ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Σεισμός στην Τουρκία: Η FIFA δίνει το OK για την παράταση της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου

Σεισμός στην Τουρκία: Η FIFA δίνει το OK για την παράταση της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου
@2023 HUSSEIN MALLA/AP IMAGES

Ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία ώθησε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της γειτονικής χώρας να ζητήσει παράταση της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου κατά 10 ημέρες, με το αίτημα αυτό να αναμένεται να γίνει αποδεκτό από την FIFA.

Το φετινό χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο στην Τουρκία άνοιξε στις 12 Ιανουαρίου 2023 και θα είναι ανοιχτό σίγουρα μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου (διάστημα 28 ημερών), ωστόσο οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα αλλάζουν τα δεδομένα.

Αναφερόμαστε στον καταστροφικό σεισμό που σάρωσε την Τουρκία τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/2) και άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές, με τη χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και τον αθλητισμό να μπαίνει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ζητήσει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας από την παγκόσμια ομοσπονδία να υπάρξει μία παράταση 10 ημερών στις μεταγραφές του χειμώνα, με τους ανθρώπους της FIFA να εγκρίνουν το αίτημα αυτό σε προφορικό επίπεδο και να αναμένεται πλέον και η γραπτή επικύρωσή του.

"Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA για μεταγραφές ποδοσφαιριστών, οι οποίοι είναι επίσης δεσμευτικοί σε εθνικό επίπεδο, η δεύτερη περίοδος μεταγραφών και εγγραφών της ποδοσφαιρικής περιόδου 2022-2023 για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές καθορίστηκε μεταξύ 12 Ιανουαρίου 2023 – 8 Φεβρουαρίου 2023, με μέγιστο διάστημα τις 28 ημέρες.

Ωστόσο, λόγω της κήρυξης εθνικού πένθους μετά τους σεισμούς στη χώρα μας και της απόφασης κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε 10 επαρχίες, η ομοσπονδία μας έκανε επίσημη αίτηση στη FIFA στις 06.02.2023 όπου ζήτησε την παράταση της μεταγραφικής περιόδου στην οποία βρισκόμαστε.

Στις διαπραγματεύσεις με τη FIFA λήφθηκε προφορική έγκριση για την παράταση της μεταγραφής περίοδο δέκα ημερών και αναμένεται η γραπτή διαδικασία έγκρισης", αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη (8/2) η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

TAGS ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ