LA LIGA

Ρεάλ - Σεβίλλη 2-1: Μπενζεμά και Βινίσιους κράτησαν στην κορυφή τους Μαδριλένους

Ο Καρίμ Μπενζεμά της Ρεάλ πανηγυρίζει με τον Βινίσιους γκολ που σημείωσε κόντρα στη Σεβίλλη για τη La Liga 2021-2022 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", Μαδρίτη | Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
Ο Καρίμ Μπενζεμά της Ρεάλ πανηγυρίζει με τον Βινίσιους γκολ που σημείωσε κόντρα στη Σεβίλλη για τη La Liga 2021-2022 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", Μαδρίτη | Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 © 2021 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Το ντέρμπι κορυφής της La Liga μεταξύ της Ρεάλ και της Σεβίλλης κρίθηκε από τους δύο MVP των "μερένγκες", Καρίμ Μπενζεμά και Βινίσιους, που έκαναν την ανατροπή και έγραψαν το τελικό 2-1.

Η Σεβίλλη ήταν καλύτερη, είχε πιο σημαντικές ευκαιρίες, αλλά τελικά η Ρεάλ πανηγύρισε τη νίκη με 2-1 στο ντέρμπι κορυφής της La Liga στη 15η αγωνιστική και κράτησε τους "μερένγκες" επικεφαλής του βαθμολογικού πίνακα, με απόσταση για πρώτη φορά από τον ανταγωνισμό.

Οι Ανδαλουσιάνοι έκαναν το καλύτερο ημίχρονό τους, όμως στις τέσσερις πολύ μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησαν, βρήκαν μόνο ένα τέρμα. Ο Ράφα Μιρ είχε δύο εξ αυτών και σκόραρε στο 12', ο Λούκας Οκάμπος είχε τις άλλες δύο, αλλά κατάφερε να έχει απλά ένα δοκάρι. Στο 32', ο Καρίμ Μπενζεμά ισοφάρισε για τους γηπεδούχους και έφτασε τα 361 γκολ σε διασυλλογικό επίπεδο, καταρρίπτοντας το ρεκόρ Γαλλίας του Τιερί Ανρί.

Το 2ο ημίχρονο ήταν αρκετά μοιρασμένο, όμως ο Βινίσιους δεν είχε πει την τελευταία κουβέντα ακόμα. Με υπέροχη ατομική ενέργεια και εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής στο 87' έδωσε το προβάδισμα στη Ρεάλ. Όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα έληγε με νίκη των γηπεδούχων, όμως στις καθυστερήσεις χρειάστηκε κι η επέμβαση του Τιμπό Κουρτουά στον Τόμας Ντιλέινι για να διατηρηθεί το 2-1.

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (90+4' Βάθκεθ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Μόντριτς (74' Καμαβινγκά), Καζεμίρο, Κρόος, Ασένσιο (73' Βαλβέρδε), Μπενζεμά, Βινίσιους (90+2' Νάτσο)

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπουνού, Μοντιέλ (90+1' Ελ Χανταντί), Κουντέ, Κάρλος, Ακούνια, Χορδάν (82' Όσκαρ), Φερνάντο, Ράκιτιτς (71' Ντιλέινι), Οκάμπος (90+1' Ιντρισί), Μιρ, Γκόμες (82' Τόρες)

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία:

Η επόμενη αγωνιστική:

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ