EUROPA LEAGUE

Ρόμα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2: Με Καβάνι στον τελικό οι "κόκκινοι διάβολοι", έδειξαν χαρακτήρα οι Ρωμαίοι

Ο Καβάνι πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Ρόμα στο Ολίμπικο για τα ημιτελικά του Europa League.
Ο Καβάνι πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Ρόμα Ⓒ 2021 ALESSANDRA TARANTINO/ASSOCIATED PRESS

Η Ρόμα έδειξε χαρακτήρα, επικράτησε 3-2 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά οι "κόκκινοι διάβολοι" χάρη στο 6-2 του πρώτου αγώνα πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Europa League.

H Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Europa League στο Γκντάνσκ της Πολωνίας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου. Οι κόκκινοι διάβολοι ηττήθηκαν μεν 3-2 από τη Ρόμα, η οποία έδειξε χαρακτήρα, αλλά σε συνδυασμό με το 6-2 του πρώτου αγώνα πανηγύρισαν την πρόκριση.

Η Ρόμα μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να αιφνιδιάσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο 4' ο Μαντσίνι έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Νταβίντ Ντε Χέα να αποκρούει εξ επαφής. Οι τζαλορόσι επιχείρησαν να βρουν το γκολ με Μχιταριάν στο 4' και Πελεγκρίνι στο 7'.

Στο 20' ήταν σειρά των κόκκινων διαβόλων να απειλήσουν, με τον Καβάνι να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο Ουρουγουανός απέτυχε ξανά έξι λεπτά αργότερα να σκοράρει, καθώς ο Μιράντε απέκρουσε το δυνατό σουτ που επιχείρησε. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ισορρόπησε το παιχνίδι και στην τρίτη του ευκαιρία ο Καβάνι βρήκε δίχτυα.

Ο Φρεντ τροφοδότησε τον Έντινσον Καβάνι, ο οποίος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και πριν πατήσει περιοχή, εκτέλεσε τον τερματοφύλακα της Ρόμα, γράφοντας το 0-1 στο 39ο λεπτό. Η φάση ελέγχθηκε και από το VAR, το οποίο επικύρωσε το γκολ. Οι τζαλορόσι είχαν καλή στιγμή στο 41' για να ισοφαρίσουν, όμως ο Ντε Χέα είπε "όχι" στον Μχιταριάν.

Η Ρόμα, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, μπήκε πολύ δυνατά και στο δεύτερο μέρος καταφέρνοντας να βρει μάλιστα δύο γκολ για την ανατροπή του σκορ. Στο 57' ο Μχιταριάν έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Πέδρο μέσα από την περιοχή πραγματοποίησε μία σέντρα-σουτ, ο Τζέκο βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με το κεφάλι ισοφάρισε.

Τρία λεπτά αργότερα, οι τζαλορόσι μπήκαν μπροστά στο σκορ και απέκτησαν ελπίδες. Ο Φρεντ έχασε την μπάλα από τον Πελεγκρίνι, ο οποίος έδωσε την μπάλα στον Κριστάντε και εκείνος πραγματοποίησε σουτ για το 2-1. Η ομάδα του Φονσέκα πίστεψε ότι μπορεί να κάνει το θαύμα και πίεσε τους "κόκκινους διαβόλους".

Στο 61΄ ο Ντε Χέα απέκρουσε εξ επαφής κεφαλιά του Ντε Χέα και στη συνέχεια απέκρουσε σουτ του Πέδρο. Οι τζαλορόσι είχαν νέα μεγάλη στιγμή, καθώς ο Ισπανός γκολκίπερ να απέκρουσε σουτ του Μχιταριάν, με την μπάλα να παίρνει κατεύθυνση παράλληλα προς την εστία.

Ωστόσο, στο 68' η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβαλε τέλος στα όνειρα της Ρόμα. Οι παίκτες του Σόλσκιερ άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Φερνάντες έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, ο Καβάνι έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και σημείωσε το 2-2.

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε αρκετά, απόρροια και του γκολ της ισοφάρισης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο 83' η Ρόμα πήρε τη νίκη γοήτρου χάρη στο σουτ του Ζαλέβσκι, με την μπάλα να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα για το 3-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Ρόμα: Μιράντε, Σμόλινγκ (30' Νταρμπό), Ιμπάνιες, Μπρούνο Πέρες (69' Σαντόν), Κάρσντορπ, Κριστάντε, Μαντσίνι, Πέδρο (76' Ζαλέβσκι), Πελεγκρίνι, Μχιταριάν, Τζέκο (76' Μαγιοράλ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Μαγκουάιρ, Μπαΐγί, Γουάν-Μπισάκα (46' Γουίλιαμς), Σο (46' Τέλες), Φαν Ντε Μπέεκ, Φρεντ, Γκρίνγουντ, Μπ. Φερνάντες (84' Μάτα), Πογκμπά (64' Μάτιτς), Καβάνι (73' Ράσφορντ)

ⓒ 2021 Alessandra Tarantino/Associated Press

TAGS EUROPA LEAGUE ΡΟΜΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ