CHAMPIONS LEAGUE

Ρεάλ - Τσέλσι: Η Marca έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον Τσέφεριν με το πρωτοσέλιδό της

FILE - In this Thursday, Feb. 7, 2019 file photo, UEFA President Aleksander Ceferin listens to reporter's questions during a press conference at the end of the 43rd UEFA congress in Rome. Ceferin told leaders from European leagues not to forget the importance of big clubs in generating cash during a private meeting in which plans were detailed for a closed-off Champions League favoring the elite. A recording and images obtained by The Associated Press from the meeting at the UEFA headquarters on Wednesday, May 8 highlights the schism between clubs and leagues over the ability to influence UEFA as it considers revamping its club competitions starting with the 2024-25 season. (AP Photo/Alessandra Tarantino, file)
FILE - In this Thursday, Feb. 7, 2019 file photo, UEFA President Aleksander Ceferin listens to reporter's questions during a press conference at the end of the 43rd UEFA congress in Rome. Ceferin told leaders from European leagues not to forget the importance of big clubs in generating cash during a private meeting in which plans were detailed for a closed-off Champions League favoring the elite. A recording and images obtained by The Associated Press from the meeting at the UEFA headquarters on Wednesday, May 8 highlights the schism between clubs and leagues over the ability to influence UEFA as it considers revamping its club competitions starting with the 2024-25 season. (AP Photo/Alessandra Tarantino, file) @ 2019 ALESSANDRA TARANTINO/ASSOCIATED PRESS

Ο πρώτος ημιτελικός του Champions League μεταξύ Ρεάλ και Τσέλσι γίνεται στον απόηχο του σάλου που προκλήθηκε με την European Super League και η "Marca" ζήτησε από τον πρόεδρο της UEFA μέσω πρωτοσέλιδου το ματς να παιχτεί στα ίσα (PHOTO).

Ρεάλ και Τσέλσι μετρούν αντίστροφα για την πρώτη μεταξύ τους μάχη στα ημιτελικά του Champions League, ωστόσο πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι το οποίο μελετούν εδώ και καιρό οι Ζιντάν και Τούχελ, στο μυαλό του (περισσότερου) κόσμου είναι και το γεγονός πως το ματς θα διεξαχθεί το βράδυ της Τρίτης (22:00, COSMOTE SPORT 1 HD) στη σκιά της τρομερής κόντρας που ξέσπασε πριν 10 ημέρες και απείλησε να τινάξει στον αέρα το ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο λόγος φυσικά για την κίνηση 12 συλλόγων να αποσχιστούν από την UEFA και να δημιουργήσουν τη δική τους κλειστή λίγκα, με την Ρεάλ να πρωτοστατεί στη δημιουργία της European Super League έχοντας ως πρόεδρό της τον Φλορεντίνο Πέρεθ και την Τσέλσι να είναι η μία εκ των έξι αγγλικών ομάδων που είχαν υπογράψει για να αποτελέσουν κομμάτι της.

Τελικά, μετά από έναν ανελέητο πόλεμο χαρακωμάτων που διήρκεσε 48 ώρες, η European Super League διαλύθηκε καθώς τα περισσότερα μέλη επέλεξαν να αποχωρήσουν, ωστόσο το γεγονός πως η Ρεάλ Μαδρίτης επιμένει να στηρίζει το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει κάνει πολλούς να "ανησυχούν" για τη συμπεριφορά της UEFA από εδώ και πέρα απέναντί της.

Συμπεριφορά που μπορεί να εκδηλωθεί μέσω όχι και τόσο φιλικής διαιτησίας στο ματς με την Τσέλσι, με τους Ζιντάν και Τούχελ να δέχονται μάλιστα αρκετές ερωτήσεις αναφορικά με τον διαιτητή Ντάνι Μάκελι που θα σφυρίξει στο "Αλφρέδο Ντι Στέφανο" το βράδυ της Τρίτης και να προσπαθούν να στρέψουν αλλού τη συζήτηση για να μην αποπροσανατολιστούν οι παίκτες της.

Ρεάλ - Τσέλσι: Η Marca έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον Τσέφεριν με το πρωτοσέλιδό της
ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ MARCA ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΑΛ - ΤΣΕΛΣΙ

Καλού-κακού πάντως η "Marca" θέλησε να στείλει προειδοποιητικό μήνυμα στον πρόεδρο της UEFA ενόψει του πρώτου αγώνα των δύο ομάδων ώστε να μην υπάρχει κάποιο διαιτητικό παρατράγουδο, με τη μαδριλένικη εφημερίδα που πρόσκειται στους μερένγκες να αναφέρει στο πρωτοσέλιδο της Τρίτης (27/4). "Fair Play Τσέφεριν..."

Και να συμπληρώνει: "Μέσα στο πόλεμο για την European Super League, όλη η Ευρώπη θα παρακολουθεί τον Ολλανδό διαιτητή Ντάνι Μάκελι που μπαίνει στο παιχνίδι με το πόλεμο της Ρεάλ με την UEFA".

Μένει να δούμε αν ο Ολλανδός θα κλείσει τα αυτιά του σε όλα αυτά τα σενάρια και θα σφυρίξει σωστά για να σωπάσει μία και καλή τις "κακές γλώσσες" που θέλουν την Ρέαλ να "τιμωρείται" από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την ανταρσία της οποίας ηγήθηκε και με την οποία απείλησε να γκρεμίσει όλο το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου προς δικό της όφελος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2019 Alessandra Tarantino/Associated Press

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΤΣΕΛΣΙ EUROPEAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ