ΑΕΚ

Σαουθάμπτον, Λεβερκούζεν, Real Salt Lake οι τρεις νέες ομάδες που τσεκάρουν τον Λιβάι Γκαρσία

Ο Λιβάι Γκαρσία
Ο Λιβάι Γκαρσία PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Μετά το αδιαμφισβήτητο ενδιαφέρον από Λάτσιο και Λειψία, την πεντάδα των σοβαρά ενδιαφερόμενων για τον Λιβάι Γκαρσία συμπληρώνουν Σαουθάμπτον (scout της οποίας ήταν στο κυριακάτικο ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ), Λεβερκούζεν και Real Salt Lake.

Κακή, συνολικά, η εμφάνιση του Λιβάι Γκαρσία δεν ήταν στο κυριακάτικο, τελευταίο του πρώτου γύρου, ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το κυριότερο όμως χαρακτηριστικό που διακρίνει το πρόσημο ενός φορ κορυφής, όπως συστήνεται στο φετινό πρωτάθλημα ο επιθετικός της ΑΕΚ, είναι η αποτελεσματικότητα. Και υπό αυτό το πρίσμα, ο Γκαρσία με την αδυναμία του να τελειώσει μια από τις πολλές ευκαιρίες στις οποίες βρέθηκε μπροστά στο τέρμα του Πασχαλάκη, δεν ήταν καθόλου αποτελεσματικός, χάνοντας πόντους.

Πόντους από όσους συνεχίζουν να βλέπουν με ενδιαφέρον τη μετατροπή του σε φουνταριστό περιοχής. Πολλά γράφονται, πολλά λέγονται, περισσότερα φημολογούνται για το εύρος των ευρωπαϊκών clubs που παρακολουθούν τις εμφανίσεις του Γκαρσία. Δύο είναι οι ομάδες που περισσότερο από κάθε άλλη, σοβαρότερα από κάθε άλλη, τσεκάρουν συνεχώς τον 25χρονο άσο και αυτές, όπως αποκάλυψε το SPORT24, είναι η Λάτσιο και η Λειψία.

Στο Φάληρο η Σαουθάμπτον

Η σχετική λίστα πάντως, συνεχώς διευρύνεται. Τρεις ακόμη είναι οι ομάδες που μπαίνουν κοντά, πολύ κοντά στις δύο προαναφερθείσες. Πρώτη η Σαουθάμπτον, scout της οποίας ήταν (και) στο κυριακάτικο ντέρμπι (scout στο φαληρικό στάδιο είχε όντως και η Σεβίλλη, χωρίς όμως να είναι δεδομένο πως ήρθε για τον Γκαρσία. Ισα ίσα).

Δεν ενθουσιάστηκε με τις χαμένες ευκαιρίες του επιθετικού της ΑΕΚ, το point system βάσει του οποίου κρίνεται πλέον κάθε προσθήκη σε αγγλική ομάδα (και δεν ευνοεί τόσο τους ποδοσφαιριστές που προέρχονται από το ελληνικό πρωτάθλημα) είναι ένα ζήτημα, αυτό που όμως δεν αμφισβητείται σε καμία περίπτωση είναι η σοβαρότητα με την οποία οι "άγιοι" τσεκάρουν – και θα συνεχίσουν να κάνουν – τον Γκαρσία.

Τα δεδομένα για Λεβερκούζεν και η Real Salt Lake

Η δεύτερη ομάδα είναι η Λεβερκούζεν, η οποία μετά τη Λειψία είναι η πιο σοβαρά απασχολούμενη της Bundesliga με τον φορ της Ένωσης (η Βόλφσμπουργκ που είχε καταθέσει πέρυσι πρόταση δεν ασχολείται πλέον, η Γκλάντμπαχ, η οποία ψάχνει φορ, δεν έχει τα απαιτούμενα χρήματα για να πλησιάσει έστω τις απαιτήσεις των "κιτρινόμαυρων" και έτσι κι αλλιώς, μέχρι στιγμής, δεν έχει δείξει ιδιαίτερη θέρμη).

Η τελευταία της φρέσκιας φουρνιάς των ενδιαφερομένων για τον διεθνή με το Τρίντινταντ & Τομπάγκο επιθετικό προέρχεται από την άλλη μεριά του Ατλαντικού. Παλιότερα είχε ακουστεί για τσεκάρισμα από την FC Dallas, η ομάδα ωστόσο που βλέπει – και βλέπει καλά, έχοντας εκφράσει αρμοδίως το ενδιαφέρον της - τον Γκαρσία είναι η Real Salt Lake.

Tίποτα λιγότερο από 10 εκατομμύρια ευρώ

Αυτή λοιπόν η πεντάδα, Λάτσιο, Λειψία, Λεβερκούζεν, Real Salt Lake, Σαουθάμπτον (η σειρά δεν είναι τυχαία) είναι αυτή που τουλάχιστον μέχρι τώρα περιλαμβάνει τους πιο «ζεστά» ενδιαφερομένους για τον Γκαρσία, έστω για την ώρα σε επίπεδο scouting και παρακολούθησης του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ.

Κατά πόσον όλες ή μια εξ αυτών θα κινηθούν άμεσα, στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου δηλαδή, είναι προφανώς άγνωστο. Και εννοείται πως δεν έχει να κάνει μόνο με τα πορίσματα του scouting του Γκαρσία – τον οποίο για πρώτη φορά στην εν Ελλάδι θητεία του είδε δια ζώσης ο Ολλανδός ατζέντης του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπως ενημέρωσε με διαδικτυακό του ποστάρισμα ο συνεργάτης του στα μέρη μας.

Έχει αυτονόητα να κάνει και με τις αξιώσεις της ΑΕΚ, οι οποίες τη δεδομένη στιγμή ουσιαστικά δεν έχουν… οριστεί, δεν έχουν μπει σε οποιοδήποτε πλαίσιο, πέραν του ότι οι "κιτρινόμαυροι" δεν ακούνε τίποτα λιγότερο από 10 εκατομμύρια ευρώ (και ίσως ούτε καν τόσα). Ρεαλιστικό ή όχι, η αγορά είναι αυτή που πάντα το κρίνει.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ