ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ρεάλ Μαδρίτης: Έφτασε τους 100 αγώνες στις νοκ άουτ φάσεις του Champions League

Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης πανηγυρίζουν γκολ του Μπενζεμά κόντρα στην Αλαβές στις 23 Ιανουαρίου του 2021 για τη La Liga.
Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Αλαβές Ⓒ 2021 ALVARO BARRIENTOS/ASSOCIATED PRESS

Η Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην Αταλάντα έφτασε τους 100 αγώνες στις νοκ άουτ φάσεις του Champions League, ενώ είναι η μόνη με πάνω από 50 νίκες. Τι δήλωσε ο Ζινεντίν Ζιντάν μετά τον αγώνα.

Άλμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επικράτησε με 1-0 της Αταλάντα στο Μπέργκαμο και έχει τον πρώτο λόγο για τη ρεβάνς. Βέβαια, ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν εφησυχάζει και θεωρεί πως όλα είναι ανοικτά ενόψει της ρεβάνς και η πρόκριση είναι ακόμα 50-50. Άλλωστε, πολλά έχουν δει τα μάτια του τόσα χρόνια στα γήπεδα και δη στο υψηλότερο επίπεδο.

"Το γκολ αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο την προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε στο δεύτερο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και η πρόκριση είναι ακόμα 50-50. Η Αταλάντα είναι μια ομάδα που μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα. Δεν παίξαμε πολύ καλά, αλλά πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα. Είμαι ευχαριστημένος με τον Μεντί που σκόραρε. Περιμέναμε αυτό τον βαθμό δυσκολίας, γιατί ξέραμε την Αταλάντα", ανέφερε ο Γάλλος προπονητής.

Εξάλλου, η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η πρώτη ομάδα που έφτασε τους 100 αγώνες σε νοκ-άουτ φάση του Champions League. Ο πρώτος της αγώνας ήταν απέναντι στη Γιουβέντους το 1996, όταν με γκολ του Ραούλ από μπαλιά του Λάουντρουπ η "βασίλισσα" νίκησε με 1-0 στο Μπερναμπέου. Στη ρεβάνς βέβαια, η Βέκια Σινιόρα επικράτησε με 2-0.

Η ομάδα με τα 13 τρόπαια στο θεσμό, έχει καταφέρει να προκριθεί από την φάση των ομίλων και στις 25 συμμετοχές της στο UEFA Champions League, καταφέρνοντας κάτι μοναδικό. Παράλληλα, είναι η πρώτη (και η μόνη ως τώρα) που έφτασε τις 50 νίκες σε νοκ άουτ φάσεις, μετρώντας πλέον 52.

Στο κατόπι της είναι η Μπάγερν Μονάχου με 49 σε σύνολο 97 αγώνων. Στους 100 νοκ άουτ αγώνες της, η Ρεάλ έχει 52 νίκες, 17 ισοπαλίες και 31 ήττες, με 173 γκολ υπέρ και 114 κατά.

ⓒ 2021 Alvaro Barrientos/Associated Press

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ