PREMIER LEAGUE

Σαουθάμπτον - Έβερτον 2-0: Τέλος στο αήττητο των ζαχαρωτών

Ο Γουόρντ-Πράουζ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Σαουθάμπτον κόντρα στην Έβερτον για την Premier League
Ο Γουόρντ-Πράουζ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Σαουθάμπτον κόντρα στην Έβερτον για την Premier League ANDY RAIN/POOL VIA AP

Η Σαουθάμπτον επιβλήθηκε με 2-0 της Έβερτον στο "Σεντ Μέρις" με τα γκολ των Γουόρντ-Πράουζ και Άνταμς και υποχρέωσε την πρωτοπόρο της Premier League στην πρώτη φετινή της ήττα (VIDEOS).

Μετά το εντυπωσιακό "4 στα 4" που την έφερε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας η Έβερτον είχε τη πρώτη απώλεια βαθμών στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ με την Λίβερπουλ (2-2) και το απόγευμα της Κυριακής ήρθε και η πρώτη ήττα για τα ζαχαρωτά στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Premier League.

Υπεύθυνη για αυτό η Σαουθάμπτον, με την ομάδα του Ραλφ Χάσενχουτλ να είναι κατά κράτος καλύτερη από εκείνη του Αντσελότι και να φτάνει σε μία δίκαιη επικράτηση με 2-0 χάρη σε δύο γκολ από το πρώτο μέρος.

Το 1-0 έγινε στο 27' όταν ο Γουόρντ-Πράουζ συνδυάστηκε άψογα με τον Ινγκς και μπήκε στη μεγάλη περιοχή, όπου νίκησε τον Πίκφορντ με δυνατό διαγώνιο δεξί σουτ.

Οκτώ λεπτά αργότερα ακολούθησε και δεύτερο χτύπημα στην καρδιά της άμυνας της Έβερτον, με τον Ινγκς να βγάζει τη σέντρα από τα αριστερά (πρώτη φορά μοιράζει 2 ασίστ σε ένα ματς Premier League σε σύνολο 117 συμμετοχών) και τον Άνταμς να κατεβάζει τη μπάλα με το στήθος, για να τη στείλει στα δίχτυα με δυνατό σουτ (2-0).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι άγιοι διαφύλαξαν με άνεση το υπέρ τους αποτέλεσμα, με τους μπλε του Λίβερπουλ από την πλευρά τους να πραγματοποιούν άσχημη εμφάνιση και να μένουν μάλιστα και με 10 παίκτες από το 72' λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη του Ντιν.

Αξίζε να σημειωθεί πως μετά από την ήττα της Έβερτον, η φετινή σεζόν στην Premier League είναι η πρώτη όπου όλες οι ομάδες έχουν τουλάχιστον μία ήττα στα πρώτα έξι παιχνίδια τους, μετά από το 1967-68.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: ΜακΚάρθι, Γουόκερ-Πίτερς, Μπέντναρεκ, Βέστεργκααρντ, Μπέρτραντ, Άρμστρονγκ (86' Ντιαλό), Ρομέου, Γουόρντ-Πράουζ, Ρέντμοντ, Άνταμς (89' Ενλουντουλού), Ινγκς

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Γκόντφρι, Μίνα, Κιν, Ντιν, Ντουκουρέ (59' Ντελφ), Άλαν, Σίγκουρντσον (59' Γκόρντον), Χάμες Ροντρίγκες, Ιγουόμπι (46' Μπερνάρντ), Κάλβερτ-Λιούιν

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου

Άστον Βίλα - Λιντς 0-3 (55', 57', 74' Μπάμφορντ)

Σάββατο 24 Οκτωβρίου

Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (18' Αντόνιο / 51' Φόντεν)

Φούλαμ - Κρίσταλ Πάλας 1-2 (90+5' Κέρνι / 8' Ρίντερβαλντ, 64' Ζάχα)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι 0-0

Λίβερπουλ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-1 (41' Φιρμίνο, 64' Ζότα / 13' πεν. Μπέργκε)

Κυριακή 25 Οκτωβρίου

Σαουθάμπτον - Έβερτον 2-0 (27' Γουόρντ-Πράουζ, 35' Άνταμς)

Γουλβς- Νιούκαστλ (18:30)

Άρσεναλ - Λέστερ (21:15)

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου

Μπράιτον - Γουέστ Μπρομ (19:30)

Μπέρνλι - Τότεναμ (22:00)

Διαβάστε τη βαθμολογία της Premier League και όχι μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ