ΠΑΟΚ

Αποκαλυπτικός Σαββίδης για μεταγραφές και Νέα Τούμπα: "Τον Ιανουάριο θα ενισχυθούμε, στόχος το πρωτάθλημα"

Ο Ιβάν Σαββίδης σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Τούμπα
Ο Ιβάν Σαββίδης σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Τούμπα IN TIME SPORTS

Ο Ιβάν Σαββίδης είχε στη διάρκεια της Τρίτης τηλεδιάσκεψη με στελέχη του ΠΑΟΚ και παλαίμαχους και αναφέρθηκε στην ενίσχυση της ομάδας και έκανε αποκαλύψεις για τη νέα Τούμπα μετά τις αναγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Άκρως αποκαλυπτικός ήταν ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, σε τηλεδιάσκεψη που είχε την Τρίτη (28/9) το πρωί με εκπροσώπους των Βετεράνων, του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ αλλά και του τμήματος επικοινωνίας με τους φιλάθλους είχε ο Ιβάν Σαββίδης.

Σε αυτήν ο πρόεδρος του Δικεφάλου ενημέρωσε για τα βήματα που έχουν γίνει αλλά και αυτά που καθυστερούν για τη Νέα Τούμπα – συστήνοντας μάλιστα τον Δημήτρη Μουτσάκη, Γενικό Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του ομίλου Dimera, ως τον υπεύθυνο για τον φάκελο της Νέας Τούμπας και συντονιστή της ομάδας εργασίας- και απάντησε σε ερωτήσεις των παραβρισκόμενων για τα ανοικτά ζητήματα της ομάδας, τις μεταγραφές αλλά και τη δική του επιστροφή στο γήπεδο.

"Από την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θεωρούμε ότι μπήκαμε σε μια νέα εκκίνηση των διαδικασιών. Άμεσα μετά από την ομιλία, ενημερώσαμε την Κυβέρνηση πως είμαστε ακόμη σε αναμονή της Υπουργικής Απόφασης για το Καυτανζόγλειο, την υπογραφή πρωτοκόλλου μετά την εκτίμηση της κατάστασης και των απαραίτητων έργων στο Καυτανζόγλειο, την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης του γηπέδου αφού συνυπολογιστούν οι απαραίτητες επενδύσεις από πλευράς μας και τέλος, το Προεδρικό Διάταγμα. Αυτά δεν είναι το τέλος, αλλά η εκκίνηση για τη Νέα Τούμπα. Παράλληλα θέλω ο κόσμος μας να γνωρίζει καθημερινά σε ποιό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες με συνεχείς επίσημες δημοσιεύσεις. Έχω δώσει εντολή να μη συνεχίζονται οι κουβέντες για πράγματα που έχουν ήδη συζητηθεί και συμφωνηθεί και να περάσουμε στη φάση των έργων" είπε απαντώντας στην ουσία σε όσα ακούστηκαν από την πλευρά της κυβέρνησης τις ημέρες της ΔΕΘ ενώ έθεσε και ως καταληκτική ημερομηνία για την κατασκευή του νέου γηπέδου το 2026.

Αποκαλυπτικός Σαββίδης για μεταγραφές και Νέα Τούμπα: "Τον Ιανουάριο θα ενισχυθούμε, στόχος το πρωτάθλημα"


"Είναι εφικτός ο στόχος να γιορτάσουμε έναν αιώνα ζωής στο νέο μας γήπεδο, μόνο αν τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα. Ήδη, 20 μέρες από την ομιλία του πρωθυπουργού, δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία. Η τελική μορφή του Προεδρικού Διατάγματος είναι αυτή που θα καθορίσει τις δυνατότητες για το καινούργιο γήπεδο. Δεν είμαστε παράσιτα ή επαίτες για να ζητάμε οικονομική ενίσχυση. Έχουμε ζητήσει ωστόσο να μελετηθεί η δυνατότητα συμμετοχής της Πολιτείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης στην χρηματοδότηση των έργων που είναι σε όφελος της κοινωνίας, της ποιότητας ζωής των πολιτών και του περιβάλλοντος. Πάντα με δικαιοσύνη και σύμφωνα με την ανάλογη πρακτική στα άλλα γήπεδα που χτίστηκαν στη χώρα".

Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά το αγωνιστικό ο διοικητικός ηγέτης του ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρος για το στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

"Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, όπως πριν 2 χρόνια. Όταν ήμασταν έτσι, κανείς δεν μπορούσε να μας διασπάσει. Αφού είδαν ότι δεν μπορούν να μας νικήσουν δυναμώνοντας οι ίδιοι, οι αντίπαλοί μας προσπαθούν να αδυνατίσουν εμάς, με παραπληροφόρηση και στοχεύοντας στην ενότητά μας. Πορευόμαστε όλοι μαζί, σε στενή σχέση με τον προπονητή, καλύπτοντας όσες περισσότερες ανάγκες του μπορούμε. Δοκιμάζουμε το σύστημα χωρίς αθλητικό διευθυντή για να αποφύγουμε προβλήματα συνεννόησης που αντιμετωπίστηκαν στο παρελθόν.

Αποκαλυπτικός Σαββίδης για μεταγραφές και Νέα Τούμπα: "Τον Ιανουάριο θα ενισχυθούμε, στόχος το πρωτάθλημα"


Οι στόχοι μας είναι κοινοί και οι υψηλότεροι. Η δεύτερη θέση δεν είναι ποτέ λόγος ικανοποίησης για τον ΠΑΟΚ, άρα στοχεύουμε στην πρώτη θέση στο πρωτάθημα και στον όμιλο του Conference League. Τον Γενάρη θα είμαστε απόλυτα βέβαιοι για τις κινήσεις που χρειάζονται σε συνεννόηση με τον προπονητή και θα προχωρήσουμε σε αυτές. Όμως η μεγαλύτερη μεταγραφή θα είναι η ενότητά μας, στα επίπεδα του 2019. Αυτή έφερε την επιτυχία, αυτή θέλω να επαναφέρετε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ με κάθε κόστος".

Ο Ιβάν Σαββίδης αναφέρθηκε και πάλι στην επιθυμία του να γίνει ο ΠΑΟΚ αυτάρκης με αρωγό την ανάπτυξη των Ακαδημιών και τόνισε πως αυτός ήταν εξαρχής ο μεγάλος του στόχος από τον οποίο παρέκκλινε λόγω της δίψας που υπήρχε για την επιστροφή του Δικεφάλου στους τίτλους:

"Η στρατηγική ανάπτυξης των υποδομών του ΠΑΟΚ, που θα οδηγήσουν τελικά στην αυτάρκεια, ήταν ο πρώτος μου στόχος όταν ανέλαβα την ομάδα. Αντιλήφθηκα όμως πόσο μεγάλη ανάγκη είχε η οικογένεια του ΠΑΟΚ τους τίτλους που στερήθηκε σε 90 χρόνια ζωής. Δεν αλλάξαμε στρατηγική, αλλά αναπροσαρμόσαμε λίγο την τακτική μας. Κάναμε «ογκολογικές» παρεμβάσεις στο σύστημα του ποδοσφαίρου ώστε να είναι δυνατή η κατάκτηση των τίτλων και είμαι ευγνώμων σε όσους πολέμησαν μαζί μου χωρίς να φοβηθούν. Κατακτήσαμε πρωταθλήματα και Κύπελλα σε 5 χρόνια, όσα μαζί είχαν κατακτηθεί σε 90. Αυξήσαμε την βάση φιλάθλων μας. Και σήμερα είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε τα μεγάλα έργα του γηπέδου και του προπονητικού κέντρου".

Όσο για τη δική του παρουσία στο γήπεδο ο Ιβάν Σαββίδης τόνισε ότι παραμένει στο Πόρτο Καρράς και μπήκε σε πειρασμό να βρεθεί στην Τούμπα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ: "Οι στενοί μου συνεργάτες γνωρίζουν καλά πόσες ώρες την ημέρα επικοινωνώ μαζί τους καθημερινά και πόσες ώρες με απασχολεί ο ΠΑΟΚ. Ο Θεός μας έστειλε και αυτή τη δοκιμασία για να την ξεπεράσουμε. Είμαι στο Πόρτο Καρράς και παλεύω με τους πειρασμούς μου. Νομίζετε είναι εύκολο να αντέξω να μην πάρω το αυτοκίνητο και να έρθω στο γήπεδο; Ειδικά σε αγώνες όπως ο προχθεσινός; Είμαι πολύ καλά στην υγεία μου, όπως είπα και στους συνεργάτες μου στο OPEN πρόσφατα, έχω κάνει 3 εμβόλια αλλά το επίπεδο των αντισωμάτων μου δεν είναι υψηλό. Όμως θα περάσει και αυτό και θα έρθω και στην παλιά Τούμπα. Θέλω να είμαι δίπλα σας, δίπλα στους ποδοσφαιριστές όπως έκανα πάντα" τόνισε δίνοντας απαντήσεις για το πόσο κοντά ή όχι βρίσκεται στην καθημερινότητα της ομάδας του.

TAGS ΠΑΟΚ SUPER LEAGUE INTERWETTEN ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ