SERIE A

Serie A: Στο Champions League η Αταλάντα

Atalanta's Ruslan Malinovskyi celebrates after scoring his side's first goal during the Italian Serie A soccer match between Roma and Atalanta at Rome's Olympic stadium, Italy, Thursday, April 22, 2021. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Atalanta's Ruslan Malinovskyi celebrates after scoring his side's first goal during the Italian Serie A soccer match between Roma and Atalanta at Rome's Olympic stadium, Italy, Thursday, April 22, 2021. (AP Photo/Alessandra Tarantino) @ 2021 ALESSANDRA TARANTINO/ASSOCIATED PRESS

Σε ένα ματς που εξελίχτηκε σε θρίλερ στο φινάλε, η Αταλάντα έφυγε με χρυσό τρίποντο από το "Μαράσι" επικρατώντας 4-3 της Τζένοα και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League για τρίτη διαδοχική σεζόν.

Η Αταλάντα είναι πλέον στο κλαμπ των δυνατών του ιταλικού ποδοσφαίρου και δεν δείχνει διατεθειμένη να βγει από αυτό. Το απόγευμα του Σαββάτου (15/5), η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι επιβλήθηκε 4-3 εκτός έδρας της Τζένοα, που καιγόταν από την πλευρά της για βαθμούς στην προσπάθεια για παραμονή, και κλείδωσε τη συμμετοχή της στο νέο Champions League, μάλιστα για τρίτη διαδοχική σεζόν.

Οι μπεργκαμάσκι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο είχαν 9 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 4 στην αντίπαλη εστία και επιβραβεύτηκαν τρεις φορές, έχοντας για δράστες τους Σαπάτα, Μαλινόφσκι και Γκόζενς. Στο 51ο λεπτό ο Πάσαλιτς έγραψε το 4-1 απαντώντας στο γκολ του Σομουρόντοφ δύο λεπτά νωρίτερα και κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι φάνηκε να βγάζουν το πόδι από το γκάζι.

Κάτι που εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Μπαλαρντίνι και αφού μείωσε στο 67' σε 4-2 με πέναλτι του Πάντεφ, έβαλε φωτιά στο ματς όταν ο Σομουρόντοφ έκανε δύο τα προσωπικά του τέρματα στο 84' γράφοντας το 3-4 με υπέροχο πλασέ.

Στα τελευταία λεπτά η αδρεναλίνη χτύπησε κόκκινο με την "Dea" να κρατάει ωστόσο το πολύτιμο τρίιποντο, να καπαρώνει το εισιτήριο του Champions League δίχως να αγχώνεται για το τελευταίο φετινό ματς της Serie A απέναντι στην Μίλαν (εντός) και να ετοιμάζεται πλέον για τον τελικό του Coppa Italia όπου θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Τετάρτη (19/5) την Γιουβέντους στο "Mapei Stadium".

ΤΖΕΝΟΑ: Μαρκέτι, Ονγκουένε, Ραντοβάνοβιτς, Μασιέλο, Γκιλιόνε (57' Πορτανόβα), Ζάιτς (46' Κάζο), Ροβέλα, Μελεγκόνι (79' Εμπόνγκουε), Κασάτα (46' Σομουρόντοφ), Πιάτσα, Ντέστρο (46' Πάντεφ)

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Γκολίνι, Τολόι, Ρομέρο, Τζιμσίτι, Χάτεμπουρ, Ντε Ρον, Φρόιλερ (46' Πεσίνα), Γκόζενς (76' Παλομίνο), Μαλινόφσκι (58' Λάμερς), Μίραντσουκ (89' Μουριέλ), Σαπάτα (46' Πάσαλιτς)

Όσον αφορά στο άλλο απογευματινό ματς της ημέρας, η νεοφώτιστη Σπέτσια του Ντανιέλε Βέρντε (δανεικός από την ΑΕΚ) θριάμβευσε με 4-1 της Τορίνο και εξασφάλισε την παραμονή της στην Serie A μία αγωνιστική πριν το φινάλε, αφήνοντας την γκρανάτα να βράζει στο ζουμί της μέχρι το φινάλε για το αν θα καταφέρει να επιβιώσει.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 37ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 15 Μαΐου

Τζένοα - Αταλάντα 3-4 (49' 84' Σομουρόντοφ, 67' πεν. Πάντεφ / 9' Σαπάτα, 26' Μαλινόφσκι, 44' Γκόζενς, 51' Πάσαλιτς)

Σπέτσια - Τορίνο 4-1 (19' Σαπονάρα, 41' πεν. 74' Ενζολά, 84' Έρλικ / 55' πεν. Μπελότι)

Γιουβέντους - Ίντερ (19:00)

Ρόμα - Λάτσιο (21:45)

Κυριακή 16 Μαΐου

Φιορεντίνα - Νάπολι (13:30)

Μπενεβέντο - Κροτόνε (16:00)

Ουντινέζε - Σαμπντόρια

Πάρμα - Σασουόλο (19:00)

Μίλαν - Κάλιαρι (21:45)

Δευτέρα 17 Μαΐου

Βερόνα - Μπολόνια (21:45)

Δείτε τη βαθμολογία της Serie A και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

Photo Credits: @ 2021 Alessandra Tarantino/Associated Press

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΑΛΑΝΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ