ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ρονάλντο: "Θα αποσυρθώ από το ποδόσφαιρο, εάν η Πορτογαλία κατακτήσει το Μουντιάλ"

Ο Ρονάλντο στη διάρκεια της συνέντευξης του στον Πιρς Μόργκαν
Ο Ρονάλντο στη διάρκεια της συνέντευξης του στον Πιρς Μόργκαν PRINT SCREEN

Στη δημοσιότητα δόθηκε και το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Κριστιάνο Ρονάλντο στον Πιρς Μόργκαν μιλώντας για την ποινή των τριών παιχνιδιών που είχε δεχθεί. Επίσης τόνισε ότι θα αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο, εάν η Πορτογαλία κατακτήσει το Μουντιάλ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο εξαπέλυσε νέες βολές προς τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης στον Πιρς Μόργκαν, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα. Τόνισε επίσης πως θα αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο εάν η Πορτογαλία κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

"Είμαι πολύ αισιόδοξος. Έχουμε έναν φανταστικό προπονητή, μία εξαιρετική γενιά ποδοσφαιριστών. Ανυπομονώ για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα είναι δύσκολο. Εάν κατακτήσουμε το Μουντιάλ, θα αποσυρθώ από το ποδόσφαιρο 100%" τόνισε.

Ωστόσο για το πότε θέλει να αποσυρθεί ανέφερε: "Θέλω να παίξω δύο με τρία χρόνια ακόμη. Θέλω να τελειώσω στα 40, νομίζω πως είναι μία καλή ηλικία. Δεν γνωρίζω το μέλλον. Κάποιες φορές σχεδιάζεις κάποια πράγματα στη ζωή, αλλά πότε δεν ξέρεις".

"Εάν δεν με σέβεσαι, τότε δεν θα σε σεβαστώ"

Για την τιμωρία των τριών αγώνων, όταν είχε φύγει από το γήπεδο πριν από την ολοκλήρωση ενός φιλικού αγώνα ανέφερε: "Δεν νομίζω πως ο Τεν Χαχ είχε σεβασμό προς εμένα. Νομίζω πως ήταν στρατηγική από το κλαμπ, ώστε να αντιδράσω έτσι.

Είμαι πολύ απογοητευμένους από την επικοινωνία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με κάποια ομάδα και κάποιο κλαμπ. Μετά με τιμώρησαν με τρεις αγωνιστικές, ήταν ντροπή. Ο γιος μου απορούσε που δεν πήγαινα στο γήπεδο. Απολογούμαι, δεν είμαι τέλειος, έκανα ένα λάθος. Όμως η τιμωρία ήταν υπερβολική.

Για εμένα δεν με σεβάστηκαν, γι' αυτό πήρα μία απόφαση που μετανιώνω. Απολογήθηκα στους συμπαίκτες μου, αλλά ο προπονητής δεν με σεβάστηκε. Στη συνέντευξη Τύπου έλεγε ότι θα μου μιλήσει κλπ, αλλά αυτά είναι μόνο για τα Μέσα. Εάν δεν με σέβεσαι, τότε δεν θα σε σεβαστώ.

Ένιωσα ότι προκλήθηκα από τον προπονητή, νιώθω μετανιωμένος. Δεν επιτρέπεται σ' εμένα να μπω στον πάγο για τρία παιχνίδια. Δεν είμαι τέτοιου είδους παίκτης. Ξέρω τι μπορώ να δώσω στην ομάδα. Εγώ και οκτώ παίκτες, ανέφερε μόνο το δικό μου όνομα. Πέρσι, πολλοί παίκτες έκαναν το ίδιο".

Όσο για τη μη χρησιμοποίησή του κόντρα στην Σίτι ανέφερε: "Αυτοί αποφασίζουν ποιοι παίκτες είναι κατάλληλοι για την ομάδα. Εντάξει, δεν με βάζεις κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι από σεβασμό και μετά θέλεις να με βάλεις για τρία λεπτά κόντρα στην Τότεναμ. Δεν βγάζει νόημα".

"Δεν ξέρω τι θα γίνει μετά το Μουντιάλ, οι Γκλέιζερ δεν ενδιαφέρονται για την ομάδα"

Σε ερώτηση για το μέλλον του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τόνισε: "Είναι δύσκολο να πω τώρα, η συγκέντρωσή μου είναι στο πέμπτό μου Παγκόσμιο Κύπελλο, το τελευταίο μου πιθανότατα. Δεν ξέρω τι θα γίνει μετά το Μουντιάλ, αλλά όπως είπα ξανά, οι οπαδοί θα είναι πάντα στην καρδιά μου".

Επιπλέον στράφηκε κατά των Γκλέιζερ: "Δεν νοιάζονται για την ομάδα. Θα πάρουν χρήματα από το μάρκετινγκ, δεν ενδιαφέρονται για το άθλημα κατά την γνώμη μου. Οι οπαδοί ξέρουν την αλήθεια. Θέλουν το καλύτερο για την ομάδα".

Κανένας δεν είναι τέλειος, πάντα θα κάνω λάθη είναι στην ανθρώπινη φάση. Όταν γύρισα ήθελα να βοηθήσω. Αλλά είναι δύσκολο όταν σου κόβουν τα πόδια και δεν ακούν τις συμβουλές σου".

Για το αν κίνητρό του είναι τα χρήματα ή ο ανταγωνισμός: "Τα ρεκόρ, η αδρεναλίνη. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει από πέρσι. Βλέπω το ποδόσφαιρο ως business. Η Χεορχίνα μου είπα δεν καταλαβαίνω γιατί σάς μεταχειρίζονται ως κομμάτι κρέας. Βλέπω πράγματα που με έχουν απογοητεύσει. Το πάθος μου παραμένει άθικτο, αλλά βλέπω πράγματα πλέον".

"Αυτά που λένε τα ΜΜΕ πως δεν με θέλει κανείς είναι σκουπίδια"

Επιπλέον αναφέρθηκε στην πρόταση που δέχθηκε από τη Σαουδική Αραβία: "Είναι αλήθεια, αλλά αυτό που λένε τα ΜΜΕ είναι σκουπίδια, ότι δεν με θέλει κανένας. Είμαι χαρούμενος για να είμαι ειλικρινής. Είχα κίνητρο να κάνω μία καλή σεζόν, αλλά επαναλάμβαναν ότι δεν με ήθελαν. Πώς δεν θέλουν έναν παίκτη που πέτυχε 32 γκολ;".

Για το γεγονός ότι μεγαλώνει: "Είναι ηλίθια ερώτηση. Μέρα με τη μέρα μεγαλώνουμε. Πρέπει να προσαρμόζεσαι. Δεν λέω ότι είμαι το ίδιο όπως ήμουν 20 ετών. Φυσικά όχι. Αλλά προσαρμόζομαι και είμαι έξυπνος για να βρω τις δυνάμεις μου. Ήθελαν πολλές ομάδες να με πάρουν, αλλά δεν πήγα γιατί ένιωθα άνετα εδώ".

Για το ότι απέρριψε 350 εκατομμύρια λίρες την ημέρα: "Είναι δύσκολο, αλλά νόμιζα πως ήμουν χαρούμενος εδώ. Ότι θα σκόραρα γκολ. Ακόμη το πιστεύω, ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα, ακόμη και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κριτική θα υπάρχει όλη την ώρα. Πιστεύω θα κάνω ένα καταπληκτικό Μουντιάλ".

Όσο για την κριτική που δέχθηκε για τη συνέντευξη: "Με κριτικάρουν όταν δεν μιλάω, φυσικά θα με κριτικάρουν όταν μιλάω, ακόμη περισσότερο. Ξέρω ότι θα απογοητεύσω κάποιους ανθρώπους. Αλλά έτσι είναι η ζωή, υπάρχουν εμπόδια. Θα συνεχίσω να δίνω τη μάχη κόντρα σε όποιον δεν πιστεύει σε εμένα".

Επιπλέον τόνισε πως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι στο πλευρό του: "Έχω να μιλήσω μαζί του ένα μήνα. Αλλά πάντα είναι στο πλευρό μου, πάντα με καταλαβαίνει. Ξέρει περισσότερο από τον καθένα ότι η ομάδα δεν είναι στο μονοπάτι που αξίζει να είναι. Όλοι το ξέρουν".

"Δεν είμαστε φίλοι, αλλά έχουμε εξαιρετική σχέση με τον Μέσι"

Ακόμη αναφέρθηκε και στην αντιπαλότητα με τον Μέσι: "Είναι ένας καταπληκτικός ποδοσφαιριστής. Μοιραζόμαστε κοινή 'σκηνή' για 16 χρόνια. Έχω εξαιρετική σχέση μαζί του. Δεν είμαστε φίλοι με την έννοια ότι θα πάω σπίτι του ή θα μιλήσουμε στο τηλέφωνο, αλλά είναι σαν συμπαίκτης μου. Ακόμη και η σύζυγός του με σέβονται. Τι να πω για τον Μέσι.

Μάλιστα υπογράμμισε: "Αυτός και ο Ζιντάν είναι οι καλύτεροι που έχω δει", χωρίς να βάζει τον εαυτό του στην εξίσωση. "Θα πουλούσαμε πολλές φανέλες αν παίζαμε μαζί".

Τέλος για το αν θα εξέδιδε βιβλίο απάντησε: "Γιατί όχι; Ίσως στο μέλλον. Θέλω να διδάξω όχι μόνο την οικογένειά μου, αλλά και τους οπαδούς. Θα ήθελα να βοηθήσω τους ανθρώπους, πώς να κερδίσουν και να έχουν διάρκεια".

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ