ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ

Σαουθγκέιτ: "Οι νεότεροι παίκτες είναι πιο ευάλωτοι στις θεωρίες συνωμοσίας για τον εμβολιασμό, λόγω των social media"

O Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ
O Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ © 2021 JUSTIN TALLIS/AP IMAGES

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δήλωσε ότι οι νεότεροι ποδοσφαιριστές είναι εκείνοι που επηρεάζονται από τις θεωρίες συνωμοσίας που αναδεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και της εκτεταμένης αλληλεπίδρασής τους με αυτά.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ σε δηλώσεις του ενόψει της αναμέτρησης με την Ανδόρα για τα προκριματικά του Μουντιάλ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι πολλοί ποδοσφαιριστές δεν εμβολιάζονται γιατί επηρεάζονται από τις θεωρίες συνωμοσίας που βλέπουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των τριών λιονταριών υποστήριξε ότι οι ποδοσφαιριστές που είναι νεότεροι σε ηλικία είναι αυτοί που βλέπουν με μεγαλύτερο σκεπτικισμό τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, καθώς έχουν και μεγαλύτερη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σάουθγκεϊτ σε χθεσινή του δήλωση είχε τονίσει ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση για να απαλλαγούμε από τον κορονοϊό και να επιστρέψουν στην κανονική ζωή.

Συγκεκριμένα ο Σάουθγκεϊτ ανέφερε: "Πιστεύω ότι ανάμεσα στις ηλικιακές ομάδες και τη διαφορά ηλικίας των παικτών μου, χωρίς να έχω στατιστικά και μεγάλα δεδομένα, αισθάνομαι ότι οι νεότεροι ποδοσφαιριστές είναι εμβολιασμένοι σε διαφορετική κλίμακα σε σχέση με τους μεγαλύτερους.

"Φαίνεται να είναι πιο ευάλωτοι στις αναρτήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή επειδή βγάζουν μεγάλο κομμάτι της ζωής τους εκεί, όπου πολλές θεωρίες συνωμοσίας μπορεί να αναπτυχθούν. Ίσως χρειαστεί να μιλήσουμε στους υπεύθυνους για να λάβουμε κάποιες δράσεις γι' αυτό'.

Παράλληλα μίλησε και για το "ρίσκο" που παίρνουν τονίζοντας ότι ο ίδιος εμπιστεύεται την επιστήμη: "Εγώ είμαι πρόθυμος να μιλήσω γι' αυτό αλλά θα μπορούσα να είμαι 100% σίγουρος ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα είναι ασφαλές. Δεν θα μπορούσα γιατί δεν είμαι χημικός ούτε γιατρός και επιστήμονας".

"Φαντάζομαι ότι δεν θα ήμασταν σε θέση της μαζικής παραγωγής εμβολίων χωρίς την έρευνα της επιστημονικής κοινότητας και χωρίς τις κυβερνήσεις και το ιατρικό προσωπικό οι άνθρωποι δεν θα ήταν απόλυτα ασφαλείς, οπότε είμαι άνετος στο να πάρω αυτό το ρίσκο".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ