LA LIGA

Ρεάλ - Μπαρτσελόνα 2-1: Νίκη στο clasico και πρωτιά για τους "μερένγκες"

Ο Καρίμ Μπενζεμά της Ρεάλ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τη La Liga 2020-2021 στο "Αλφρέδο ντι Στέφανο", Μαδρίτη | Σάββατο 10 Απριλίου 2021
Ο Καρίμ Μπενζεμά της Ρεάλ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τη La Liga 2020-2021 στο "Αλφρέδο ντι Στέφανο", Μαδρίτη | Σάββατο 10 Απριλίου 2021 © 2021 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Η Ρεάλ κέρδισε το χορταστικό clasico με την Μπαρτσελόνα, με το τελικό 2-1 να τη φέρνει στην κορυφή της La Liga. Από δύο δοκάρια οι δύο ομάδες, μοιραίος στο 94' ο Ιλάις Μορίμπα για τους Καταλανούς.

Η Ρεάλ επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 2-1 στο clasico του "Αλφρέδο ντι Στέφανο" υπό καταρρακτώδη βροχή, άφησε από κάτη της τους "μπλαουγκράνα" και έπιασε στην κορυφή της La Liga την Ατλέτικο, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο και ολοκληρώνοντας ιδανικά την εβδομάδα.

Δύο γκολ στο 1ο ημίχρονο από τους Καρίμ Μπενζεμά και Τόνι Κρόος, δύο δοκάρια και δύο πολύ μεγάλες στιγμές συνέθεσαν την εικόνα των "μερένγκες", που όμως κινδύνεψαν να χάσουν μέσα από τα χέρια τους το ντέρμπι, ύστερα από τη μείωση του σκορ από τον Όσκαρ Μινγκέθα στο 2ο μέρος και το δοκάρι του Ιλάις Μορίμπα στην τελευταία φάση του αγώνα.

Με 8 παιχνίδια να απομένουν, η Ρεάλ βρίσκεται ένα βαθμό πάνω από την Μπαρτσελόνα και αμφότερες περιμένουν την έκβαση του αγώνα των "ροχιμπλάνκος" στην έδρα της μαχητικής Μπέτις την Κυριακή.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΑΛ

Ο Ζινεντίν Ζιντάν χρησιμοποίησε ξανά το τρικ που έχει δυσκολέψει πολύ την Μπαρτσελόνα στα clasico, με τον Φεντερίκο Βαλβέρδε στο δεξί άκρο της επίθεσης, στη θέση του Μάρκο Ασένσιο. Ο Ουρουγουανός ήταν μόνιμη απειλή, αλλά παράλληλα δεν επέτρεπε στον Τζόρντι Άλμπα να κάνει απερίσκεπτα τις γνωστές επελάσεις του. Από τον μέσο της Ρεάλ άρχισε και το 1ο γκολ του αγώνα, με τον Λούκας Βάθκεθ να βγάζει παράλληλη μπαλιά και τον Μπενζεμά με υπέροχο τακουνάκι να νικάει τον Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν.

Πριν καλά καλά συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι, ο Κρόος εκτέλεσε φάουλ στο 28ο λεπτό, η μπάλα βρήκε στον Σερζίνιο Ντεστ και στον Άλμπα και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0 των γηπεδούχων. Η υπεροχή τους φάνηκε και λίγο αργότερα, όταν στην αντεπίθεση ο Βάθκεθ είχε δοκάρι σε διαγώνιο σουτ, φάση με την οποία θα μπορούσε να "καθαρίσει" τον αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι δεν έβρισκαν απαντήσεις. Αν και είχαν την κατοχή της μπάλας, δεν ήταν όσο διεισδυτικοί θα έπρεπε και ο Ουσμάν Ντεμπελέ δεν δικαίωσε την επιλογή του Ρόναλντ Κούμαν να τον χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα ως πιο προωθημένο παίκτη, έστω κι αν η Ρεάλ αγωνιζόταν με τους αναπληρωματικούς στόπερ, Νάτσο και Έντερ Μιλιτάο. Ένα δοκάρι του Λιονέλ Μέσι με απευθείας κόρνερ ήταν η καλύτερη στιγμή της Μπαρτσελόνα στο 1ο μέρος.

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΑΝΟΙ, ΤΟ ΜΑΤΣ ΕΓΙΝΕ ΝΤΕΡΜΠΙ

Ο Κούμαν έριξε τον Αντουάν Γκριεζμάν στη μάχη και το παιχνίδι απέκτησε ακόμα καλύτερο ρυθμό. Οι δύο άμυνες έγιναν ευάλωτες, ενώ όταν άρχισε να βρέχει, ο αγώνας έγινε άκρως απρόβλεπτος. Στο 60ό λεπτό, σε μία φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Μινγκέθα ο οποίος μείωσε σε 2-1 και παρότι ένας από τους χειρότερους του γηπέδου, παραλίγο να γίνει ήρωας των "μπλαουγκράνα".

Οι Καταλανοί ήταν αρκετά βελτιωμένοι, ωστόσο διατήρησαν ορισμένα αμυντικά κενά που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί η Ρεάλ. Ένα δοκάρι και μία φάση που η μπάλα διώχθηκε σχεδόν πάνω από τη γραμμή ήταν οι μεγαλύτερες φάσεις των γηπεδούχων, με τον Κούμαν να τα παίζει όλα για όλα με τους Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ, Τρινκάο και Μορίμπα. Ο τελευταίος παραλίγο να μετατρέψει την καταρρακτώδη βροχή σε παγετώνα, ωστόσο το σουτ του στο 94' βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους, με συνέπεια η Ρεάλ να κερδίσει 3ο σερί clasico για πρώτη φορά από το 1978, ενώ ο Κούμαν έγινε ο πρώτος προπονητής της Μπαρτσελόνα που χάνει τα δύο πρώτα ντέρμπι του από το 1980.

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Βάθκεθ (43' Οντριοθόλα), Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρόος (72' Ίσκο), Βαλβέρδε (61' Ασένσιο), Βινίσιους (72' Μαρσέλο), Μπενζεμά (72' Ντίαθ)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα, Αραούχο (72' Μορίμπα), Λενγκλέ, Ντεστ (46' Γκριεζμάν), Μπουσκέτς (64' Ρομπέρτο), Ντε Γιονγκ, Άλμπα, Μέσι, Πέδρι (81' Τρινκάο), Ντεμπελέ (81' Μπρέθγουεϊτ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 30ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 9 Απριλίου

Ουέσκα - Έλτσε 3-1 (3, 88' πέν. Μιρ, 30' Σάντρο - 4' αυτ. Βάβρο)

Σάββατο 10 Απριλίου

Χετάφε - Κάντιθ 0-1 (64' αυτ. Τιμόρ)

Αθλέτικ - Αλαβές 0-0

Έιμπαρ - Λεβάντε 0-1 (45+2' Ντε Φρούτος)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 2-1 (13' Μπενζεμά, 28' Κρόος - 60' Μινγκέθα)

Κυριακή 11 Απριλίου

Βιγιαρεάλ - Οσασούνα (15:00)

Βαλένθια - Σοσιεδάδ (17:15)

Βαγιαδολίδ - Γρανάδα (19:30)

Μπέτις - Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα 12 Απριλίου

Θέλτα - Σεβίλλη (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της La Liga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

Photo Credits: © 2021 Manu Fernandez/Associated Press

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ