CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Η Σαχτάρ νίκησε ξανά τη Ρεάλ και απειλεί να την αφήσει εκτός

Ο Σόλομον πανηγυρίζει γκολ της Σαχτάρ κόντρα στην Ρεάλ στο Champions League
Ο Σόλομον πανηγυρίζει γκολ της Σαχτάρ κόντρα στην Ρεάλ στο Champions League AP PHOTO/EFREM LUKATSKY

Η Σαχτάρ μετά τη Μαδρίτη, νίκησε και στο Κίεβο (2-0) τη Ρεάλ και την έπιασε υπερτερώντας στην ισοβαθμία. Τρίτοι οι μερένγκες, στο φάσμα του αποκλεισμού. Τρίποντο ελπίδας (1-3) για τη Ζάλτσμπουργκ στη Μόσχα επί της Λοκομοτίβ. (VIDEOS)

Όπως στη Μαδρίτη, έτσι και στο Κίεβο. Η Σαχτάρ νίκησε για δεύτερη φορά τη Ρεάλ, 2-0 στο Ολιμπίσκι με τα γκολ των Ντεντίνιο και Σόλομον, την έπιασε υπερτερώντας μάλιστα στην ισοβαθμία και έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση με τους μερένγκες να φλερτάρουν όσο ποτέ έντονα με τον αποκλεισμό από το Champions League.

2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Ρεάλ μπήκε δυνατά στο Ολιμπίσκι του Κιέβου και είχε δοκάρι στα πρώτα λεπτά του ματς, όταν ο Ροντρίγκο έδωσε στον Μπενζεμά, εκείνος κινήθηκε από αριστερά, έκανε το γύρισμα και ο Ασένσιο στο πρώτο δοκάρι έκανε το πλασέ.

Η μπάλα, ωστόσο, δεν κατέληξε στα δίχτυα και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Το ματς στην Ουκρανία ήταν ισορροπημένο, αλλά η Σαχτάρ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ.

Ο Ντεντίνιο, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή, μπήκε ανενόχλητος στην άμυνα - "παιδική χαρά" των μερένγκες και νίκησε τον Κουρτουά για το 1-0.

Η Ρεάλ δεν μπορούσε να βρει λύσεις, ο Ζιντάν έκανε τριπλή αλλαγή και πριν οι παίκτες που μπήκαν μέσα να καταλάβουν, η ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας δέχτηκε και δεύτερο γκολ.

Ο Σόλομον στο 82ο λεπτό έκανε το 2-0.

ΣΑΧΤΑΡ (Λουίς Κάστρο): Τρούμπιν, Ντοντό, Βιτάο, Μπόνταρ, Ματβιένκο, Κοβαλένκο, Στεπανένκο, Τετέ, Μάρλος, Τάισον, Μοράες.

ΡΕΑΛ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Βάθκεθ, Βαράν, Νάτσο, Μεντί, Μόντριτς, Κρόος, Όντεγκαρντ, Ασένσιο, Ροντρίγκο, Μπενζεμά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σαχτάρ - Ρεάλ 2-0 (57' Ντεντίνιο, 82' Σόλομον)

Γκλάντμπαχ - Ίντερ (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γκλάντμπαχ 8 (14-4)

2. Σαχτάρ 7 (5-12)

3. Ρεάλ 7 (9-9)

4. Ίντερ 2 (4-7)

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9/12)

Ρεάλ - Γκλάντμπαχ

Ίντερ - Σαχτάρ

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Ζάλτσμπουργκ πήρε προβάδισμα στο ματς με τη Λοκομοτίβ με γκολ του Μπερίσα στο 28' το οποίο πριν μετρήσει ελέγχθηκε από το VAR καθώς από τον τηλεοπτικό φακό φαινόταν πως ο Μπερίσα, ο οποίος σκόραρε για τους Αυστριακούς ήταν οφσάιντ.

Τελικά το μετά από τον έλεγχο αποφάνθηκε ότι ο Μπερίσα καλυπτόταν στην πάσα του Μουέπου και έτσι άνοιξε το σκορ η αυστριακή ομάδα.

Στο 40ό λεπτό ο Μπερίσα σκόραρε για δεύτερη φορά για την ομάδα του με ένα υπέροχο πλασέ από τα αριστερά και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ζάλτσμπουργκ.

Ο Ανατόλι Μίραντσουκ με εκτέλεσε πέναλτι στο 79ο λεπτό μείωσε σε 1-2 για τους Ρώσους, οι ελπίδες των οποίων αναπτερώθηκαν.

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ. Ο Αντεγέμι στο 81ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Η Ζάλτσμπουργκ μπήκε πιο δυνατά στη μάχη της τρίτης θέσης, αλλά ακόμη και στην κατάκτηση της δεύτερης.

Εάν, ωστόσο, η Ατλέτικο νικήσει την Μπάγερν (η οποία ήδη βρίσκεται στους 16) τότε οι Μαδριλένοι θα προκριθούν από απόψε.

Όπως και να 'χει η ομάδα από την Αυστρία βελτίωσε σημαντικά τις πιθανότητες συνέχισης της ευρωπαϊκής της πορείας (σε μία εκ των δύο διοργανώσεων) αν και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ (Μάρκο Νίκολιτς): Γκιλιέρμε, Ζιβογκλιαντίνοβ, Τσόρλουκα, Μουρίλο, Ράικοβιτς, Λισάκοβιτς, Μάγκεεβ, Λίστσοβ, Ρίμπους, Ζε Λουίς, Έντερ.

ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (Τζέσε Μαρς): Στάνκοβιτς, Κρίστενσεν, Αντρέ Ραμάλιο, Βέμπερ, Ούλμερ, Μουέπου, Καμαρά, Γιουνούζοβιτς, Σομποσλάι.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Λοκομοτίβ - Ζάλτσμπουργκ 1-3 (78' πεν. Μίραντσουκ / 28', 41' Μπερίσα 81' Αντεγέμι)

Ατλέτικο - Μπάγερν (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπάγερν 12 (15-4)

2. Ατλέτικο 5 (4-7)

3. Ζάλτσμπουργκ 4 (10-15)

4. Λοκομοτίβ 3 (5-8)

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9/12)

Ζάλτσμπουργκ - Ατλέτικο

Μπάγερν Λοκομοτίβ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ