ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σάντος: "Κλειδί για την επιτυχία το πολύ καλό κλίμα"

Σάντος: "Κλειδί για την επιτυχία το πολύ καλό κλίμα"
INTIME SPORTS

Ο Φερνάντο Σάντος θεωρεί ότι το θετικό κλίμα στην Εθνική, είναι το κλειδί για την καλή της πορεία. Τι λέει για τις επιλογές που έχει, τις νέες κλήσεις και το αήττητο ρεκόρ του.

Συνέντευξη Τύπου ενόψει των φιλικών με Ρωσία (11/11) και Ρουμανία (15/11) παραχώρησε ο Φερνάντο Σάντος, στην οποία υπογράμμισε ότι το πολύ καλό κλίμα στην ομάδα είναι το κλειδί της για την επιτυχία.

Παράλληλα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στις πολλές επιλογές που έχει στη διάθεσή του, τις νέες κλήσεις αλλά και το αήττητο ρεκόρ του.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος:

Για την πορεία της ομάδας: "Είμαι ικανοποιημένος που πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο και πήραμε την πρόκριση. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο ψυχολογίας, ωστόσο μόλις τελείωσε ο πρώτος κύκλος και τώρα ανοίγεται ένας δεύτερος, αυτός της προετοιμασία για την τελική φάση. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν έρθουν τα πολύ δύσκολά παιχνίδια της τελικής φάσης. Ξεκινάμε με δύο πολύ δυνατά φιλικά και θέλουμε να δούμε κάποια πράγματα, ώστε να βελτιώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την ομάδα. Έχω πει στους παίκτες κάποια πράγματα που θέλω να κάνουμε τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Τα έχουμε κάνει πράξη στην προπόνηση και θέλω να τα δω και στα παιχνίδια. Έχω πει στους παίκτες ότι δεν με ενδιαφέρουν να κάνουν λάθη. Η ομάδα μπορεί να ωριμάσει μόνο μέσα από τα λάθη."

Για το θετικό κλίμα στην ομάδα: "Αυτό είναι το κλειδί. Το πολύ καλό κλίμα, το οποίο θέλουμε να διατηρηθεί και στο μέλλον. Έχουμε δημιουργήσει μια καλή οικογένεια και εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Αυτό το αντιλαμβάνονται και οι νέοι που έρχονται. Θα πρέπει να το σέβονται για να αποτελούν μέλη αυτή της οικογένειας."

Για τις πολλές επιλογές που έχει: "Είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος το γεγονός ότι έχω αρκετούς παίκτες στη διάθεσή μου. Είναι σίγουρο ότι κάποιοι πρέπει να μείνουν έξω από την τελική επιλογή. Είμαι σίγουρος ότι ναι μεν θα απογοητευτούν, αλλά θα ξέρουν, από την άλλη, ότι ο προπονητής θα έχει πάρει την απόφαση με αγωνιστικά κριτήρια και μόνο. Έχω αποδείξει ότι οι κλήσεις μου είναι πάντα συνειδητές και με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας."

Για το αήττητο ρεκόρ του: "Αν θέλαμε να συνεχίσουμε το ρεκόρ και το αήττητο, θα επιλέγαμε εύκολους αντιπάλους. Επιλέξαμε την Ρωσία, μια ομάδα που έχει περάσει στο EURO και θέλαμε και δεύτερο ματς με μια άλλη ομάδα που επίσης έχει περάσει, αλλά δεν τα καταφέραμε. Θέλουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μαζί τους και έτσι να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι για ν' αντιμετωπίσουμε τέτοιες ομάδες στο EURO."

Για τις νέες κλήσεις: "Αυτό που θέλω εγώ είναι να είναι καλοί παίκτες. Δεν με νοιάζει αν έχει καλό δεξί ή αριστερό. Εγώ θέλω να έχει και τα δύο πόδια (σ.σ εννοεί να είναι υγειείς). Όλα είναι θέμα επιλογών. Θέλω να έχω επιλογές. Ενόψει ΕURO και να διαλέξω τους καλύτερους, αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς να μιλάμε για τελική επιλογή, καθώς πολλά μπορούν να συμβούν μέχρι τότε."

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ