ΝΑΠΟΛΙ

Repubblica: "Η Νάπολι θα αποχωρήσει από ματς αν οι παίκτες της πέσουν ξανά θύματα ρατσισμού"

Ο Καλιντού Κουλιμπαλί με τη φανέλα της Νάπολι σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Μίλαν | 23 Νοεμβρίου 2019
Ο Καλιντού Κουλιμπαλί με τη φανέλα της Νάπολι σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Μίλαν | 23 Νοεμβρίου 2019 @2021 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Οι άνθρωποι της Νάπολι παραμένουν οργισμένοι μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκαν τρεις παίκτες της στο φινάλε του αγώνα με την Φιορεντίνα και σύμφωνα με την Repubblica, είναι αποφασισμένοι να φύγουν από το γήπεδο αν επαναληφθεί παρόμοιο σκηνικό.

Η Νάπολι έκανε το "7 στα 7" το βράδυ της Κυριακής στο "Αρτέμιο Φράνκι" επικρατώντας 2-1 της Φιορεντίνα με ανατροπή, ωστόσο η χαρά των ανθρώπων της ομάδας του ιταλικού Νότου μετριάστηκε σημαντικά στο φινάλε και αιτία ήταν η ρατσιστική επίθεση που δέχτηκαν τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας του Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Ο λόγος για τους Καλιντού Κουλιμπαλί, Βίκτορ Όσιμεν και Ζαμπό Αγκισά, με την διοίκηση των βιόλα να ζητάει μάλιστα δημόσια συγγνώμη για το θλιβερό συμβάν και να διαβεβαιώνει τους παρτενοπέι πως θα βρει τους υπεύθυνους και θα φροντίσει να τους απαγορεύσει εφεξής την είσοδο στο γήπεδο.

Από την πλευρά τους, οι Όσιμεν και Κουλιμπαλί ξέσπασαν μέσω μηνυμάτων τους στα social media και το ευχάριστο σε όλο αυτό το αποκαρδιωτικό σκηνικό ήταν πως αρκετές ομάδες έσπευσαν να στείλουν μηνύματα συμπαράστασης αλλά και καταδίκης οποιαδήποτε μορφής ρατσισμού σε χώρο αθλητικών δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα μάλιστα με την Repubblica, οι παρτενοπέι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν να περάσει έτσι το περιστατικό και εμφανίζονται αποφασισμένοι να αποχωρήσουν από τον επόμενο αγώνα όπου θα συμβεί κάτι παρόμοιο, θέλοντας με αυτόν τον -έστω ακραίο- τρόπο να ανοίξουν έναν νέο κύκλο συζήτησης για να μπει οριστικά τέλος σε φαινόμενα ρατσισμού στη χώρα.

Ειδικά από τη στιγμή που η επίθεση στους Κουλιμπαλί, Όσιμεν και Ανγκισά είναι το τρίτο σοβαρό περιστατικό που συνδέεται με ρατσισμό στις πρώτες επτά αγωνιστικές της φετινής Serie A, μετά από τη ρατσιστική επίθεση από οπαδό της Γιουβέντους στον κίπερ της Μίλαν, Μενιάν, και σε αντίστοιχη επίθεση στον Ντούσαν Βλάχοβιτς, σε ματς της Φιορεντίνα στην έδρα της Αταλάντα.

TAGS ΝΑΠΟΛΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ