ΛΑΜΙΑ

Σαράνοβ: Οι ιστορικές βραδιές της Λαμίας έχουν το όνομά του

Ο Μπόγιαν Σαράνοβ στην αναμέτρηση της Λαμίας με τον Άρη
Ο Μπόγιαν Σαράνοβ στην αναμέτρηση της Λαμίας με τον Άρη EUROKINISSI

Ο Σαράνοβ απέκρουσε πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα στο 120+4 και μαζί με το γκολ του Τζανετόπουλου στο 118' χάρισαν στη Λαμία την τρίτη πρόκριση της στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας. Ακόμη μία ιστορική βραδιά έχει την υπογραφή του 34χρονου Σέρβου γκολκίπερ.

Είναι γνωστό πως το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και των συγκινήσεων, κάτι που ισχύει σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Διαχρονικά και ανά την υφήλιο οι βραδιές των Κυπέλλων δημιουργούν ήρωες, ειδικά όταν ο πιο αδύναμος καταφέρει να περάσει το εμπόδιο του φαβορί. Κάτι τέτοιο συνέβη και στα δικά μας μέρη την Τετάρτη (26/1) στο παιχνίδι της Λαμίας κόντρα στον Άρη.

Η τρίτη συνάντηση των δύο ομάδων σε διάστημα έξι μερών επιφύλασσε μεγάλες εκπλήξεις. Ο Άρης εξακολουθούσε να μην μπορεί να βρει το πρώτο του γκολ το 2022, ενώ η Λαμία έψαχνε να ανταμοιφθεί στην κόντρα. Το ματς οδηγούνταν με μαθηματική ακρίβεια στα πέναλτι. Όμως στο 118' ο Τζανετόπουλος με μία κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ωστόσο, το ματς είχε ακόμη συγκινήσεις. Στις καθυστερήσεις οι κίτρινοι κέρδισαν πέναλτι και την ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση. Στο 124' ο Μπρούνο Γκάμα στήθηκε μπροστά στον Μπόγιαν Σαράνοβ. Ο Πορτογάλος παίκτης του Άρη εκτέλεσε και ο Σέρβος τερματοφύλακας απέκρουσε. Ο Ιτούρμπε αστόχησε και αναδύθηκε ο δεύτερος μεγάλος ήρωας της βραδιάς, ο οποίος κατά τη διάρκεια του ματς έκανε πολύ σημαντικές αποκρούσεις. Οι παίκτες της Λαμίας έγιναν έναν κουβάρι με τον Σαράνοβ και τον Τζανετόπουλο να είναι στο επίκεντρο. Μία ιστορική βραδιά για τη Λαμία, η οποία προκρίθηκε για τρίτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Σαράνοβ ξέρει από μεγάλες βραδιές

Στις 28 Φεβρουαρίου του 2019, ο Ολυμπιακός φιλοξενούσε τη Λαμία για τη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, με το σκορ του πρώτου παιχνιδιού να είναι 3-3. Οι ερυθρόλευκοι ήταν το φαβορί, αλλά η Λαμία μπόρεσε να κάνει το θαύμα.

Στο 52ο λεπτό ο Τομάς με ένα σουτ με το δεξί από κοντά έπειτα από ασίστ του Έπσταϊν "πάγωσε" το Καραϊσκάκη. Ωστόσο, λίγο πριν απ' το φινάλε ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι. Ο Κώστας Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση, ώστε να δώσει σκορ πρόκρισης στους Πειραιώτες. Υπολόγιζε όμως, δίχως τον Μπόγιαν Σαράνοβ, ο οποίος απέκρουσε και χάρισε στην ομάδα του ιστορική πρόκριση.

Ο Σέρβος τερματοφύλακας, λοιπόν, είναι ο ήρωας δύο μεγάλων βραδιών που έχει ζήσει η Λαμία. Μάλιστα, με τον ίδιο τρόπο. Απόκρουση πέναλτι λίγο πριν απ' το τέλος. Το μυστικό του; Δεν θέλει να το αποκαλύψει ακόμη, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στον Άρη: "Αν σας πω ποιο είναι το μυστικό μου στις εκτελέσεις των πέναλτι δεν θα συνεχίσω να τα πιάνω, αυτό είναι το μυστικό μου".

Τα πέναλτι είναι η ειδικότητα του Σαράνοβ

Ο Μπόγιαν Σαράνοβ γνωρίζει από πέναλτι. Στην καριέρα του στην Ελλάδα, αγωνιζόμενος σε Εργοτέλη και Λαμία έχει αποκρούσει έξι πέναλτι, ενώ έχει δεθχεί μόνο ένα, σύμφωνα με τα στατιστικά του transfermarkt. Αυτό είναι απ' τον Λεοζίνιο στις 9 Ιανουρίου του 2015 στο 3-3 του Εργοτέλη με την Καλλονή.

Όσον αφορά στις αποκρούσεις, ο Ολυμπιακός έχει την τιμητική του. Πέρα απ' τον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, έχει αποκρούσει πέναλτι του Τσόρι Ντομίνγκες στις 14 Φεβρουρίου του 2015 στην ήττα των Κρητικών με 3-0 στο Καραϊσκάκης, ενώ πριν από λίγες μέρες στις 19 Δεκεμβρίου του 2021 είπε όχι στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ακόμη έχει πιάσει πέναλτι του Φιορίν Ντουρμισάι στο Λαμία - Πανιώνιο στις 30 Μαρτίου του 2019, και ένα κόντρα στην Ηλιούπολη στο Κύπελλο φέτος.

Ο Σαράνοβ πριν να έρθει στα μέρη μας είχε συναντήσει ελληνική ομάδα. Αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League το 2013, όταν και αγωνιζόταν στην Μακάμπι Χάιφα. Η ομάδα απ' το Ισραήλ είχε ηττηθεί 3-2 από τον Δικέφαλο την Τούμπα, όμως ο Σέρβος τερματοφύλακας είχε πιάσει δύο πέναλτι. Στο 39' απέκρουσε πέναλτι του Στοχ, για να πάρει το ριμπάουντ ο Νίνης και να κάνει το 2-2, ενώ είχε πει και δεύτερο όχι στον Στόχ στο 44' κρατώντας το σκορ, λίγο πριν απ' το φινάλε του ημιχρόνου.

Η δεύτερη θητεία στη Λαμία με ένα όνειρο τρελό

Το ταξίδι του Σαράνοβ στην Ελλάδα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015. Τότε, έχοντας μείνει ελεύθερος από την Μακάμπι Χάιφα τον είχε "τσιμπήσει" ο Εργοτέλης. Στους Κρητικούς έπαιξε έως το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου, όταν και ο Εργοτέλης υποβιβάστηκε. Στη συνέχεια γύρισε στην πατρίδα του και την Παρτιζάν, ενώ κατέκτησε το Κύπελλο Σερβίας, με εκείνον βασικό στον τελικό απέναντι στη Γαβόρ Μάτις στις 11 Μαΐου του 2016.

Επόμενος του σταθμός η Κάραμπαγκ στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ γύρισε στη Σερβία για τη Ζεμούν και την Ραντνίτσκι. Από εκεί τον απέκτησε η Λαμία το 2018, στην πρώτη θητεία του Σέρβου στην ομάδα της Φθιώτιδας, την οποία βοήθησε να φτάσει στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας και στην 7η θέση του πρωταθλήματος.

Το καλοκαίρι του 2019 αναχώρησε γι' ακόμη μία περιπέτεια στην Τουρκία, όπου έμεινε για δύο σεζόν με 14 συμμετοχές φορώντας τη φανέλα της Καραγκιουμρούκ. Ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για τη τη δεύτερη επιστροφή. Το περασμένο καλοκαίρι έγινε για δεύτερη φορά παίκτης της Λαμίας. Ίσως έχει ένα χρωστούμενο, έναν τελικό Κυπέλλου πιθανώς. Πάντως, μετά τη μεγάλη πρόκριση επί του Άρη έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται. Άλλωστε έχει εμπειρία απ' το Κύπελλο Σερβίας. Επόμενος αντίπαλος; Πιθανότατα ο Παναθηναϊκός, που έχει επικρατήσει 4-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας στο πρώτο ματς. Απέναντι στους πράσινους έχει μία νίκη και μία ήττα. Για να δούμε...

TAGS ΛΑΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ