ΙΣΠΑΝΙΑ

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ατλέτικο 2-0: Οι Βάσκοι πέταξαν εκτός κυπέλλου τους αγνώστους πρωταθλητές

Οι παίκτες της Ρεάλ Σοσιεδάδ πανηγυρίζουν γκολ σε ματς της La Liga κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης | 24 Οκτωβρίου 2021
Οι παίκτες της Ρεάλ Σοσιεδάδ πανηγυρίζουν γκολ σε ματς της La Liga κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης | 24 Οκτωβρίου 2021 @2021 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ επικράτησε 2-0 μιας αγνώριστης αγωνιστικά και ψυχολογικά Ατλέτικο και προκρίθηκε από τη φάση των 16 του Copa del Rey.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ απέκλεισε την Ατλέτικο στη φάση των 16 του Copa del Rey, σε έναν αγώνα που άρχισε επεισοδιακά, αλλά ολοκληρώθηκε με ένα 2-0 που κατεύνασε το κοινό των Βάσκων.

Πριν από τη σέντρα, μερίδα οπαδών των γηπεδούχων επεφύλαξαν ειδική υποδοχή στο πούλμαν των πρωταθλητών Ισπανίας, σπάζοντας ορισμένα τζάμια καθώς πλησίαζε στο "Ανοέτα".

Η έναρξη του αγώνα βρήκε τους παίκτες του Ιμανόλ Αλγκουαθίλ ασφαλώς σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, σε σχέση με τους "ροχιμπλάνκος", που έπρεπε να βρουν τη συγκέντρωσή τους και σε σχέση με όσα προηγήθηκαν και σε σχέση με το 4-5-1 του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά για περίπου ένα δεκάλεπτο, στη συνέχεια μείωσαν ρυθμό και στο 33' βρήκαν το γκολ με τον Αντνάν Γιανουζάι που τους άνοιξε το δρόμο της πρόκρισης. Με τον Αντουάν Γκριεζμάν τραυματία και τον Λουίς Σουάρες να έχει πέσει σε δυσμένεια και να κυνηγάει μετακίνηση στη Λίβερπουλ, οι Ζοάο Φέλιξ και Άνχελ Κορέα στην κορυφή μιας ασυνήθιστης διάταξης δεν είχαν πολλά να αντιπαρατάξουν.

Όταν δε ο Φελίπε έκανε λάθος και χάρισε ένα γκολ στον Αλεξάντερ Σέρλοτ με την έναρξη του 2ου μέρους, η Ρεάλ Σοσιεδάδ δεν χαρίστηκε. Έκανε το 2-0 και στη συνέχεια ήλεγξε το ρυθμό και όταν χρειάστηκε, έδωσε την μπάλα στην Ατλέτικο για να κλειστεί στο γήπεδό της. Τα πήγε περίφημα και κέρδισε το παιχνίδι και την πρόκριση.

Copa del Rey: Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΛΕΤΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ