ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

Σάντος: "Ξέχασα τον Τζαλό στον πάγκο, του ζήτησα συγγνώμη"

Ο προπονητής της Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Τσεχία για τη League A του Nations League 2022-2023 στο "Σινόμπο", Πράγα | Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022
Ο προπονητής της Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Τσεχία για τη League A του Nations League 2022-2023 στο "Σινόμπο", Πράγα | Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 © 2022 PETR DAVID JOSEK/ASSOCIATED PRESS

Ο Φερνάντο Σάντος παραδέχθηκε μία γκάφα του έπειτα από την ευρεία νίκη της Πορτογαλίας επί της Τσεχίας, επειδή χρειαζόταν στόπερ στο τέλος του αγώνα και μετακίνησε έναν αμυντικό μέσο στα μετόπισθεν, ξεχνώντας ότι έχει τον Τιάγκο Τζαλό στον πάγκο.

Ο Φερνάντο Σάντος ήταν χαρούμενος για το θρίαμβο 4-0 της Πορτογαλίας επί της Τσεχίας για την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου στη League A του Nations League, όμως στις δηλώσεις του χρειάστηκε να... απολογηθεί για μία γκάφα του.

Έχοντας χάσει τον Πέπε με τραυματισμό από την Παρασκευή, στο 84ο λεπτό αντικατέστησε τον τραυματία Ντανίλο Περέιρα που τον έβαλε στα στόπερ με έναν μέσο, τον Ζοάο Μάριο. Δίπλα στον Ρούμπεν Ντίας πήρε θέση ένας αμυντικός μέσος, ο Ζοάο Παλίνια, ύστερα από εντολή του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ξέχασε πως είχε κεντρικό αμυντικό στον πάγκο.

"Σκεφτόμουν να αντικαταστήσω τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως συνέβη κάτι ασυνήθιστο. Όταν ο Ζοάο Μάριο ήταν έτοιμος να μπει στον αγώνα, ο Ντανίλο μου είπε ότι έχει ένα πρόβλημα. Είπα στον Παλίνια να γυρίσει πίσω. Ξέχασα ότι είχα τον Τιάγκο Τζαλό στον πάγκο. Ήδη του ζήτησα συγγνώμη, έπρεπε να μπει εκείνος", δήλωσε ο 67χρονος προπονητής.

Βέβαια, σε μία πιο ευχάριστη νότα, ο Σάντος υποδέχθηκε μεγάλα πράγματα στο Κατάρ από την Πορτογαλία, όταν ρωτήθηκε για τις κατακτήσεις του Euro 2016 Nations League 2019: "Το καλύτερο δεν έχει έρθει ακόμα. Και είναι τη φετινή χρονιά".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ