EURO 2020

Σάουθγκεϊτ: "Προνόμιο για εμάς που παίξαμε τόσα παιχνίδια στο Γουέμπλεϊ"

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Δανία στο Euro 2020
Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Δανία στο Euro 2020 © 2021 CATHERINE IVILL / POOL GETTY / AP IMAGES

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θεωρεί ότι είναι προνόμιο για την Αγγλία που έπαιξε τόσα παιχνίδια στο Γουέμπλεϊ και ότι η ομάδα του δεν αισθάνθηκε πίεση από τις μεγάλες προσδοκίες που δημιουργήθηκαν, λόγω αυτού του γεγονότος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, σε δηλώσεις στο "Sky in Italy" ενόψει του μεγάλου τελικού του Euro 2020, ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιταλία (11/07, 22:00, ΑΝΤ1 και LIVE SPORT24), μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη "σκουάντρα ατζούρα", την οποία δείχνει να σέβεται και να υπολογίζει πολύ.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα πολλά παιχνίδια που έδωσε η Αγγλία στο Γουέμπλεϊ, τα οποία αρχικά θεωρούνταν ότι θα αποτελέσουν μοχλός πίεσης στα "τρία λιοντάρια", ωστόσο η ομάδα του κατάφερε να μετατρέψει σε υπέρ της πλεονέκτημα αυτή την κατάσταση.

Για το πολλά παιχνίδια που έδωσαν οι Άγγλοι στο Γουέμπλεϊ ο Σάουθγκεϊτ ανέφερε: "Για εμάς, το γήπεδο στα τελευταία δύο παιχνίδια μας έδωσε απίστευτη ενέργεια και γνωρίζω ότι θα υπάρχουν πολύ περισσότεροι Ιταλοί στο γήπεδο την Κυριακή, οπότε θα είναι μια θαυμάσια ατμόσφαιρα για όλους".

"Αλλά για εμάς, δεν είναι πίεση, είναι ένα θετικό πράγμα. Όλοι πριν από το τουρνουά έλεγαν ότι θα υπάρχει περισσότερη πίεση και μεγαλύτερες προσδοκίες επειδή θα δίναμε πολλά παιχνίδια στην Αγγλία, αλλά για εμάς ήταν προνόμιο να μπορούμε να παίξουμε στο Γουέμπλεϊ".

Για την Ιταλία ο Άγγλος τεχνικός ανέφερε: "Είναι μια εξαιρετική ομάδα δίχως αμφιβολία, οι δύο καλύτερες ομάδες του τουρνουά προκρίθηκαν στον τελικό και πλέον τα πάντα θα κριθούν στο ποιος θα παίξει καλά την Κυριακή".

"Τους παρακολουθώ στενά τα τελευταία δύο χρόνια, γιατί ξέρω τι δουλειά κάνει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Έχουν έναν ξεκάθαρο τρόπο παιχνιδιού, ένα θαυμάσιο πνεύμα, πολύ καλή ομάδα τακτικά, όπως όλες οι ιταλικές, αλλά το στυλ παιχνιδιού της είναι διαφορετικό με αυτό των ιταλικών ομάδων από όταν ήμουν νεότερος, πιο μοντέρνο".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ