ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Ρομπέρ Πιρές αποκλειστικά στο SPORT24: "Οταν παίζεις για τη χώρα σου πρέπει να παίζεις ομαδικά, όχι μόνο για τον εαυτό σου"

Ο Ρομπέρ Πιρές στο SPORT24 και τον Αντρέα Παλομπαρίνι από το Λονδίνο
Ο Ρομπέρ Πιρές στο SPORT24 και τον Αντρέα Παλομπαρίνι 24MEDIA

Ο Ρομπέρ Πιρές μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 και τον Αντρέα Παλομπαρίνι από το Λονδίνο για το Euro 2020, τον αποκλεισμό της Γαλλίας, τα ημιτελικά και φυσικά την Ελλάδα.

Ο Ρομπέρ Πιρές πέρασε 6 χρόνια στο Λονδίνο ως παίκτης της Άρσεναλ, ωστόσο διαμένει στην αγγλική πρωτεύουσα και μετά το πέρας της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής και θα δει από κοντά τα ημιτελικά και τον τελικό του Euro 2020.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΛΟΜΠΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ

Ο πρωταθλητής κόσμου το 2000 και Ευρώπης το 2002 με την εθνική Γαλλίας συνάντησε τον Αντρέα Παλομπαρίνι πριν από την έναρξη των ημιτελικών στη διοργάνωση και του μίλησε για λογαριασμό του SPORT24, τόσο για το ποδόσφαιρο όσο και για το... ελληνικό φαγητό που απολαμβάνει στη Μύκονο με την Ελληνογαλλίδα σύζυγό του, Τζέσικα Λεμάρ.

"Είναι ένα καλό Euro. Όχι για τον καιρό που βρέχει. Καλωσήρθατε στο Λονδίνο! Ναι, είναι ένα καλό Euro, με καλές ομάδες, ποιότητα και καλά παιχνίδια", είπε αρχικά ο 47χρονος βετεράνος, κάτω από το συννεφιασμένο ουρανό του Λονδίνου.

Για τον πρώτο ημιτελικό μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας θεωρεί ότι "δεν υπάρχει ομάδα με πλεονέκτημα" και έκανε λόγο για ομάδες που έχουν "ίδιο προπονητή και ίδια φιλοσοφία" εδώ και καιρό, αποφεύγοντας να κάνει προβλέψεις για την ομάδα που θα πάρει την πρόκριση στον τελικό.

Ως κάτοικος Λονδίνου, μίλησε και για τον έτερο ημιτελικό μεταξύ Αγγλίας και Δανίας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στα "τρία λιοντάρια": "Νομίζω η Αγγλία έχει μια καλή ευκαιρία να φτάσει στον τελικό, αλλα πρώτα υπάρχει ένα βήμα στα ημιτελικά, κόντρα στη Δανία. Η Δανία έχει ισχυρή ομάδα και παίζουν ως ομάδα. Δεν έχουν κάποιον πολύ διάσημο παίκτη, πλην ενός, του Κρίστιαν Έρικσεν, που δυστυχώς δεν είναι μαζί τους. Αλλά προσοχή στη Δανία, γιατί είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Όμως κι η Αγγλία έχει μια καλή ομάδα, έκανε καλές εμφανίσεις, έφτασε στον ημιτελικό, όμως το δύσκολο είναι να φτάσει στον τελικό".

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στη Γαλλία, που άρχισε τη διοργάνωση ως μεγάλο φαβορί, αλλά αποκλείστηκε μόλις στη φάση των 16 από την Ελβετία: "Όταν παίζεις για τη χώρα σου, πρέπει να παίζεις ομαδικά. Είναι ο κανόνας. Όχι μόνο για τον εαυτό σου. Πρέπει να παίζεις μαζί με τους άλλους. Η ήττα από την Ελβετία ήταν ένα καλό παράδειγμα. Γιατί έχουμε μια καλή ομάδα. Όμως μια ομάδα πρέπει να είναι ομάδα. Δεν είναι μόνο 11 παίκτες, πρέπει να είναι όλοι οι παίκτες. Οπότε ίσως να έχουμε την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, όμως αν δεν παίζουν μαζί οι παίκτες, δεν λειτουργεί".

Ο Πιρές δεν ακολούθησε τη συνηθισμένη επιλογή των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών να ακολουθήσει την προπονητική. Ο δρόμος που επέλεξε είναι εξωαγωνιστικός, ως σχολιαστής σε αγγλική, γαλλική και ισπανική τηλεόραση, αλλά και ως πρέσβης της Άρσεναλ: "Είμαι πρέσβης της Άρσεναλ και πηγαίνω σε διάφορα events, αφού πρόκειται για ένα μεγάλο brand. Είμαστε μαζί σε αυτό, γιατί πρόκειται για την Άρσεναλ, για την Premier League κι έχει πολλούς φιλάθλους σε όλο τον κόσμο. Προς το παρόν είμαι ήρεμος, απολαμβάνω τη γυναίκα, τα παιδιά".

Η σύζυγός του είναι αυτή που τον μύησε και στην Ελλάδα, αλλά και την ελληνική κουζίνα, για την οποία λέει τα καλύτερα πράγματα: "Η σύζυγός μου είναι μισή Ελληνίδα, μισή γαλλίδα. Μιλάει καλά ελληνικά, οπότε ξέρω μερικές λέξεις, ξέρω και τις κακές λέξεις, μεταξύ μας. Αγαπάω την Ελλάδα, αγαπάω το φαγητό, αγαπάω τον κόσμο, αγαπάω τη Μύκονο, οπότε ναι, αγαπάω την Ελλάδα. Αγαπάω πολύ την Ελλάδα για πολλά πράγματα. Για μένα η Ελλάδα έχει το καλύτερο φαγητό, ίσως μαζί με την Ιταλία".

"Ευχαριστώ πολύ για όλα", κατέληξε στα ελληνικά.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ