SERIE A

Serie A: Η Αταλάντα λυτρώθηκε στις καθυστερήσεις, νέα εποχή με νίκη για τη Λάτσιο

Ο Λουίς Μουριέλ της Αταλάντα σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Λίβερπουλ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2020-2021 στο "Ατλέτι Ατζούρι", Μπέργκαμο | Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020
Ο Λουίς Μουριέλ της Αταλάντα σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Λίβερπουλ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2020-2021 στο "Ατλέτι Ατζούρι", Μπέργκαμο | Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 © 2020 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

Ένα γκολ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε στην Αταλάντα τη νίκη με 2-1 επί της Τορίνο για την πρεμιέρα της Serie A. Η Λάτσιο επιβλήθηκε της Έμπολι εκτός έδρας στην έναρξη της εποχής Μαουρίτσιο Σάρι.

Η Αταλάντα άρχισε με τον καλύτερο τρόπο τη νέα σεζόν, αφού νίκησε με γκολ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων την Τορίνο στο Πιεμόντε για την 1η αγωνιστική της Serie A. Η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι πήρε το "τρίποντο" με 2-1 χάρη στη "χρυσή" αλλαγή, τον 20χρονο επιθετικό Ρομπέρτο Πίκολι, ο οποίος από το 2018 είχε αγωνιστεί μόλις μία ώρα με την Αταλάντα στο πρωτάθλημα.


Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα μόλις στο 6ο λεπτό με όμορφο γκολ του περσινού αρχισκόρερ τους, Λουίς Μουριέλ. Η Τορίνο έχασε κάποιες ευκαιρίες στο τέλος του 1ου ημιχρόνου, ωστόσο στη συνέχεια δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Χουάν Μούσο. Για να συμβεί αυτό έπρεπε ο Αντρέα Μπελότι να σουτάρει από μακριά, η μπάλα να κοντράρει στον Γιόακιμ Μάλε, να αλλάξει πορεία και να κρεμάσει τον Αργεντινό τερματοφύλακα για το τελικό 1-1.

Η ψυχολογία των γηπεδούχων εκτοξεύθηκε και παραλίγο να κάνουν την ανατροπή στη συνέχεια. Τον τελευταίο λόγο τον είχαν οι "ορομπίτσι", όμως, που με το κοντινό σουτ του Πίκολι έπειτα από φάση διαρκείας ανέκτησαν το προβάδισμα στις καθυστερήσεις.

ΤΟΡΙΝΟ: Σάβιτς, Τζιτζί, Μπρέμερ (74' Ίτσο), Ροντρίγκεζ, Σίνγκο, Λούκιτς (46' Ρινκόν), Μαντράγκορα, Λινέτι, Σανάμπρια (65' Μπελότι), Πιάτσα (74' Βέρντι)

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μούσο, Τζιμσίτι, Ντεμιράλ (83' Λοβάτο), Παλομίνο, Μάλε, Πάσαλιτς, Πεσίνα, Γκόζενς (83' Πίκολι), Ίλιτσιτς (57' Μιραντσούκ), Μουριέλ (56' Λάμερς), Μαλινόβσκι (76' Πεζέλα)

Η Λάτσιο γύρισε για τα καλά σελίδα και με τον Μαουρίτσιο Σάρι στον πάγκο έπειτα από την 5ετία του Σιμόνε Ιντζάγκι, νίκησε με 3-1 την Έμπολι στο "Κάρλο Καστελάνι". Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό και μέσα στα πρώτα 6 λεπτά είχαν σημειωθεί δύο γκολ, ένα για κάθε ομάδα. Ο Φιλίπο Μπαντινέλι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, αλλά ο Σεργκέι Μιλίνκοβιτς Σάβιτς απάντησε άμεσα.

Η Λάτσιο ήταν ανώτερη και δημιούργησε ευκαιρίες, με τον Μανουέλ Λάτσαρι να βρίσκει δίχτυα στο 31' και να κάνει την ανατροπή. Ο Τσίρο Ιμόμπιλε με πέναλτι άνοιξε κι αυτός λογαριασμό πριν τελείωσε το 1ο ημίχρονο, ενώ ο ήρωας αποδείχθηκε και ο Λουίς Φελίπε που έσωσε ευκαιρία πάνω στη γραμμή. Ντεμπούτο με τους "λατσιάλι" μεταξύ άλλων έκανε ο νεοαποκτηθείς Πέδρο, άρτι αφιχθείς από τη Ρόμα, καθώς και ο Φελίπε Άντερσον, που επέστρεψε από τη Γουέστ Χαμ.

ΕΜΠΟΛΙ: Βικάριο, Στογιάνοβιτς (83' Φιαμότσι), Ισμαΐλι, Ρομανιόλι, Μαρκίτσα, Χάας (78' Χάας), Ρίτσι, Μπαντινέλι (70' Χέντερσον), Μπαϊράμι, Κουτρόνε (76' Κροτσιάτα), Μανκούζο (82' Λα Μάντια)

ΛΑΤΣΙΟ: Ρέινα, Λάτσαρι, Φελίπε, Ατσέρμπι, Ισάι, Μιλίνκοβιτς Σάβιτς (70' Α. Άντερσον), Λέιβα (82' Εσκαλάντε), Ακπά Ακπρό (46' Αλμπέρτο), Πέδρο (60' Μόρο), Ιμόμπιλε (82' Μουρίκι), Φ. Άντερσον

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στη Serie A

Τα highlights της 1ης αγωνιστικής στη Serie A

Ίντερ - Τζένοα 4-0

Βερόνα - Σασουόλο 2-3

Η βαθμολογία της Serie A

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στη Serie A


TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΛΑΤΣΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ