SERIE A

Serie A: Σκέψεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλους τους παίκτες

Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα
Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα @2019 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, υποστήριξε με δηλώσεις του πως υπάρχει πλέον η σκέψη για επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού όσον αφορά στις πρώτες ποδοσφαιρικές κατηγορίες της Ιταλίας.

Η συντριπτική πλειονότητα των ποδοσφαιριστών που αγωνίζεται στις δύο πρώτες κατηγορίες της Ιταλίας έχει κάνει το εμβόλιο, όμως υπάρχει και ένα ποσοστό 4 με 5 τοις έκατο που δεν έχει ακόμα εμβολιαστεί και δεν αποκλείεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να παρθούν έξτρα μέτρα, πιο αυστηρά.

Αυτά έχουν να κάνουν με επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού, με τον πρόεδρο της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Γκαμπριέλε Γκραβίνα, να αφήνει ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε περίπτωση που τα επιδημιολογικά δεδομένα το απαιτήσουν.

"Ζήτησα από την Ένωση των Ποδοσφαιριστών και από την Serie A και την Serie B να εφιστήσουν την προσοχή των παικτών προσπαθώντας να τους πείσουν.

Έχουμε ένα ποσοστό 4 με 5 τοις εκατό που δεν έχουν την Πράσινη Κάρτα του Πλήρους Εμβολιασμού, αλλά για κάποιους από αυτούς είναι επειδή έχουν λάβει ένα εμβόλιο που δεν αναγνωρίζεται στη χώρα μας.

Θα εξετάσουμε την κατάσταση και αν κρίνουμε πως τα νούμερα μας υποδείξουν πως δεν είναι ασφαλές το ποδοσφαιρικό περιβάλλον, θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα, όπως και σε αυτά που επιβλήθηκαν στο προσωπικό στα σχολεία", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκραβίνα, για να προσθέσει:

"Ακόμα και με τα υπάρχοντα ιατρικά πρωτόκολλα, εάν υπάρχει ένα άτομο που δεν έχει κάνει το εμβόλιο και μπει στα αποδυτήρια, τότε δημιουργούν ένα πολύ υψηλό ρίσκο.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε νέο πισωγύρισμα μετά από όλες αυτές τις θυσίες που έχουν γίνει". Σημειώνεται πως αρκετοί είναι οι παίκτες της Serie A που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό στις τελευταίες εβδομάδες, μεταξύ των οποίων οι Ντέμε και Πολιτάνο στην Νάπολι και οι Κριστάντε και Βιγιάρ στην Ρόμα.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ