ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ρεπόρτερ Λεγκανές για Ρούμπεν Πέρεθ στο SPORT24: "Εξαιρετικός επαγγελματίας, σύντομα ηγέτης του Παναθηναϊκού"

Ο Ρούμπεν Πέρεθ στην προπόνηση του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία
Ο Ρούμπεν Πέρεθ στην προπόνηση του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Εξαιρετικός επαγγελματίας. Ευφυής εντός του γηπέδου. Ηγέτης εκτός αυτού. Ο Ρούμπεν Πέρεθ αποφάσισε να βάλει τέλος στην πολυετή παρουσία του στον κόσμο του ισπανικού ποδοσφαίρου για χάρη του Παναθηναϊκού. Και ο Χάβι Καράσκο, δημοσιογράφος της Marca και ρεπόρτερ της Λεγκανές , αναλύει για χάρη του SPORT24 το προφίλ του νέου ποδοσφαιριστή του τριφυλλιού.

Με προίκα ένα ιδιαίτερο πλούσιο βιογραφικό που περιλαμβάνει περισσότερες από 250 συμμετοχές στην La Liga και μεγαλύτερη της 10ετίας παρουσία στον κόσμο του ισπανικού ποδοσφαίρου, ο Ρούμπεν Πέρεθ αποφάσισε στα 32 του να ξενιτευτεί για μόλις δεύτερη φορά στην καριέρα του για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Προϊόν των ακαδημιών της Ατλέτικο Μαδρίτης, με την οποία πραγματοποίησε μόλις μία συμμετοχή προτού αναχωρήσει για την Γαλικία και την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Στη συνέχεια φόρεσε την φανέλα των Χετάφε, Έλτσε, Γρανάδα και Τορίνο, ενώ την τελευταία πενταετία αγωνιζόταν για χάρη της Λεγκανές.

Ο Ισπανός αποτελεί τον εκλεκτό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το χώρο της μεσοαμυντικής γραμμής όπου και ο Πέρεθ αναμένεται να έχει ηγετικό ρόλο. Κι αν λάβουμε υπόψη τα όσα είπε στο SPORT24 ο δημοσιογράφος της Marca και ρεπόρτερ της Λεγκανές, Χάβι Καράσκο φαίνεται πως η επιλογή του τριφυλλιού διατηρεί σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας.

"Αρχηγός στην καλύτερη Λεγκανές της ιστορίας"

Ως αμυντικός μέσος, ο Πέρεθ θα έχει την ευθύνη της πρώτης πάσας και της μεταφοράς της μπάλας στη μεσοεπιθετική γραμμή. "Μπορεί να αγωνιστεί ως αμυντικός μέσος αλλά και ως βασικός οργανωτής. Έχει καλό χειρισμό της μπάλας, δουλεύει πολύ, έχει καλή πάσα και πάντα του αρέσει ζητά την μπάλα. Έχει καλή τεχνική και διακρίνεται για την ευφυΐα του στο γήπεδο. Από εκείνον ξεκινούσε το επιθετικό παιχνίδι της Λεγκανές".

Αντιστοίχως καλές είναι και οι επιδόσεις του ως προς την αναχαίτιση των επιθετικών προσπαθειών των αντιπάλων, προσφέροντας ασφάλεια στο χώρο μπροστά από τα στόπερ. Τα φυσικά του προσόντα ωστόσο αποτελούν το αδύνατο σημείο του. "Έχει καλές τοποθετήσεις και καλύπτει καλά τα κενά της άμυνας. Τα φυσικά προσόντα του ωστόσο δεν είναι και τα καλύτερα. Είναι αργός για αυτό και παίρνει αρκετές κάρτες".

"Σύντομα θα είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού"

Όσο πολύτιμος είναι εντός των τεσσάρων γραμμών το ίδιο σημαντικός είναι και εκτός γηπέδου. Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν μεταξύ των αρχηγών της ισπανικής ομάδας σε La Liga και La Liga 2. "Ήταν ο αρχηγός της Λεγκανές στις καλύτερες χρονιές της ιστορίας της στην La Liga.

"Με τους οπαδούς πάντοτε είχε ξεχωριστή σχέση. Ποτέ δεν προκάλεσε κάποιο πρόβλημα. Είναι επαγγελματίας. Δεν είναι από τους παίκτες που κρύβονται και του αρέσει να βγαίνει μπροστά. Σύντομα πιστεύω πως θα είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού".

"Καλός ποδοσφαιριστής, εξαιρετικός επαγγελματίας"

Βάσει αυτών των δεδομένων η Λεγκανές ήθελε να επεκτείνει τη συνεργασία της μαζί του, με τον 32χρονο ωστόσο να απαντά αρνητικά και εν συνεχεία να φορά τη φανέλα του τριφυλλιού. "Η επιθυμία της ομάδας ήταν να παραμείνει. Του έγινε πρόταση ανανέωσης, την οποία και απέρριψε".

"Η υπόθεσή του δεν προχώρησε και έτσι αποφάσισε να βάλει τέλος στην παρουσία του στην ομάδα. Η απόφασή του έγινε δεκτή. Πρόκειται για έναν πραγματικά καλό ποδοσφαιριστή αλλά και έναν υπέροχο άνθρωπο. Ο Παναθηναϊκός απέκτησε έναν εξαιρετικό επαγγελματία".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ