EURO 2020

Σάουθγκεϊτ: "Θέλω να καθοδηγήσω την Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ"

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ χειροκροτεί μετά την ήττα της Αγγλίας απ' την Ιταλία
Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ χειροκροτεί μετά την ήττα της Αγγλίας απ' την Ιταλία © 2021 CARL RECINES/AP IMAGES, POOL

Ο Γκάρεθ Σάουθγκείτ, μετά την ήττα στον τελικό του Euro 2020, δήλωσε πως θέλει να καθοδηγήσει την εθνική Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022.

Η Αγγλία έφτασε στην πηγή, όμως νερό δεν ήπιε. Τα τρία λιοντάρια ηττήθηκαν στον τελικό του Euro 2020 απ' την Ιταλία με 3-2 στα πέναλτι, με την κανονική διάρκεια και την παράταση να λήγουν 1-1. Πλέον, οι Άγγλοι στρέφουν το βλέμμα τους στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022.

Ο Σάουθγκεϊτ τόνισε πως θέλει να είναι εκείνος που θα καθοδηγήσει την ομάδα του στο Κατάρ. Άλλωστε, το συμβόλαιό του λήγει μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ σοβαρό είναι το ενδεχόμενο της ανανέωσης του συμβολαίου του.

"Θέλω να καθοδηγήσω την Αγγλία στο Κατάρ. Φυσικά θα πρέπει πρώτα να προκριθούμε. Χρειάζομαι χρόνο να ξαναδώ το παιχνίδι και γενικότερα το τουρνουά που κάναμε. Χρειάζομαι ξεκούραση, είναι ωραία εμπειρία να καθοδηγείς τη χώρα σου σε αυτά τα τουρνουά, όμως έχει και ένα τίμημα" δήλωσε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως στόχος της ομάδας του αρχικά είναι η πρόκριση στο Παγκόσμιο, επομένως δεν είναι δυνατόν να μιλήσει ακόμη για κατάκτηση της κούπας το 2022.

"Όταν είσαι στον αθλητισμό και φτάνεις στον τελικό, αυτές οι ευκαιρίες είναι τόσο σπάνιες, που μετά η επόμενη μέρα είναι δύσκολη συναισθηματικά. Είναι εύκολο να πούμε ότι θα πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και θα το κατακτήσουμε. Πρέπει πρώτα να προκριθούμε, είναι ένα κύκλος" τόνισε ο Σάουθγκεϊτ.

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ