ΛΑΤΣΙΟ

Σάρι: "Το ιταλικό ποδόσφαιρο είναι 30 με 35 χρόνια πίσω σε σχέση με τους άλλους"

Ο Μαουρίτσιο Σάρι στον πάγκο της Λάτσιο σε ματς του Europa League κόντρα στην Λοκομοτίβ Μόσχας | 25 Νοεμβρίου 2021
Ο Μαουρίτσιο Σάρι στον πάγκο της Λάτσιο σε ματς του Europa League κόντρα στην Λοκομοτίβ Μόσχας | 25 Νοεμβρίου 2021 @2021 PAVEL GOLOVKIN/AP IMAGES

Ο Μαουρίτσιο Σάρι ξέσπασε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τη Σασουόλο κατά του ιταλικού ποδοσφαίρου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι είναι πίσω 30 με 35 χρόνια σε σχέση με τα υπόλοιπα προηγμένα πρωταθλήματα.

Ο προπονητής της Λάτσιο, Μαουρίσιο Σάρι, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τη Σασουόλο για τη Serie A, άσκησε δριμεία κριτική για το ιταλικό ποδόσφαιρο, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι είναι 30 χρόνια πίσω.

Η συγκεκριμένη συζήτηση έχει ανοίξει στον ιταλικό Τύπο με αφορμή τον δεύτερο διαδοχικό αποκλεισμό από την τελική φάση του Μουντιάλ. Ο Σάρι θεωρεί ότι υπάρχει θέμα στις υποδομές και στις προπονητικές εγκαταστάσεις, συγκρίνοντάς με τα υπόλοιπα πρωταθλήματα, αναφέροντας το παράδειγμα της Bundesliga.

"Έχω την ιδέα μου για το ποδόσφαιρο και έχω ακούσει ηλίθια πράγματα για το ιταλικό ποδόσφαιρο. Η Ιταλία είχε 32 σουτ κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία, και δέχθηκε ένα γκολ σε δύο στον στόχο.

Εδώ, είμαστε πίσω 30 με 35 χρόνια σε σχέση με τους άλλους. Κανείς δεν μιλάει για υποδομές και προπονητικές εγκαταστάσεις. Όταν φωνάζω για τους αγωνιστικούς χώρους, λένε ότι πάντα γκρινιάζω. Αν παρακολουθήσεις έναν αγώνα της Bundesliga από την τηλεόραση και το αλλάξεις με έναν αγώνα της Serie A, ρωτάς τον εαυτό σου «Που στο δι...λο είμαι;»", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ιταλός τεχνικός.

TAGS ΛΑΤΣΙΟ SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ