με ίδιο αριθμό αγώνων.

Όσον αφορά στην Νάπολι, τα ματς-παγίδες για αυτήν στην τελική ευθεία είναι το εντός έδρας με την Σασουόλο και το εκτός με την Τορίνο, με τους παρτενοπέι να μην εξαρτώνται ωστόσο μόνο με τα δικά τους αποτελέσματα αλλά να χρειάζονται πλέον και στραβοπατήματα από Μίλαν και Ίντερ λόγω των αρκετών βαθμών που απώλεσε το τελευταίο διάστημα, με τα εντός έδρας να είναι μάλιστα η αχίλλειος πτέρνα της.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το βράδυ της Τρίτης (19/4) θα διεξαχθεί το δεύτερο Derby della Madonnina των ημιτελικών του Coppa Italia, ύστερα από το 0-0 του Μαρτίου.

Το πρόγραμμα της Μίλαν:

Το πρόγραμμα της Ίντερ:

Το πρόγραμμα της Νάπολι:

Η βαθμολογία της Serie A

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΝΑΠΟΛΙ ΜΙΛΑΝ ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ