EURO 2020

Σάντος: "Οι παίκτες μου ξέρουν πως δεν πρέπει να κάνουν υπολογισμούς"

Ο Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της εθνικής Πορτογαλίας σε διεθνή φιλική αναμέτρηση κόντρα στο Ισραήλ (9 Ιουνίου 2021)
Ο Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της εθνικής Πορτογαλίας σε διεθνή φιλική αναμέτρηση κόντρα στο Ισραήλ (9 Ιουνίου 2021) @ 2021 ARMANDO FRANCA/AP IMAGES

Ο Φερνάντο Σάντος τόνισε πως οι παίκτες του έχουν αίσθημα ευθύνης και πως μετά από τη βαριά ήττα από την Γερμανία θα αντιδράσουν, αρχής γενομένης από το τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων απέναντι στην Γαλλία.

Η Πορτογαλία δέχτηκε ένα αγωνιστικό χαστούκι πριν από λίγα 24ωρα στο Μόναχο χάνοντας με σκορ 4-2 από την Γερμανία και το γεγονός αυτό την έχει κάνει ένα πληγωμένο θηρίο, αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος την Τρίτη (22/6).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ιβήρων εμφανίστηκε πεπεισμένος -στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς με την Γαλλία- πως η ομάδα του θα αντιδράσει όπως πρέπει για να εξασφαλίσει την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση του Euro 2020, τονίζοντας πως οι ποδοσφαιριστές του έχουν μεγάλο αίσθημα ευθύνης.

"Έχουμε αναλύσει το ματς με την Γερμανία και έχουμε βγάλει όλοι το ίδιο συμπεράσμα: δεν ήμασταν εμείς. Όταν δέχεσαι τέσσερα γκολ, κάτι δεν πάει καλά.

Θα πρέπει να βελτιωθούμε στο θέμα της συγκέντρωσης και της έντασης για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη", είπε αρχικά ο άλλοτε εκλέκτορας της Εθνικής Ελλάδας, για να στείλει κατόπιν ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει της κόντρας με την παρέα του Εμπαπέ:

"Οι παίκτες μου ξέρουν πως δεν πρέπει να κάνουν υπολογισμούς. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στο Γερμανία - Ουγγαρία. Τα πάντα εξαρτώνται από εμάς, οπότε θα πρέπει να κάνουμε καλά τη δουλειά μας".

Ερωτηθείς δε για το πόσες αλλαγές προτίθεται να κάνει στο αρχικό σχήμα σε σύγκριση με τους 11 που ήταν βασικοί απέναντι στην Γερμανία, ο Φερνάντο Σάντος απάντησε ως εξής:

"Εάν προτίθεμαι να κάνω αλλαγές; Ίσως τους αντικαταστήσω όλους (σ.σ. γέλια). Κόντρα στην Γαλλία θα πρέπει να είμαστε δυνατοί σε κάθε κομμάτι του παιχνιδιού. Θα πρέπει να τρέξουμε περισσότερο και να παλέψουμε περισσότερο".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ