ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Ρομάριο: "Ξυπνούσα, έκανα σεξ με τη γυναίκα μου και πήγαινα στον αγώνα"

Ο παλαίμαχος σταρ της Μπαρτσελόνα, Ρομάριο
Ο παλαίμαχος σταρ της Μπαρτσελόνα, Ρομάριο © 2015 ERALDO PERES / AP IMAGES

Ο Ρομάριο, ένας από τους καλύτερους Βραζιλιάνους επιθετικούς, στη συνέντευξή του στο "The Players Tribune" μίλησε για την εποχή που ήταν ποδοσφαιριστής, τις συμφωνίες που έκανε με τις ομάδες για τα πάρτι, το ποτό και τις ουσίες, τη σχέση του με τον Κρόιφ, αλλά και το σεξ.

Ο Ρομάριο, που έγραψε ιστορία στο ποδόσφαιρο τη δεκαετία του '80 και στις αρχές της δεκαετίας του '90, παραχώρησε μία συνέντευξη στο "The Players Tribune" που θα συζητηθεί.

Ο παλαίμαχος σταρ της Μπαρτσελόνα και ένας από τους καλύτερους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστών όλων των εποχών, δεν μάσησε τα λόγια του, αλλά αναφέρθηκε στις "ειδικές" συμφωνίες που έκανε με τους συλλόγους για να του επιτρέπουν να κάνει πάρτι, τη δυσκολία του να ξυπνάει νωρίς για προπόνηση, το ποτό, που δεν αποτέλεσε ποτέ κομμάτι της ζωής του, αλλά και το σεξ.

"Σε ορισμένους συλλόγους, είναι αλήθεια ότι έκανα συμφωνίες που μου επέτρεπαν να κάνω πάρτι. Αλλά ποτέ δεν έχασα την προπόνηση. Θέλω να το κάνω πολύ σαφές. Όταν επέστρεψα για να παίξω στη Βραζιλία, είπα σε όλους τους προέδρους: "Κοίτα, μου είναι δύσκολο να ξυπνήσω νωρίς, οπότε πηγαίνω για προπόνηση τα απογεύματα.

Δεν χρειάστηκε καν να το γράψουν σε χαρτί. Ειπώθηκαν τόσες ανοησίες γι' αυτό: "Ο Ρομάριο δεν κοιμάται". Κοιμάται! Απλώς ξυπνάει αργότερα. "Ο Ρομάριο δεν προπονείται". Ναι, προπονείται! Όχι όμως στις 9 το πρωί. Οι προπονητές το ήξεραν", τόνισε ο 56χρονος Βραζιλιάνος και πρόσθεσε αναφορικά με το ποτό.

"Δεν έχω βγει ποτέ σε πάρτι το βράδυ πριν από έναν αγώνα. Κοίτα, δεν έχω καπνίσει ποτέ. Δόξα τω Θεώ, δεν έχω πάρει ποτέ ναρκωτικά. Δεν έχω πιει ποτέ. Ούτε μια σταγόνα. Ποιος είπε ότι πρέπει να μεθύσεις για να περάσεις καλά;", ενώ όσον αφορά το σεξ υποστήριξε:

"Μερικές φορές, την ημέρα του παιχνιδιού, έμενα σπίτι. Αν ξυπνούσα και ήθελα σεξ, έκανα με τη γυναίκα μου και μετά πήγαινα στο παιχνίδι. Στο γήπεδο ήμουν χαλαρός. Ελαφρύς".

Παράλληλα, ο Ρομάριο αναφέρθηκε στον Κρόιφ και την ιδιαίτερη σχέση που είχε μαζί του. Μάλιστα, θυμήθηκε και ένα περιστατικό σχετικά με το Νο της φανέλας όταν κατέφθασε στον καταλονικό σύλλογο: "Ο Κρόιφ έγινε ένας από τους μεγαλύτερους φίλους μου στο ποδόσφαιρο. Ήταν ο καλύτερος προπονητής μου, χωρίς αμφιβολία. Όταν μετακόμισα στη Μπαρτσελόνα, ήθελα το Νο11, το αγαπημένο μου.

Αλλά ο Κρόιφ μου έδωσε το 10 και του είπα: "Κύριε, είναι μεγάλη τιμή να φοράω το 10, αλλά εγώ προτιμώ το 11. Όλοι θέλουν 10, σωστά; Και ο Κρόιφ είπε "όχι". Έλεγα: "Δεν θέλω το Νο10! Γιατί όχι;" Και μου εξήγησε: "Γιατί στην ομάδα μου ο καλύτερος παίζει πάντα με το 10". Ο τύπος σου λέει ότι... Τι θα του πεις μετά; Έπρεπε να κρατήσω 10 για πάντα".

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ