EURO 2020

Ρόσι: "Ουδείς πίστευε στην Ουγγαρία, ακόμα και να προκριθεί στο Euro 2020"

Ο τεχνικός της Ουγγαρίας, Μάρκο Ρόσι, κατά τη διάρκεια αγώνα με την Κροατία για τα προκριματικά του Euro 2020
Ο τεχνικός της Ουγγαρίας, Μάρκο Ρόσι, κατά τη διάρκεια αγώνα με την Κροατία για τα προκριματικά του Euro 2020 @ 2019 DARKO BANDIC/AP IMAGES

Ο Μάρκο Ρόσι παραδέχτηκε πως δικαίως η Ουγγαρία θεωρείται ο αδύναμος κρίκος στον όμιλο του θανάτου με Γαλλία, Γερμανία και Πορτογαλία, ωστόσο υπενθύμισε πως έχει δείξει το χαρακτήρα της στο δρόμο προς τα τελικά του Euro 2020.

Από τις 24 ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό Euro 2020, εκείνη που είναι με διαφορά η πιο άτυχη του τουρνουά είναι η Ουγγαρία. Και αυτό γιατί έπεσε σε έναν από τους δυσκολότερους ομίλους στην ιστορία του τουρνουά, στον οποίο παίρνουν επίσης μέρος η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία, καθώς και οι δύο τελευταίες παγκόσμιες πρωταθλήτριες, Γαλλία και Γερμανία.

Παρόλα αυτά οι Μαγυάροι δεν πέταξαν λευκή πετσέτα, πάλεψαν με όλες τις δυνάμεις τους στα δύο πρώτα παιχνίδια τους και πήραν έναν βαθμό απέναντι στους Γάλλους, με αποτέλεσμα να ταξιδεύουν στο Μόναχο για να αντιμετωπίσουν την Γερμανία την ερχόμενη Τετάρτη και να έχουν δικαίωμα στο θαύμα της πρόκρισης σε περίπτωση νίκης.

Ακόμα πάντως και αν το συγκεκριμένο σενάριο δεν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, ο Μάρκο Ρόσι φρόντισε να θυμίσει σε όλους τι έχει καταφέρει η ομάδα του τα τελευταία χρόνια, μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη (22/6).

"Στον όμιλο υπάρχουν τρεις ομάδες που θα μπορούσαν να φτάσουν στα ημιτελικά και να παίξουν στο Λονδίνο. Ο όμιλός μας βαφτίστηκε όμιλος του θανάτου και προφανώς εκείνη που είναι να καταρρεύσει είναι η Ουγγαρία.

Στη θεωρία είναι δύσκολο να μη συμφωνήσεις με κάποιον που κάνει τέτοια πρόβλεψη", δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός ενόψει του ματς με την Μάνσαφτ, και συμπλήρωσε:

"Από τότε που αρχίσαμε την πορεία μας τον Ιούλιο του 2018, ουδείς πίστευε πως είχαμε την ποιότητα για να προκριθούμε σε αυτό το Euro. Βελτιωθήκαμε σε πολλούς τομείς και στο τέλος τα καταφέραμε.

Στα μπαράζ με την Ισλανδία βρεθήκαμε να χάνουμε με 1-0 δύο λεπτά πριν το φινάλε και όλα έδειχναν πως δεν είχαμε ελπίδα. Καταφέραμε ωστόσο να κάνουμε την ανατροπή έστω και με τη βοήθεια της τύχης και τα καταφέραμε".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ