STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σε θέση Ευρώπης η Ξάνθη, 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Πηγάδια

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πετυχαίνοντας τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, η Ξάνθη κέρδισε με σκορ 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Πηγάδια και σκαρφάλωσε στην 5η θέση της βαθμολογίας. Ο Ντουρίτσκοβιτς έδωσε το προβάδισμα, εκπληκτικό σε εκτέλεση το τέρμα του Γέντρισεκ στο 56'.

Η Ξάνθη υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο "Ξάνθη Arena" για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος και το τέλος της αναμέτρησης βρήκε την ομάδα της Θράκης στην 5η θέση της βαθμολογίας. Ένα γκολ του Ντουρίτσκοβιτς και δύο του Γέντρισεκ (φανταστικό αυτό στο 56') υπέγραψαν το 3-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Στην προσπάθεια για κατάκτηση του τριπόντου, ο Μίλαν Ράσταβατς δεν μπορούσε να υπολογίζει στον τιμωρημένο Δήμο Μπαξεβανίδη.

Ο Σέρβος τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τόσο τον Κίκε, όσο και τον Ορφανίδη. Στα πλάνα του συμπεριλήφθηκαν οι Ζίβκοβιτς, Γκαραβέλης, Κασάδο, Σιλά, Σβάρνας, Φλίσκας, Μελιόπουλος, Λισγάρας, Μεχία, Καμαρά, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Τζουρίτσκοβιτς, Μπρίτο, Φασίδης, Τριάδης, Κάστρο, Γέντρισεκ.

Σε θέση Ευρώπης η Ξάνθη, 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Πηγάδια

Ο Γιάννης Πετράκης δεν είχε στην διάθεση του τους τιμωρημένους Αποστολόπουλο, Γαρουφαλιά και Ιγκόρ, όπως και τον τραυματία Σολτάνι.

Ο Έλληνας τεχνικός συμπεριέλαβε στην αποστολή του αγώνα τους Βελλίδη, Γιαννίκογλου, Λίλα, Καρανίκα, Γώγο, Παπαδόπουλο Κ. Νικολιά, Τσικάρσκι, Χαλκιαδάκη, Μπέριο, Τζημόπουλο, Χέλκβιστ, Μανθάτη, Μπουκουβάλα, Γιάκο, Μιχαήλ, Κόντε, Σκόνδρα.

Σε θέση Ευρώπης η Ξάνθη, 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Πηγάδια


Καλύτερος ο ΠΑΣ στο πρώτο μέρος, όταν δημιούργησε και έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα. Αντιστρόφως ανάλογη η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, όπου η Ξάνθη κυριάρχησε και σκόραρε τρεις φορές και πήρε μια πολύτιμη νίκη στη μάχη της Ευρώπης.

Μύρισε Ευρώπη στα Πηγάδια

Γήπεδο: Ξάνθη Arena

Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (ΕΠΣ Κορινθίας)

Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης (ΕΠΣ Κορινθίας), Γεώργιος Χατζηνάκος (ΕΠΣ Δράμας)

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Λισγάρας (22' λ.τ. Φασίδης), Φλίσκα, Σιλά, Ντε Λούκας, Μεχία, Ντουρίτσκοβιτς, Μπρίτο (46' Κάστρο), Τριάδης (73' Λουσέρο), Γέντρισεκ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Σκόνδρας (57' Χαλκιαδάκης), Τσικάρσκι, Τζημόπουλος, Λίλα, Γιάκος (68' Χέλκβιστ), Καρανίκας (53' Νικολιάς), Μανθάτης, Κόντε.

Γκολ: 50'Ντουρίτσκοβιτς,56'&72'Γέντρισεκ / -

Κάρτες: 52' Ντουρίτσκοβιτς / 63' Τζημόπουλος, 70' Τσικάρσκι

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Ο ΠΑΣ μπήκε πιο συγκεντρωμένος στον αγωνιστικό χώρο, η επιλογή του Πετράκη να παίξει με δύο κυνηγούς φάνηκε να αιφνιδιάζει τους γηπεδούχους, που δεν είχαν σωστές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές και έμοιαζαν εξαιρετικά ευάλωτοι στις προσπάθειες του Μανθάτη από δεξιά.

Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα, ο 20χρονος μέσος έβγαλε σε θέσεις βολής εντός περιοχής τους Πέδρο, Καρανίκα, αλλά το γκολ δεν ήρθε για τον ΠΑΣ.

Πρώτα ο Κόντε είδε τον Σβάρνα να σταματά τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή στο πλασέ που επιχείρησε από τη μικρή περιοχή (11') και μετά ήρθε ο Καρανίκας να πλασάρει άουτ με το αριστερό από τα πέντε μέτρα (15')!

Ο Πετράκης είδε τους παίκτες του να κλωτσάνε την τρίτη κλασική ευκαιρία του αγώνα στο 33', όταν ξανά ο Μανθάτης από δεξιά ήταν αυτός που σέρβιρε έτοιμο γκολ, αλλά το πλασέ του Λίλα στην κίνηση από τη μικρή περιοχή έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκοβιτς...

Η στατιστική εικόνα στα πρώτα 45 λεπτά:

Σε θέση Ευρώπης η Ξάνθη, 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Πηγάδια

Ο Ντουρίτσκοβιτς στο πρώτο ημίχρονο ήταν ίσως ο μοναδικός παίκτης της Ξάνθης με δημιουργική συνέπεια από τη μέση και μπροστά και αυτός που με ένα εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής, έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με την έναρξη (50') του δεύτερου ημιχρόνου.

Το τέρμα του Σέρβου απελευθέρωσε τα πόδια των συμπαικτών του, έδιωξε το άγχος και ήρθε ο Γέντρισεκ στο 56' να σκοράρει ένα φανταστικό -σε έμπνευση και εκτέλεση- τέρμα, με ψηλοκρεμαστό σουτ από τα 35 μέτρα!

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σλοβάκος με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 72' "σκότωσε" το ματς και οδήγησε την Ξάνθη στο τελικό 3-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ένα τρίποντο που έφερε τους Ακρίτες στην 5η θέση της βαθμολογίας. ΠΑΟΚ (εκτός), ΑΕΛ (εντός) και Παναθηναϊκός (εκτός) είναι τα τρία παιχνίδια που θα δώσει η ομάδα της Ξάνθης ως το τέλος του πρωταθλήματος.

Η στατιστική εικόνα στο 90λεπτο του "Ξάνθη Arena":

Σε θέση Ευρώπης η Ξάνθη, 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Πηγάδια

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απαράμιλλης έμπνευσης και ομορφιάς το γκολ του Γέντρισεκ, αλλά η φάση του αγώνα είναι αυτή του 11ου λεπτού, με τον Σβάρνα να κάνει τάκλιν και με τον μηρό (!) να σταματάει τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή στην προσπάθεια του Κόντε. Ένα γκολ εκεί για τους φιλοξενούμενους μπορούσε να αλλάξει όλη την ιστορία της αναμέτρησης.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δεν αντιμετώπισε προβλήματα στο ματς ο Νεοφυτιάδης. Κοντά στις φάσεις, με έγκαιρα σφυρίγματα, στην ίδια λογική για τους δύο αντιπάλους. Σωστός στο πειθαρχικό κομμάτι. Καλοί και οι βοηθοί του.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Γέντρισεκ με την εκπληκτική του έμπνευση στο 56' έβαλε τα θεμέλια της νίκης για την Ξάνθη και ο ίδιος στο 72' "σκότωσε" το ματς, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το 3-0.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Ντουρίτσκοβιτς με εξαιρετικό σουτ ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο των γηπεδούχων για την επικράτηση, ήταν ο μοναδικός παίκτης της Ξάνθης που δημιούργησε σταθερά σε όλο το 90λεπτο, κράτησε και μοίρασε σωστά τη μπάλα, κέρδισε φάουλ και έδωσε ηρεμία στην ομάδα του.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο ΠΑΣ πλήρωσε την επιθετική του δυστοκία στην αναμέτρηση. Παίζοντας το τελευταίο του χαρτί για την 5η θέση, πέταξε στα σκουπίδια τρεις κλασικές ευκαιρίες (όλες από δημιουργία του Μανθάτη) με το σκορ στο 0-0 και "παρέδωσε πνεύμα" μόλις δέχθηκε το γκολ στο 50'.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ