ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Σάκκαρη: Με τη Σβιόντεκ στα ημιτελικά του Ostrava Open

Η Ίγκα Σβιόντεκ στο US Open
Η Ίγκα Σβιόντεκ στο US Open © 2021 ELISE AMENDOLA / AP IMAGES

Η Ίγκα Σβιόντεκ ξεπέρασε το εμπόδιο της Έλενα Ρουμπάκινα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ostrava Open, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μαρία Σάκκαρη.

Η Ίγκα Σβιόντεκ επικράτησε της Έλενα Ρουμπάκινα με 2-0 σετ (7-6, 6-2) και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Ostrava Open και θα αντιμετωπίσει αύριο (25/09) τη Μαρία Σάκκαρη.

Το παιχνίδι διήρκησε περίπου δύο ώρες με την Ρουμπάκινα να αντιστέκεται σθεναρά στο πρώτο σετ, σε αντίθεση με το δεύτερο. Η τενίστρια από το Καζακστάν έκανε 8 double faults, ενώ η Σβιόντεκ είχε μόλις 2.

Η Ελληνίδα τενίστρια νωρίτερα επικράτησε νωρίτερα της Τερέζα Μαρτίντσοβα με 2-0 σετ και τσέκαρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ώρα της αναμέτρησης.

Οι δύο τενίστριες είχαν αναμετρηθεί για τον προημιτελικό του μονού γυναικών στο Roland Garros, με την Ελληνίδα τενίστρια να επικρατεί με 2-0 σετ και να προκρίνεται στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Κόντρα στην 20χρονη Πολωνή πάντως, η Μαρία θα παίξει ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της μέχρι τώρα καριέρας της. Αν καταφέρει και κερδίσει την Σβιόντεκ, τότε θα έχει αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητές της να μπει στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης την επόμενη εβδομάδα.

Για να τα καταφέρει σίγουρα, χρειάζεται να κατακτήσει τον τίτλο στην Οστράβα, όμως ακόμη και με νίκη απέναντι στην Σβιόντεκ, θα έχει πάρα πολλές πιθανότητες για να εξασφαλίσει την άνοδό της στο Νο10 του κόσμου.

Στον έτερο ημιτελικό του Ostrava Open, θα κοντραριστούν οι νικήτριες των αγώνων: Κβίτοβα - Τάιχμαν και Μπέντσιτς - Κόνταβεϊτ.

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ