ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ρέτσος: Τα δεδομένα για Βερόνα

Ο Πάνος Ρέτσος με τη φανέλα της Λεβερκούζεν
Ο Πάνος Ρέτσος με τη φανέλα της Λεβερκούζεν SVEN SIMON/DPA/AFP

Ο Πάνος Ρέτσος βρίσκεται πολύ κοντά στη μετακίνησή του στην Ιταλία για χάρη της Βερόνα και το SPORT24 αναλύει τα δεδομένα της επικείμενης συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Το βράδυ της Τρίτης (18/01) τα ιταλικά ΜΜΕ αποκάλυψαν το έντονο ενδιαφέρον της Βερόνα για την απόκτηση του Πάνου Ρέτσου από τη Λεβερκούζεν. Ο 23χρονος στόπερ αποτελεί την επιλογή των διοικούντων την ιταλική ομάδα για την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας, ύστερα κι από τον σοβαρό τραυματισμό του Πάβελ Νταβίνοβιτς, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν με ρήξη χιαστού.

Ελεύθερος με 10% ποσοστό μεταπώλησης

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, η Βερόνα έχει ζητήσει ως ελεύθερο τον Ρέτσο (το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι), με τη Λεβερκούζεν να διατηρεί ένα ποσοστό μεταπώλησης ύψους 10%. Το deal βαδίζει σε "happy end", αλλά οριστικές εξελίξεις θα υπάρξουν μέσα στο Σαββατοκύριακο και πιο συγκεκριμένα μετά τις 22 Ιανουαρίου.

Αν ολοκληρωθεί η συμφωνία, τότε ο Ρέτσος θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στη Βερόνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο 3,5 ετών. Αξίζει να σημειωθεί πως οι άνθρωποι της Λεβερκούζεν παρουσιάζονταν αρχικά αρνητικοί στο ενδεχόμενο παραχώρησης του διεθνή Έλληνα αμυντικού, ειδικά από την στιγμή που οι έτεροι στόπερ, Έντμοντ Ταπσόμπα και Οντιλόν Κουσουνού βρίσκονται στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Έτοιμος για μία νέα πρόκληση

Παρ' όλα αυτά, οι διοικούντες τη Βερόνα επέμειναν και όπως όλα δείχνουν η οριστική συμφωνία είναι ένα βήμα μακριά. Ο Ρέτσος αποχωρεί ύστερα από 4,5 χρόνια από την BayArena (με δύο ενδιάμεσους σταθμούς σε Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Σεντ Ετιέν ως δανεικός), μετρώντας συνολικά 42 συμμετοχές με ένα γκολ και τρεις ασίστ. Την εφετινή σεζόν αγωνίστηκε σε επτά αγώνες με τη γερμανική ομάδα, εκ των οποίων οι τρεις για τους ομίλους του Europa League.

Ο 23χρονος στόπερ αναμένεται να ζήσει την εμπειρία και του ιταλικού πρωταθλήματος, μετά από το γερμανικό, το αγγλικό και το γαλλικό, έχοντας μπροστά του μία νέα πρόκληση για την καριέρα του. Μάλιστα, στη Βερόνα θα έχει ως προπονητή τον Ιγκόρ Τούντορ, ο οποίος είχε καθίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2015-16. Η Ιταλική ομάδα, ύστερα από 22 αγωνιστικές, βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογίας και στο -5 από ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ SERIE A ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ BUNDESLIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ