SERIE A

Σάκι: "Η Μίλαν παίζει ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, η Ίντερ έχει κολλήσει στη δεκαετία του '60"

O άλλοτε τεχνικός της Μίλαν και της εθνικής Ιταλίας, Αρίγκο Σάκι
O άλλοτε τεχνικός της Μίλαν και της εθνικής Ιταλίας, Αρίγκο Σάκι @ 2021 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Ο Αρίγκο Σάκι έκανε ακόμα πιο καυτή τη μάχη της Μίλαν με την Ίντερ για την κατάκτηση της φετινής Serie A, τονίζοντας με δηλώσεις του πως οι ροσονέρι παίζουν μοντέρνο ποδόσφαιρο και οι νερατζούρι ποδόσφαιρο περασμένων δεκαετιών.

Μίλαν και Ίντερ μάχονται στήθος με στήθος για το ποια εκ των δύο θα κόψει πρώτη το νήμα στη φετινή Serie A και ένα ματς που αναμένει με τεράστιο ενδιαφέρον όλη η ποδοσφαιρική Ιταλία είναι αυτό στο "Νταλ'Άρα", με την Ίντερ να αντιμετωπίζει την Μπολόνια σε εξ αναβολής αναμέτρηση (27/4, 21:15, COSMOTE SPORT 8 HD και LIVE από το SPORT24) και να έχει την ευκαιρία να προσπεράσει την Μίλαν με τέσσερα ματς να απομένουν.

Ενόψει μάλιστα του "τελικού" που έχουν να δώσουν οι παίκτες του Σιμόνε Ιντζάγκι, ο Αρίγκο Σάκι κατάφερε να προκαλέσει μεγάλο θόρυβο με συνέντευξή του στην Gazzetta dello Sport, υποστηρίζοντας πως το ποδόσφαιρο της Μίλαν είναι ευρωπαϊκό ενώ εκείνο της Ιντερ έχει μείνει κολλημένο σε παλαιότερες δεκαετίες.

"Το γκολ του Τονάλι κόντρα στην Λάτσιο θα μπορούσε να έχει ίδια σημασία για την Μίλαν όσο και εκείνο του Τσαλχάνογλου για την Ιντερ, στην έδρα της Γιουβέντους.

Η Μίλαν δεν είναι πιο δυνατή αλλά είναι πιο κοντά στο ευρωπαϊκό και διεθνές ποδόσφαιρο, μαζί με την Αταλάντα. Έχει ένα ομαδικό πνεύμα που λίγοι διαθέτουν.

Η Ίντερ είναι πιο δυνατή αλλά παίζει το ποδόσφαιρό μας της δεκαετίας του '60. Παίζει καλά αλλά είναι ένα αρχαίο ποδόσφαιρο που δεν την βοηθάει σε διεθνές επίπεδο", τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχιτέκτονας της μεγάλης Μίλαν στα τέλη της δεκαετίας του 80', και συμπλήρωσε:

"Η Μίλαν αποτελείται από ένα γκρουπ νεαρών παικτών και από κάποιους μεγαλύτερους σε ηλικία που έχουν προσφέρει Ο Ιμπραχίμοβιτς δεν είναι πια τόσο σπουδαίος παίκτης λόγω ηλικίας αλλά είναι σπουδαίος άνθρωπος.

Θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Πιόλι αλλά και στον Ιντζάγκι, είναι αμφότεροι ταπεινοί άνθρωποι που έχουν δώσει τα πάντα για το ποδόσφαιρο.

Ο Ιντζάγκι θα πρέπει να κάνει απλά ένα περαιτέρω άλμα αν θέλει να μπει σε ένα πιο μοντέρνο ποδόσφαιρο, πρέπει να εξελιχθεί.

Πιστεύω ότι η φιλοδοξία είναι να κερδίσουμε σε διεθνές επίπεδο όπως έκανε η εθνική Ιταλίας παίζοντας ένα ποδόσφαιρο με θάρρος και καινοτομία".

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝ ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ